موسوی در نطق میان دستور:
وضعیت امروز کشور نتیجه مصلحتسنجیهای کوتاه مدت و نگاههای یک سویه است

نماینده مردم عجبشیر و مراغه در مجلس گفت: تورم افسارگسیخته، کاهش قدرت خرید، تزلزل معیشت، فاصله طبقاتی فزاینده و تضعیف سرمایههای اجتماعی از واقعیتهای تلخ امروز زندگی روزمره مردم است که در نتیجه سالها انباشت تصمیمهایی است که بر اساس مصلحت سنجیهای کوتاه مدت و نگاههای بسته و یکسویه اتخاذ شده است.
به گزارش ایلنا، سید فرید موسوی در نشست علنی امروز (سهشنبه ۲ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود گفت: ما نمایندگان مردم در برابر واقعیتی ایستادهایم که دیگر نمیتوان آن را نادیده گرفت واقعیت تلخی که در زندگی روزمره مردم جاری است؛ تورم افسارگسیخته، کاهش قدرت خرید، تزلزل معیشت، فاصله طبقاتی فزاینده و تضعیف سرمایههای اجتماعی.
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس ادامه داد: اگر صدای مردم نباشیم و اگر پیامشان را به گوش جان نگیریم، از مسئولیت اصلی فاصله گرفتهایم، وضعیت امروز نتیجه سالها انباشت تصمیمهایی است که بر اساس مصلحت سنجیهای کوتاه مدت و نگاههای بسته و یکسویه اتخاذ شده است.
وی با بیان اینکه اعتماد عمومی که سرمایه بیبدیل برای پیشرفت هر جامعه است آسیب دیده است، اضافه کرد: احیای آن در گرو بازگشت به حکمرانی پاسخگو، عقلانی و مشارکت محور است؛ راه برون رفت از بحرانهای فعلی نه در تقابل و حذف بلکه در گفتگو، اقناع و در شنیدن صداهای مختلف جامعه است. جامعه زنده جامعه منتقد است و اگر آزادی بیان و رسانه و حق اعتراض را نادیده بگیریم، پایههای همبستگی ملی را تضعیف خواهیم کرد.
موسوی با بیان اینکه استقلال، آزادی و عدالت سهگانه اصیل و تاریخی انقلاب ملت ایران است، بیان کرد: هرگاه به این اصول نزدیک شدیم جامعهمان جان گرفت و پیوند مردم با حاکمیت مستحکمتر شد و هر زمان از آنها فاصله گرفتیم دچار فرسایش مشروعیت و شکاف اجتماعی شدیم؛ عدالت امروز بیش از همیشه باید در اولویت باشد، مردم ما عدالت را نه در کلام که در زندگی خود جستجو میکنند، در برخورداری برابر از فرصتها، توزیع عادلانه از منابع، شایسته سالاری و دسترسی به خدمات و در کرامت انسانی.
این نماینده مردم در مجلس گفت: در این مسیر ما نمایندگان مردم موظفیم از مسیرهای آزموده اما بینتیجه گذشته فاصله بگیریم و راهی نو بگشاییم، راهی که بر پایه گفتگو، اجماع درونی و بازسازی سرمایه اجتماعی بنا شود. ایران امروز نیازمند بازسازی است نه فقط در اقتصاد بلکه در اعتماد، امید و پیوندهای اجتماعی. ما اینجا آمدهایم برای مشارکت واقعی در حل مسائل مردم، آمدهایم تا صدای کسانی باشیم که سالهاست شنیده نمیشوند و باور داریم که تنها با تکیه بر عقلانیت، مشارکت عمومی و شفافیت در حکمرانی میتوان کشوری ساخت که شایسته مردم بزرگ ایران باشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: من از مراغه و عجب شیر به مجلس آمدهام، از میان مردمانی فراموش شده در سایه اولویتهای تبعیض آمیز، از دیاری میآیم که آزادراه آن نیمه تمام مانده است، از عجب شیری که کمربند توسعه آن سالهاست وعده شنیده و در مسیر توسعه کمتر دیده شده است. من فرزند کشاورزانی هستم که محصولشان یا در خاک میماند و یا با قیمتی تحقیرآمیز از دست میرود؛ بیپشتوانه، بیبیمه و بیفردا. من برادر جوانانی هستم که یا باید کوچ کنند و یا در بیکاری و نبود فرصتهای شغلی فرسوده شوند.
