خبرگزاری کار ایران

استاد دانشگاه تولوز فرانسه در گفت‌وگو با ایلنا:

تصمیمات ترامپ راه‌های دیپلماتیک برای رابطه با تهران را بست/ چالش‌های ناشی از تحریم‌ها مانع ارسال کمک به سیل‌زدگان شده است/ باید نگران وقوع درگیری نظامی میان ایران و آمریکا بود

تصمیمات ترامپ راه‌های دیپلماتیک برای رابطه با تهران را بست/ چالش‌های ناشی از تحریم‌ها مانع ارسال کمک به سیل‌زدگان شده است/ باید نگران وقوع درگیری نظامی میان ایران و آمریکا بود
کد خبر : ۷۵۶۱۹۷

پژوهشگر مسائل سیاسی، تحریم‌ها را مانعی مهم در ارسال کمک های مالی به ایران دانست و گفت: تصمیمات ترامپ باعث تاسف است و تمام راه‌های دیپلماتیک برای رابطه با ایران را به بن‌بست می‌رساند. نه تنها راه‌های دیپلماتیک با ایران بلکه باعث می‌شود که رییس‌جمهور بعدی هم با مشکل روبه رو شود.

دیوید ریگوله-رز، پژوهشگر حوزه مسائل امنیت سیاسی و دولت‌ها است. وی استاد علوم سیاسی دانشگاه تولوز است و به صورت تخصصی در حوزه‌ کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه ایران، عراق، سوریه و یمن تحقیق و بررسی کرده‌ و هم‌اکنون یکی از محققان موسسه تحلیل‌های استراتژیک در فرانسه است.

در ذیل متن گفت‌وگوی این محقق حوزه سیاست با خبرنگار ایلنا را می‌خوانید:

تحریم‌ها، کمک‌های مالی به ایران را دچار مشکل کرده‌ است

سازمان ملل، تحریم‌ها را مانعی برای حمایت از سیل‌زده‌ها دانسته‌است

***با توجه به وقوع سیل در ایران بسیاری از کمک‌های بشردوستانه به دلیل تحریم‌ها نمی‌تواند وارد این کشور شود و بسیاری از حساب‌های هلال احمر ایران مسدود شده‌ است. شما این رفتار را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

این اتفاق یکی از اثرات ناخواسته تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی  ایران است که باعث شده‌‌ هیچ کمک مالی خارجی به هلال احمر ایران، یا سازمان‌هایی که به دولت ایران وابسته‌اند، ارائه نشوند.

این در حالی است که این روزها ایران با مشکلات زیادی روبه‌رو شده است، سیل در ایران خسارات زیادی به همراه داشته‌ است. حداقل ۷۰ نفر کشته و ۷۹۱ نفر زخمی شدند. در روز ۲ آوریل، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد که واشنگتن «آماده» است تا به «فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر» کمک کند اما تاکنون ارسال کمک مالی به ایران متوقف شده است.

فرانسه ۱۲ تن از کمک‌های بشردوستانه را از جمله ۱۱۴ موتور پمپاژ به ایران ارسال کرده است. صلیب سرخ آلمان تا کنون کمک‌هایی ارسال کرده است و حتی کویت چندین تن مواد غذایی، پمپ‌های آب و دارو را ارسال کرده است.

حال سازمان ملل اعلام کرده است که آماده ارسال کمک به جمهوری اسلامی است، اما در ۲۵ مارس سال ۲۰۱۹، بیانیه‌ای از دفتر هماهنگی امور انسان‌دوستانه سازمان ملل منتشر شده است که نشان می‌دهد چالش‌های ناشی از تحریم‌ها بر ارسال کمک به ایران تاثیر گذاشته و مانع خدمت‌رسانی و حمایت از قربانیان سیل شده است.  

مردم عادی، همیشه قربانی تصمیم سیاستمداران می‌شوند

***آیا درست است که مردم عادی قربانی تصمیم ترامپ شوند؟

این اتفاق رخ می‌دهد و شرایط را پیچیده می‌کند. همیشه مردم عادی بیشتر از خود حاکمیت‌ها، قربانی پیامدهای تحریم‌ها می‌شوند. حتی اگر مردم عادی هدف این تحریم‌ها نباشند. پیش از این سابقه این تحریم‌ها را در مورد عراق داشتیم که شرایط نگران‌کننده‌ای را ایجاد کرده بود بنابراین می‌توان گفت که این اتفاق رخ می‌دهد.

***ترامپ اخیرا نیروی نظامی ایران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده است. این تصمیم چه توجیهی دارد؟

این نیرو از زمان انقلاب ایران یک نیروی مهم به شمار می‌رود و شامل نیروهای زمینی، هوایی و دریایی و نیروهایی در خارج از کشور هم می‌شود. نزدیکی سپاه پاسداران ایران با نیروهای خارج از کشور مانند نیروی قدس باعث شده‌‌ است که ترامپ از قدرت این گروه دچار ترس شود و این گروه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد. اقدامی که در نوع خود بی‌سابقه است. نخستین بار است که نهاد نظامی خارجی به عنوان یک سازمان تروریستی نامیده می‌شود. این تصمیم می‌تواند عواقب زیادی داشته باشد.  

تصمیمات ترامپ راه‌های دیپلماتیک را بسته‌است

تصمیم برای اقدام علیه سپاه، باعث افزایش وحدت در ایران شده‌ است

***به نظر شما تصمیمات اخیر دونالد ترامپ چه عواقبی به همراه خواهد داشت؟

بدون شک این تصمیمات باعث تاسف است و تمام راه‌های دیپلماتیک برای رابطه با ایران را به بن‌بست می‌رساند. نه تنها راه‌های دیپلماتیک با ایران، بلکه باعث می‌شود که رییس‌جمهور بعدی هم با مشکل روبه رو شود، چراکه باید این قانون را لغو کند.

این در حالی است که این تصمیم ترامپ باعث وحدت بیش‌تر در ایران شده است و حتی اختلافات داخلی میان مجلس ایران و دولت روحانی را با این افراد کم کرد. روز بعد از تصمیم ترامپ همه اعضای مجلس لباس سپاه بر تن کردند و از این طریق همراهی خود با سپاه ایران را نشان دادند.

از سوی دیگر این تصمیم می‌تواند شرایط را برای اقدام نظامیان آمریکا در منطقه سخت و دشوار کند. این در حالی است که ایران هم نام نیروهای غرب آسیای آمریکا را در فهرست حامیان تروریسم قرار داد و از این طریق تنش‌ها میان دو کشور بیشتر شده است.

در صورت مورد حمله قرار گرفتن سپاه ایران در افغانستان یا سوریه می‌توان نگران وقوع درگیری نظامی میان ایران و آمریکا بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز