پارسایی قرائت کرد:
گزارش کمیسیون اصل۹۰ درباره اقدامات دستگاهها در زمینه مبارزه با آلودگی هوا
گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در زمینه بررسی اقدامات دستگاههای مسئول و قوانین مرتبط در زمینه مبارزه با آلودگی هوا بر ضرورت تشکیل کارگروهی با مسئولیت سازمان محیط زیست و عضویت دستگاههای مربوطه به منظور نظارت دقیق بر روند اجرای قانون هوای پاک تأکید کرده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، در جلسه علنی نوبت عصر مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در مورد بررسی اقدامات دستگاههای مسئول در خصوص مصوبات هیئت وزیران و قوانین مرتبط در زمینه مبارزه با آلودگی هوا طبق ماده ۱۰۱ آئیننامه داخلی، در دستور کار قرار گرفت.
در این گزارش، ۸ تکلیف وزارت کشور در مورد رفع آلودگی هوا مورد بررسی قرار گرفت و از عدم اجرای این وظایف انتقاد شد.
این وظایف در خصوص جایگزینی انرژیهای فسیلی و تجدید پذیر، تعویض کاتالیست خودروهای عمومی درونشهری، استفاده خودروهای عمومی درونشهری از صافی فیلتر ذرات برای خودروهای دیزلی سنگین، ایجاد ساختار یکپارچه معاینه فنی، ارائه برنامه اجرایی نوسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی درون شهری و مدیریت تقاضای سفر به منظور کاهش سفرهای درونشهری و افزایش سرانه فضای سبز در شهرها و حریم آنها بود.
در بخش دیگری از گزارش کمیسیون اصل ۹۰، عملکرد وزارت راه و شهرسازی در خصوص قوانین اصلاح الگوی مصرف انرژی و هوای پاک مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین وظایف وزارت راه و شهرسازی در مورد استفاده از صافی فیلتر ذرات برای خودروهای دیزلی سنگین، بر اساس گزارش کمیسیون اصل ۹۰ اجرایی شده بود اما وظیفه این وزارتخانه در زمینه توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت به دلیل کمبود بودجه اجرایی نشده بود.
کمیسیون اصل ۹۰ با توجه به عملکرد سازمان حفاظت محیطزیست، در گزارش خود آورده است که این سازمان موظف بوده استاندارد خودروها را مورد بررسی قرار دهد که طبق گزارش کمیسیون اصل ۹۰، در حال حاضر تمامی خودروهای تولید کشور، منطبق با استاندارد یورو ۴ است.
در بخشی دیگر از این گزارش، عملکرد وزارت نفت در مورد اصلاح الگوی انرژی مورد بررسی قرار گرفت.
گزارش کمیسیون اصل ۹۰ تصریح دارد که وظیفه وزارت نفت مبنی بر تدوین دستورالعمل فنی همسان طراحی، ساخت، نصب و بهرهبرداری زیرساخت و تجهیزات اندازهگیری و کنترل شبکه هوشمند علیرغم گذشت ۸ سال، تدوین و ابلاغ نشده است و عرضه سوخت در کشور منطبق با استانداردهای اعلامی نیست.
همچنین وزارت نفت نسبت به وظایف خود در خصوص استانداردسازی سوخت مصرفی، مطابق با استاندارد یورو ۴ و یورو ۵ عمل نکرده است..
کمیسیون اصل ۹۰ همچنین در این گزارش نسبت به عدم اجرای تکالیف وزارت نفت در تکمیل طرح کاهش، هدایت و انتشار بخارهای بنزین در کشور و کنترل آلودگی ناشی از سامانههای گرمایشی و سرمایشی انتقاد کرده است.
در بخش دیگری از گزارش کمیسیون اصل ۹۰، عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص اجرای قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی مورد بررسی قرار گرفته است.
در این گزارش همچنین نسبت به عدم تدوین آئیننامه اجرایی حمایت از مراکز تحقیقاتی و صنایع برای توسعه دانش فنی، ارائه گزارش سالانه از اقدامات مربوط به صرفهجویی انرژی و ارائه گزارش در خصوص برنامه جایگزینی موتورسیکلتهای برقی به جای موتورسیکلتهای بنزینسوز انتقاد شده است.
کمیسیون اصل ۹۰ در بخش پایانی گزارش خود، عملکرد وزارتخانههای نیرو و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان ملی استاندارد و پلیس راهور را مورد بررسی قرار داده است.