موسوی اضافه کرد: سهم مراغه و عجب شیر از صنایع پویا و اشتغال آفرین صرفا در حد طرحهای بر کاغذ بوده، بدون عزم جدی برای تحقق. من همکار معلمانی هستم که با شوق اما بیامکان، کلاس را روشن نگه داشتند و معلم کودکانی هستم که حتی برای درمان باید کیلومترها تا مرکز استان باید بپیماید.
این نماینده مردم در مجلس در خصوص پایاب سد قلعه چای نیز بیان کرد: این سد در دهه ۸۰ ساخته شده اما وزارت نیرو سالهاست که پایاب آن را نیمه تمام رها کرده است. مقابل چشم کشاورزان آب را پشت سد نگه داشتهاند اما قطرهای از آن را به زمینهای تشنه نمیدهند. کشاورزی در عطش میسوزد و مردم در بیپاسخی به تماشای وعدههایی ایستادهاند که هرگز جاری نشدهاند.
موسوی اضافه کرد: باید بگویم از هنرمند بیحامی، از ورزشکار بیامکان، از پدری با شرم نگاه فرزند و مادری که از نان اندک در شهر من آینده میسازد. من از شهری باید بگویم که قطب گردشگری فرهنگ و تمدن است اما چون جاده، توجه و حمایت نیست بنابرایم تنها چیزی که مانده حسرت فرصتهای از دست رفته است.
نماینده مردم عجیب شیر و مراغه گفت: اینجا مراغه است با قدیمیترین ایستگاه راه آهن کشور که روزگاری معنی زندگانی میداد اما امروز برای یک قطار باید توجه را گدایی کند؛ اینجا فرودگاه دارد که با همت مردم ساخته شد؛ حال میخواهم در خیال خود آن را تصاحب کنند، گویی نه تاریخ را میدانند و نه حرمت مشارکت. ما اجازه نخواهیم داد این دستاورد با خرد و پوشش جمعی هدف مطامع پنهان و تصمیمات پشت پرده شود؛ این فرودگاه نه تنها باندی برای پرواز بلکه نمادی از غیرت مردمی است که نشان دادند، میشود و حال همین مردم نمیگذارند کسی حقشان را مصادره کند.
این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: مراغه شهری است که هنرستان کشاورزی آن با ۷۰ سال سابقه اکنون قربانی طرحی شده که بیتوجه به ریشهها بهانه طعم بولدورزها شده است، شهری که فرمانداری آن سالهاست ویژه خوانده میشود اما نه اختیاری دارد و نه امتیاز.
موسوی با بیان اینکه بیتوجهیها و نادیده گرفتن ظرفیتها دیار من را به حسرت فرصتهای از دست رفته تبدیل کرده است، بیان کرد: اگر عدالت فقط در پایتخت جریان داشته باشد و در پیرامون خشکی و بیمهری ببارد ما به آرمانهای انقلاب وفادار نماندهایم. مراغه، عجب شیر و هر گوشهای از این سرزمین نه لطف بلکه سهم خود را میخواهند، نه وعده بلکه اقدام میطلبند.
وی اضافه کرد: من امروز با تمام مسئولیت و با تمام صداقت صدای موکلین شریف را به این مجلس و نزد شما آوردم، هیچ کجای ایران نباید به دور از عدالت بماند، باید نگاه خود را بر رفاه، عدالت و فرصتهای برابر برای همه مردم متمرکز کنیم. من به عنوان نماینده مردم شریف مراغه عجب شیر همواره صدای آنان خواهم بود و به طور پیوسته و با تمام توانم از مطالبات و حقوق آنان دفاع خواهند کرد و در هر قدمی که برای رفاه و بهبود شرایط آنها برداشته میشود همصدا و همگام با شما همکاران و مسئولان اجرایی خواهم بود.