خبرگزاری کار ایران

علی اکبری در نماز جمعه:

سال ۹۸، سال استفاده از فرصت‌ها و ظرفیت‌هاست/ با ثروت‌های بادآورده و حرام باید جدی‌تر از قبل مبارزه شود/ فقط باید بر کاهش آلام، کنترل شرایط و مدیریت بحران متمرکز بشویم

 سال ۹۸، سال استفاده از فرصت‌ها و ظرفیت‌هاست/ با ثروت‌های بادآورده و حرام باید جدی‌تر از قبل مبارزه شود/ فقط باید بر کاهش آلام، کنترل شرایط و مدیریت بحران متمرکز بشویم
کد خبر : ۷۴۴۴۷۶

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به فرمایشات رهبری تاکید کرد: سال ۹۸، سال استفاده از فرصت‌ها و ظرفیت‌هاست.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدجواد حاج علی اکبری، خطیب موقت نماز جمعه، در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران، با تبریک فرا رسیدن نوروز گفت: سالی که با نام امیرالمومنین آغاز شود نویدبخش فرصت‌هاست. طبق گفته رهبر معظم انقلاب اسلامی و برخلاف گفته دشمنانِ انقلاب اسلامی سال ۹۸، سال  استفاده از فرصت‌ها و ظرفیت‌هاست.

خطیب جمعه تهران بعثت پیامبر گرامی اسلامی(ص) در دهه سوم ماه رجب را مورد اشاره قرار داد و گفت: هیچ روز و شبی در سال به میمنت و فرخندگی و الهام‌بخشی شب و روز مبعث نمی‌رسد؛ زیرا اساس همه نعمت‌ها است که خدا بر جامعه مؤمنین منّت گذاشته است.

حاج‌علی‌اکبری شب و روز بعثت را شب و روز توجه به علی‌ابن ابی‌طالب دانست و گفت: به وسیله جایگاه امامت و پیشوایی است که امکان دست‌یابی بشریت به خوشبختی فراهم می‌شود. لذا هم در شب و هم روز بعثت سخن از این است که متوجه امام علی(ع) باشیم. زیبایی پیام‌های بعثت در چهره بی‌بدیل علی‌ابن ابی‌طالب متجلی است.

وی با اشاره به محیط قبل از بعثت پیامبر(ص) گفت: از معجزات بعثت این است که از جامعه آکنده به ضلالت آن روز، جامعه‌ای پیشرفته بسازد و از بین آن جماعت انسان‌های بزرگ را تربیت و به بشریت هدیه کند. بعد از قرن‌ها امروز هم مسلمانان جهان در اقصی‌نقاط عالم و ملّت عزیز ما از رایحه دلپذیر خلق دل‌آرا و خوش محمّد مصطفی(ص) سرمست هستند.

امام‌جمعه موقّت تهران، انقلاب اسلامی را دنباله بعثت و آرزوهای پیامبر اسلام(ص) دانست و گفت: امیدواریم خدا این انقلاب را به ظهور موعود الهی برساند. عترت و قرآن در حقیقت یکی هستند و هر دو دستاورد بزرگ برای جهان بشریت است. یکی نقشه راه سعادت انسان که قرآن کریم است و شبیه و نظیری در میان کتاب‌های آسمانی ندارد و پیام بعثت هم بازگشت به قرآن است.

وی ادامه داد: راهی برای ادامه نجات نداریم مگر اینکه در کشتی تقوا سوار شویم، حریم امن تقوا را شناختن راه نجات است و بار این کشتی ایمان و بادبادنش توکل است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران ادامه داد: انسان می‌تواند فرصت ها ، هدف ها و گذشته را ببیند و تصمیم بگیرد. امیدواریم خدواند سهم همه را در سال جدید از تقوای خودش بیشتر قرار دهد.

وی افزود:‌ امام فرومدند صبحگاه دوازده فرودین که نخستین روز حکومت الله بر زمین است از بزرگترین اعیاد ملی و مذهبی ماست و امروز ما چهلمین سال این حکومت این بزرگ را پیش رو داریم.

وی تاکید کرد: امام فرمود جمهوری اسلامی نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر که این رهنمود می‌تواند گام دوم ما باشد.

حاج علی اکبری ادامه داد: مثل هر سال در آغاز سال جدید رهبر حکیم و فرزانه ما به زیبایی نقشه پیش روی ما را ترسیم نمودند و امیدواریم این نعمت الهی را قدر بدانیم.

وی گفت: نباید از کنار سخنرانی راهبردی رهبری به سادگی عبور کنیم این سخنرانی برای همه الهام بخش است مخصوصا برای جوانان و نسل جوان ما و مراقب باشیم به فراموشی سپره نشود.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: آن چه که حضرت آقا فرمودند در جنگ نبرد اراده ها فرمودند دشمن متوجه شده هر زمان ملت ایران اراده کند به آن چیز خواهد رسید بنابراین تصمیم گرفتند در اراده ما ملی ملت رخنه کنند. 

وی تاکید کرد:‌ تعیین شعار سال گفتمان سازی است هم برای این است که اراده ها جهت دار شود. رهبر عزیز ما دست دشمن را خوانده است و با دقت نسخه شفا بخش اقتصاد مقاومتی را پیش رو ملت ایران قرار داد و ارکان و لوازمش را به عنوان شعار هر سال قرار دادند.

وی ادامه داد: رونق اقتصادی که شعار امسال بود روح اقتصاد مقاومتی است. رهبر عزیز ما رونق اقتصادی را جهت گیری اصلی ما معرفی کردند و ما باید به عنوان یک اصل پیشبرنده قرار دهیم و تشریفاتی به این موضوع نگاه نکنیم.

امام جمعه تهران بیان کرد: اگر دست به هم بدهیم بسیاری از خواسته های که مردم انتظار دارند محقق پیدا می‌کند، تورم کنترل می‌شود، نیاز ما به کالاهای خارجی کمتر، امید به آینده در نسل جوان بیشتر می‌شود،‌ جذب سرمایه خارجی آسان می‌شود و در نهایت اقتصاد ملی به خوبی در برابر تکانه‌های دشمنان ایستادگی خواهد کرد.

حاج‌علی‌اکبری ظرفیت‌های عظیم کشور برای تحقق شعار رونق تولید را مورد اشاره قرار داد و گفت: بازار بزرگ ۸۰ میلیونی داخلی و بازار ۶۰۰ میلیونی که در همسایگی ما قرار دارد در اختیار ماست و جایگاه رفیعی که ایران در سیاست منطقه‌ای و جهانی دارد، ظرفیت‌های ما است.

وی افزود: مهم‌ترین ظرفیت کشور ما، نیروی انسانی تربیت‌شده‌ای است که جزء رویش‌های انقلاب است. علاوه بر این، امکانات زیرساختی خوبی وجود دارد که در پهنه عمومی کشور فراهم است.

حاج‌علی‌اکبری، وجود تدبیر، برنامه‌ریزی، شجاعت و روحیه جهادی را برای استفاده از ظرفیت‌های کشور ضروری دانست و افزود: همچنین نیاز داریم به انسجام ملّی و وحدت سراسری برای اینکه به چنین هدفی دست پیدا کنیم. 

وی با بیان اینکه موانعی برای تحقق شعار سال وجود دارد که باید با آن‌ها بجنگیم، تصریح کرد: برخی موانع فرهنگی وجود دارد؛ مثل تنبلی و مصرف‌گرایی و گرایش به کالاهای خارجی و احتکار خانگی و خلاءهایی که در ارتبط با مهارت‌ها داریم. همچنین در بخش‌های گوناگون مشکلات ساختاری و مدیریتی داریم که آن‌ها را هم باید برطرف کنیم. قوانین دست و پا گیر را باید حذف و نظام بانکی را اصلاح کنیم.

حاج‌علی‌اکبری ادامه داد: با ثروت‌های بادآورده و حرام باید جدی‌تر از قبل مبارزه شود و دست‌‌های فاسد و فاسق که در اقتصاد ملّی رخنه می‌کنند و به نیابت از دشمن، علیه اقتصاد ما نقش‌آفرینی می‌کنند، قطع بشود تا مسیر برای شکوفایی و تولید باز شود. همچنین باید با واردات بی‌رویه و غیرضروری مقابله بشود و با استفاده شایسته‌ و افزایش بهره‌وری از ظرفیت‌ها، بتوانیم در ارتباط با شعار سال، قدم‌های بزرگی را برداریم.

 

 

امام‌جمعه موقّت تهران در ادامه، به سیل اخیر اشاره کرد و گفت: بشارت داده‌اند که آسمان با ما آشتی کرده و بعد از خشکسالی طولانی، «تَرسالی» شروع شده است. اگر اینطور باشد خیلی بشارت بزرگی است. حتی اگر مقطعی هم باشد، این بارش وسیع یک موهبت الهی است نباید اتفاقات پیش آمده، ما را از شکرگزاری نعمت‌ عظیمی که شامل ما شده و برای پیشرفت کشور سرمایه بزرگی است غافل کند.

حاج‌علی‌اکبری، لزوم شکر عملی در ارتباط با بارش‌های اخیر را مورد تأکید قرار داد و گفت: شکر عملی این است که برای بارش‌های پیش رو آمادگی داشته باشیم، در غیر این‌صورت، نعمت به نقمت و فرصت به تهدید تبدیل می‌شود. باید مراقبت کرد. همچنان که در برخی نقاط این مسئله رخ داد؛ خوزستان مدتی است درگیر این موضوع است. همچنین ده‌ها هزار مسافر تعطیلات با این موضوع مواجه شدند و اوج مشکلات در گستان و مازندران بویژه آق‌قلا و ترکن صحرا و گمیشان بود.

وی افزود: اتفاق غافل‌گیرکننده‌ای که در شیراز رخ داد، آسیب وسیعی به ده‌ها هزار هکتار مزارع و زیرساخت‌ها وارد کرد و موجب بی‌خانمان شدن برخی هم‌وطنان و به سوگ نشستن برخی خانواده‌ها شد.

امام‌جمعه موقّت تهران با بیان اینکه باید با درس گرفتن از شرایطی که پشت سر گذاشتیم، خود را برای امدادرسانی به‌صورت متمرکز و عاشقانه همچنان که شروع شده آماده کنیم، گفت: در این مقطع، اولویت امداد و نجات و رسیدگی به خانواده‌هایی آسیب‌دیده است. 

حاج‌علی‌اکبری ادامه داد: باید حاشیه‌ها را کنار بگذاریم. نباید سیاست‌بازان و علاقه‌مندان به جناحی کردن مسائل، وارد شوند و یا حتی کسانی که تحلیل سطحی از مسائل دینی دارند به افکار عمومی آسیب بزنند. الان فقط باید بر کاهش آلام، کنترل شرایط و مدیریت بحران متمرکز بشویم و مسئولان آماده باشند و پیشگیری کنند که شرایط مشابه پیش نیاید.

وی افزود: بعد از این مرحله، نوبت به بررسی‌های عالمانه و کارشناسانه است تا اگر مقصرانی وجود دارد و سوءتدبیرهایی شده، شناسایی شود. نباید قضاوت‌های زودهنگام و بدون مطالعه وارد فضای افکار عمومی شود و دلسردی ایجاد کند.

امام‌جمعه موقّت تهران، بسیج سراسری و حماسه دلپذیری که در امداد و نجات سیل‌زدگان رخ داده را مورد اشاره قرار داد و گفت: همه مسئولان در قوای مختلف وسط میدان هستند؛ دست‌شان درد نکند. قوای مسلّح وسط میدان هستند، نیروهای مردمی در حال خدمت هستند و کم‌تر جایی در دنیا چنین چیزی وجود دارد.

وی افزود: این سیل منحصر با ملّت ما نیست و در کشورهای دیگر نیز رخ می‌دهد.

حاج‌علی‌اکبری با بیان اینکه باید بدون حاشیه، به شکرگزاری این وحدت ملی بپردازیم،  جلوه‌های ماندگار سیل اخیر را مورد اشاره قرار داد و گفت: ملت ایران صبورانه حماسه آفریدند؛ چه مردمی که در معرض سیل قرار داشتند و آسیب دیدند چه سایر مردم که در خدمت به سیل‌زدگان، حماسه آفریدند. دیدیم که مردم شیراز چه اقدامات زیبایی را از خود نشان دادند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز