خبرگزاری کار ایران

روحانی در نشست‌خبری پایان سفر به هرمزگان:

طرح بازآفرینی شهری را امسال فعال‌تر دنبال می‌کنیم

طرح بازآفرینی شهری را امسال فعال‌تر دنبال می‌کنیم
کد خبر : ۷۲۹۶۹۲

رئیس‌جمهور در نشست‌خبری پایان سفر به استان هرمزگان با قدردانی از استقبال و مهربانی مردم از کاروان تدبیر و امید، گفت: بسیار خوشحالم که در این سفر چند پروژه مهم در سطح استان به بهره‌برداری رسید و برای توسعه هرمزگان در آینده نیز برنامه‌ریزی‌های خوبی انجام شد.

به گزارش ایلنا، حسن روحانی در پایان سفر کاروان تدبیر و امید به استان هرمزگان، در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تقدیر از حضور پرشور مردم غرب هرمزگان در بندرلنگه، با اشاره به افتتاح و آغاز عملیات اجرایی چند طرح و پروژه در بخش‌های مختلف کشاورزی، نیرو و راه و شهرسازی، گفت: در زمینه توسعه فرودگاهی و توسعه بندر در هرمزگان نیز طرح‌های بسیار خوبی افتتاح شد و عملیات اجرایی بعضی از طرح‌ها که می‌تواند در توسعه آینده استان تأثیرگذار باشد، آغاز شد.

روحانی با اشاره به بهره‌برداری از فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، طرح‌های جدید در پالایشگاه بندرعبارس و الحاق زیردریایی فاتح به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در جریان این سفر، خاطرنشان کرد: بسیار خوشحالم که در دولت دوازدهم برای سومین بار، خدمت مردم این استان رسیده‌ایم. هر چند که این سفر بیشتر برای افتتاح پروژه‌ها بود، اما دیدار با مردم غرب استان هرمزگان، برای ما بسیار مغتنم بود.

رئیس جمهور افزود: در جریان این سفر پروژه‌هایی که قبلاً به مردم وعده داده بودیم، به بهره‌برداری رسید و برای تکمیل آنها تصمیم‌گیری شد و چند طرح و پروژه جدید نیز برای استان مصوب شد که در مجموع ۵۹۵ میلیارد تومان اعتبار برای آنها در نظر گرفته شده تا با همت و تلاش مردم و مسئولان این استان همه طرح‌ها و پروژه‌ها اجرایی شود.

روحانی در ادامه در پاسخ به اولین سوال مطرح شده از سوی خبرنگاران درباره برنامه های دولت برای توسعه گردشگری در هرمزگان با توجه به ظرفیتهای خاص این عرصه در استان گفت: هرمزگان جاذبه های گردشگری خاصی دارد که می توان این ظرفیتها را افزایش هم داد. جزایر بزرگ قشم و کیش و تعداد زیادی جزایر دیگر مثل هرمز هر کدام می توانند به یک مرکز گردشگری غنی تبدیل شوند.

رئیس جمهور اضافه کرد: از سوی دیگر خود شهر بندرعباس می تواند یک مرکز بزرگ برای گردشگری استان باشد. در بازدیدی که داشتیم دیدیم که اقدامات خوبی برای توسعه و آماده سازی ساحل بندرعباس برای فعال کردن ظرفیتهای گردشگری شده است و سواحل شرقی استان نیز جاذبه های گردشگری بسیار خوبی دارند. آب و دریا هم ظرفیت بسیار خوبی برای جذب علاقمندان به بازی ها و ورزشهای آبی است.

روحانی در پاسخ به بخش دوم این سوال درباره بافت فرسوده شهر بندرعباس اظهار داشت: در بازدیدی که از محله چاهستانی ها در بندرعباس داشتیم دیدیم که این منطقه واقعا به یک بازسازی بزرگ نیاز دارد. به گفته آقای استاندار ۱۴ محله شبیه چاهستان در بندرعباس ایجاد شده که باعث گسترش حاشیه نشینی شده است.

رئیس جمهور تصریح کرد: یکی از طرحهای دولت که از پارسال شروع شده و امسال وزارت مسکن آن را فعال تر دنبال کرده است، طرح بازآفرینی شهری است که تسهیلات ویژه ای برای این کار اختصاص دادیم. از همه دستگاههای دولتی و نیز نیروهای مسلح خواسته ایم که اگر زمین مناسب ساخت و ساز در شهرها دارند آنها را مجانی در اختیار وزارت مسکن و شهرسازی قرار دهند، تا با تسهیلاتی که بانکها به ساخت و ساز در این زمینها اختصاص می دهند، توسعه گران مسکن اقدام به ساخت خانه های جدید و استاندارد در این زمینها کنند و اولویت واگذاری این خانه ها به ساکنان بافت های فرسوده و خانه اولی ها است.

روحانی خاطرنشان ساخت: دولت در دو سال آینده برای ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی جدید برنامه ریزی کرده است و امیدواریم هرمزگان جزو پیشتازهای این طرح باشد.

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره برنامه های دولت برای رفع مشکلات صادرات و واردات و تامین ارز در وضعیت فعلی اقتصادی کشور گفت: در شرایط فعلی ضمن اینکه این شرایط برای مردم مشکلاتی را به وجود می آورد، در تولید هم مشکلاتی را به وجود آورده، اما از سوی دیگر فرصت خوبی هم برای صادرات و افزایش درآمدهای ارزی ایجاد کرده است که می تواند در سال آینده هم ادامه داشته باشد.

روحانی افزود: باید تسهیلاتی فراهم شود که صادرکنندگان بخشی از ارز را به سامانه نیما برگردانند و بخشی از ارز حاصل از صادراتشان را بتوانند به بازار آزاد برده و از طریق صرافی ها بفروشند. در زمینه تعیین نسبت این عرضه ارز حاصل از صادرات تسهیلاتی قرار دادیم تا صادرکننده ها تشویق شوند و بخشی از درآمدشان را در۱ سامانه نیما عرضه کرده و بقیه را به بازار آزاد ببرند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در زمینه واردات مشکلاتی هست، اظهار داشت: گردش نقدینگی در این عرصه کم است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تسهیلات مالی در اختیار تولیدکنندگانی قرار دهیم که اجناسشان در داخل و خارج مشتری دارد. برای این منظور مجموعا ۴۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفتیم. از سوی دیگر مقرر شده تولیدکنندگان در مناطق آزاد بتوانند از محل درآمدهای ارزی خودشان مواد اولیه مورد نیاز را وارد کنند.

روحانی تاکید کرد: البته برای تامین کالاهای اساسی در سال آینده نیز ارز با همان قیمتی که امسال تخصیص پیدا کرده است، تامین و تخصیص خواهد یافت تا قیمتها در داخل کشور کنترل شود.

رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که دورنمای دولت برای تبدیل هرمزگان به یک منطقه قوی اقتصادی در خلیج فارس چیست؟ تصریح کرد: هرمزگان استانی بسیار مهم از لحاظ استراتژیک است که شاید از نظر موقعیت دریایی و حضور واحدهای نیروهای مسلح، برخورداری از مناطق آزاد، بنادر مهم و جزایر متعدد بی نظیر باشد. اگر چه طرح توسعه استان چابهار در حال اجراست اما مرکزیت بندرعباس تا سالها باقی خواهد ماند و در همین سفر برای توسعه بندرلنگه نیز تصمیمات خوبی گرفته شد.

روحانی خاطرنشان ساخت: علاوه بر ظرفیتهای گردشگری، تجاری و موقعیت جغرافیایی، طرح توسعه بندرجاسک و خط لوله انتقال نفت به این بندر نیز قطعا بر اهمیت هرمزگان خواهد افزود و امیدوارم طرح دولت برای صادرات بخشی از نفت کشور از بندر جاسک که در همین دولت به بهره برداری برسد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری‌های بزرگی در استان هرمزگان شکل خواهد گرفت، گفت: بخش بزرگی از طرح بزرگراهی که در سراسر استان تا سیستان و بلوچستان ادامه خواهد داشت، عملیاتی شده و بخشی در دست اجراست و در این سفر ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل آن تصویب شده است.

روحانی در پاسخ به سوال دیگری درباره اختصاص عوارض آلایندگی صنایع هرمزگان به استان، اظهار داشت: این حرف منطقی است که در استانی که فعالیت اقتصادی در سطح ملی انجام می‌شود، مردم استان از آن طرح استفاده کنند. همیشه در این طرح‌ها تأکید داریم از مردم بومی استان‌ها استفاده شود. اینکه بخشی از درآمد این صنایع یا مالیات و عوارضی که پرداخت می‌کنند به استان اختصاص یابد نیاز به لایحه و موافقت مجلس دارد. در زمینهٔ نفت و گاز چنین طرحی بوده و در این بخش هم می‌توان به آن فکر کرد.

رئیس جمهور ادامه داد: استان هرمزگان قطب اقتصادی بسیار مهمی است. بزرگ‌ترین پالایشگاه کشور، منطقه و جهان، بزرگ‌ترین بندر کشور، مرکز مهم فولاد و بنادر بزرگ حمل‌ونقل کالاهای کشور، در آن قرار دارد و به‌طور طبیعی امروز قطب مهم اقتصادی و دفاعی و استراتژیک برای کشور است. دولت موظف است زمینه‌های توسعه آن را فراهم کند و با این توسعه وضعیت اشتغال و معیشت مردم هم بهتر می‌شود.

روحانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با توجه برگزاری جام جهانی ۲۰۲۰ در قطر، برنامه دولت برای توسعه ظرفیتهای گردشگری در جزایر هرمزگان و جذب گردشگر چیست؟ تصریح کرد: جام جهانی موضوعی است که وابسته به کشور میزبان است. ما میزبان نیستیم، اما به‌طورکلی آبادانی سواحل و جزایر هدف مهمی است که دولت بر آن تأکید دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه برای سواحل جنوب کارهای خوبی صورت گرفته هرچند کافی نیست، افزود: در اروند نقاط آزاد را توسعه دادیم که تحرک اقتصادی خوبی به وجود آمده و بعدازآن در هرمزگان. همین‌طور طرح‌های بسیار خوبی در این دولت بوده هم در قشم و کیش و سایر موارد تحولات خوبی شکل گرفته و هم در سیستان و بلوچستان به این مسئله پرداخته‌ایم.

روحانی خاطرنشان ساخت: کل ساحل جنوب برای ما بسیار اهمیت دارد. در کل سواحل جنوب ما از خوزستان تا سیستان و بلوچستان همه‌جا این تحول باید صورت بگیرد؛ بودجه‌ای در نظر گرفته شده بود که تابه‌حال اختصاص نیافته که به دلیل شرایط اقتصادی می‌تواند قابل‌قبول باشد. امیدواریم سال آینده بتوانیم به این وعده عمل کنیم.

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز