خبرگزاری کار ایران

شکوری‌راد در قم:

فتنه ۹۸ از جانب کسانی است که جمهوریت نظام را قبول ندارند/ نپیوستن مردم به خشونت درس بزرگ دوران اصلاحات برای جامعه ایران بود

فتنه ۹۸ از جانب کسانی است که جمهوریت نظام را قبول ندارند/ نپیوستن مردم به خشونت درس بزرگ دوران اصلاحات برای جامعه ایران بود
کد خبر : ۷۲۵۷۲۳

دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی تاکید کرد: اگر در سال ۹۸ بخواهد فتنه‌ای رخ دهد که اصولگرایان به آن اشاره کردند از جانب همین کسانی است که رای مردم را قبول ندارند. ایده اصلی این جماعت آن است که اصلا جمهوریت کجای انقلاب بوده و خود امام اصلا این موضوع را از کجا مطرح کرده و از کجا آورده است؟ باید بدانیم که این حرف‌ها را در بین خودشان می‌زنند اما آن را علنی نکرده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، علی شکوری‌راد شامگاه دیروز در مراسم جشن پیروزی انقلاب که به همت جمعی از اصلاح‌طلبان استان قم و در محل فرهنگسرای جوان این شهر برگزار شد،‌ گفت: چیزی که در این روزها کمیاب است، امید و انگیزه است اما در شرایطی که همه نشسته‌اند، ما باید ایستاده باشیم، فضا را بسازیم و مدیریت کنیم.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی رادیکالیسم در جامعه ما شکل گرفته است، اظهار داشت: صداوسیما و برخی از صاحبان تریبون می‌خواهند بگویند همه چیز خوب بوده و انقلاب اسلامی، کشور ایران را به همه ایده‌آل‌هایش رسانده است. از آن طرف هم عده‌‌ای که اصولا با اصل انقلاب مخالفند، عنوان کنند که همه این مسائل شعار بوده و هیچ دستاوردی برای انقلاب قائل نیستند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: دقیقا در این فضای دوقطبی و افراط و تفریط، بیان حرف منطقی و واقع‌بینانه دشوار شده چراکه گوش شنوایی برای شنیدن حرف‌ها وجود ندارد.

شکوری‌راد با بیان اینکه صداوسیما علاوه بر اینکه در بیان دستاوردهای انقلاب به صورت افراطی و غیرواقعی عمل می‌کند، تحریف زیادی هم در بیان تاریخ انقلاب به کار می‌برند، تصریح کرد: مثلا در بیان وقایع یک رویداد از تاریخ انقلاب، آدم‌های آن رویداد را عوض می‌کند که در یک مورد آقای هاشمی رفسنجانی را برداشته و شخص دیگری را معرفی کردند. دقیقا در همین فضای دفاع یکجانبه از انقلاب و آلوده با تحریف و افراط، از سوی دیگر طیف برانداز هم که از سال گذشته دور برداشته‌اند فضا را برای بیان مطالب خود بهتر می‌بینند. 

وی افزود: بر خلاف دو طیف یاد شده که با افراط و تفریط با اصل انقلاب برخورد می‌کنند، ما اصلاح‌‌طلبان ضمن دفاع از اصل انقلاب وقایع را به صورت واقع‌بینانه مطرح می‌کنیم. 

دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران با تاکید بر اینکه عده‌‌ای به بهانه اینکه مردم چه می‌خواهند و چه نمی‌خواهند انقلاب را تخطئه می‌کنند در حالی که هیچ حادثه‌ای همانند انقلاب اسلامی ایران در تاریخ این کشور نبوده است که مردم را یکجا متحد کرده باشد، خاطرنشان کرد: از این منظر، انقلاب اسلامی یک انقلاب کاملا مردمی در تاریخ ایران و مردمی‌ترین انقلاب در کل جهان بوده است که نمی‌شود آن را از این منظر تخطئه کرد. اگر ملاک رای مردم است مردم خودشان خواستند که انقلاب کنند.

شکوری‌راد با بیان دلایل تحقق انقلاب اسلامی ایران ابراز داشت: از جمله عوامل تحقق انقلاب تحرکات امام خمینی بود که منجر به تبعید ایشان شد. وقتی هم که رهبر مردم یا بزرگ یک جریان سیاسی از او جدا می‌شود - که حالا یا با تبعید یا با حصر باشد - آن زمان به ذخیره او تبدیل می‌شود؛ یعنی هر سالی که از تبعید امام خمینی می‌گذشت، اشتیاق مردم به ایشان بیشتر می‌شد، به این معنی که ۱۵ سال تبعید امام خمینی، ۱۵ سال اندوخته سیاسی برای ایشان در پی داشت.

وی اضافه کرد: مردم هم این دوران را ملاکی برای حقانیت امام خمینیح می‌دانستند تا سال ۵۶ بسیاری از مردم ایران بودند که شاید فقط امام خمینی را دوست داشتند و حتی عکس ایشان را هم ندیده بودند؛ یعنی وقتی یک نفر را تبعید یا حصر یا به هر طریقی ارتباط او را با مردم قطع می‌کنند، باعث نفوذ افزایش کلام او در میان مردم می‌شوند. حتی کسانی که با اندیشه امام خمینی هم مخالف بودند امام را به عنوان یک اسطوره یاد می‌کردند.

نماینده مردم تهران در مجلس ششم، یکی دیگر از عوامل پیروزی انقلاب را ندانم‌کاری‌های شاه دانست و بیان کرد: مرحوم بازرگان در جایی گفته بود انقلاب اسلامی ایران دو رهبر داشت که یکی از آنها امام خمینی و دیگری خود شاه بود؛ به دلیل ناشنوا بودن نسبت به انتقادات مطرح شده و عدم توجه به مردم. شاه فکر می‌کرد دانای کل است و کشور را به سمت تمدن بزرگ سوق می‌دهد. شاه فکر می‌کرد هر که با او مخالفت می‌کند، نمی‌فهمد. از آن طرف هم امام خمینی به میدان آمده بود و از این فضا به بهترین نحو ممکن استفاده کرد و در نتیجه یک انقلاب کاملا مردمی شکل گرفت که نباید آن را تخطئه کرد.

شکوری‌راد با بیان اینکه تحولی که با انقلاب اسلامی در ایران رخ داد، تحولی به معنای واقعی انقلابی بود که در زوایای ذهنی مردم هم تاثیر گذاشت، یادآور شد: ما دوران جوانی‌مان را که همزمان با مبارزات انقلابی با یقین سپری کردیم و یقین داشتیم که شاه باید برود و اگر اسلام حاکم شود، سعادت دنیا و آخرت برای مردم ایران تامین خواهد شد. اگر همین مردان انقلابی روی کار بیایند حرف‌هایشان را عملی می‌کنند.

وی با بیان اینکه شهادت در نزد ما جوان‌های دوران انقلاب امر مطلوبی بود و اگر در معرض آن قرار می‌گرفتیم واقعا خوشحال بودیم، عنوان کرد: اینکه می‌گویم انقلاب اسلامی در زوایای ذهنی مردم در آن دوران تاثیرگذاشته بود، یک واقعیت غیرقابل انکار است. برای فهمیده شدن این موضوع باید مثالی را مطرح کنم. در سال ۵۷ به تازگی دانشگاه قبول شده بودم و هدیه دانشگاه قبول شدنم دوچرخه‌ای بود که پدرم برایم خریده بود. بعد از اینکه انقلاب پیروز شده بود به دانشگاه رفتم و طبق معمول می‌خواستم دوچرخه را قفل کرده و به دانشگاه بروم اما لحظه‌ای با خود تردید کردم که چرا باید دوچرخه را قفل کنم، چراکه انقلاب شده و دیگر با یک شرایط ایده‌آل روبرو هستیم اما وقتی که از دانشگاه برگشتم دیدم که دوچرخه را دزدیده‌اند و از اینکه دوچرخه را دزدیده بودند، خیلی ناراحت نبودم بلکه ناراحتی بیشتر من این بود که باورهای مرا دزدیده بودند. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: بسیاری از اموال توسط صاحب‌منصبان حکومت شاه رها شده بود اما قاطبه مردم دنبال آن اموال نبودند بلکه فقط می‌خواستند انقلاب شود. البته هر زمانی دزد دارد اما آن زمان قاطبه مردم فقط به انقلاب و آرمان‌ها فکر می‌کردند اما متاسفانه امروز به جایی رسیده‌ایم که برخی عنوان می‌کنند، همه دزد هستند مگر اینکه خلاف آن ثابت شود؛ البته معتقدم اگر آن یقین‌های افراطی و خطای ما نبود، تردید‌های امروز هم شاید به این شکل وجود نداشت. 

شکوری‌راد با بیان اینکه اگرچه در بیان دستاوردهای انقلاب افراط می‌شود اما بسیاری از این آمارها هم درست است، گفت: اخیرا خبرنگار انگلیسی فایننشنال تایمز برای مصاحبه با بنده به دفترم آمده بود در حالی که عصا به دست داشت و بعد از پایان مصاحبه عکس‌های قبل و بعد از عمل پای خود را که در انگلیس انجام شده بود، به من نشان داد. من همان جا به او گفتم که ما واقعا در بیمارستان سینای تهران بهتر از انگلیس عمل می‌کنیم و اگر در ایران تحت درمان بودید خیلی زودتر خوب می‌شدید و مشکل‌تان به اینجا نمی‌رسید.

وی افزود: ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از نظر پزشکی واقعا رشد کردیم و از بسیاری از کشورهای پیشرفته عقب نیستیم و حتی می‌توان گفت از بسیاری از کشورهای اروپایی بهتر هستم؛ چطور می‌توانیم این پیشرفت‌ها را نبینیم؟ 

دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران با بیان اینکه ممکن است کسی بگوید اگر شاه هم بود همین کارها را می‌کرد، اظهار داشت: البته نمی‌توانیم این سخن را رد کنیم اما واقعا اگر شاه هم بود خودباوری‌اش مانند الان نبود و ما واقعا با سرعت در بسیاری از امور حرکت کردیم.

شکوری‌راد با بیان مثالی در مورد خودباوری نداشتن شاه و حکومت او تصریح کرد: خانواده ما ۱۴ سال در نوبت یک خط تلفن بود و من واقعا تعجب می‌کنم که چرا شاه با آن همه امکانات این موضوع را حل نکرده بود و برای مثال یک خط تلفن داشتن به مدت زمان طولانی انتظار نیاز داشت؛ به نظرم دلیل آن این بود که خودباوری لازم در شاه و مجموعه او وجود نداشت.

وی با بیان اینکه جامعه‌ای که شفاف نباشد و اعتماد مردم به آن صورت نگیرد پیشرفت نخواهد کرد، تصریح کرد: امام خمینی ۱۵ سال در تبعید بود اما چهار ماهی که در نوفل‌لوشاتوی فرانسه حضور داشت، به واسطه رسانه‌ها، ارتباطات گسترده‌ای با مردم و انقلابیون برقرار کرد که موجب پیشرفت خیره‌کننده حرکت‌های انقلابی شد. اصولا وقتی که یک رهبر سیاسی با پرسشگر روبه‌‌رو شود موجبات رشد را فراهم می‌آورد و امام خمینی هم این گونه بود.

این نماینده مجلس ششم با بیان اینکه سخنان امام خمینی در نوفل‌لوشاتوی فرانسه صحبت‌هایی است که می‌توان از آن به عنوان مانیفست انقلاب اسلامی دانست، خاطرنشان کرد: مردم بر اساس همان صحبت‌ها به جمهوری اسلامی رای دادند اما متاسفانه امروز تفکراتی در ایران وجود دارند که اگر چه دم از انقلاب و امام می‌زنند اما با جمهوریت نظام جمهوری اسلامی واقعا مشکل دارند. این بحث فتنه ۹۸ که از سوی برخی از اصولگرایان مطرح می‌شود فکر می‌کنم هدفی داشته باشد که در ابتدا بیان نشود. البته در سال ۹۸ اگر بخواهد فتنه‌ای اتفاق افتد از جانب همین کسانی است که جمهوریت نظام را قبول ندارند و الا ما اصلاح‌طلبان که چیز پنهانی نداریم و هر چه داریم را بیان می‌کنیم.

شکوری‌راد با تاکید مجدد اینکه اگر در سال ۹۸ بخواهد فتنه‌ای رخ دهد که اصولگرایان به آن اشاره کردند از جانب همین کسانی است که رای مردم را قبول ندارند، ابراز داشت: ایده اصلی این جماعت آن است که اصلا جمهوریت کجای انقلاب بوده و خود امام اصلا این موضوع را از کجا مطرح کرده و از کجا آورده است؟ باید بدانیم که این حرف‌ها را در بین خودشان می‌زنند اما آن را علنی نکرده‌اند. این افراد در ادبیات‌شان دفاع از جمهوریت وجود ندارد بنابراین در مکنونات ذهنی‌شان هم اعتقادی به جمهوریت و رای مردم نیست. در ذهن این افراد مردم فقط باید تابع ولی فقیهی باشند که از جانب خدا منسوب شده و جمهوریت مهم نیست.

وی در بیان علت دیگری از اینکه اصولگرایان به جمهوریت نظام اعتقاد ندارند، بیان کرد: اخیرا بحث الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده و آن طور که ایشان گفتند، قرار است این سند مانیفست جمهوری اسلامی برای ۵۰ سال آینده شود. خود ایشان گفتند که دو سال فرصت نقد و بررسی این سند است اما دیدیم که همان یک روز اول مطرح شدن این سند، این موضوع در تلویزیون مورد بحث قرار گرفت. شاهدیم که همین اصولگراها و آ‌نها که دم از رهبری می‌زنند در مورد این سند و الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت صحبت نمی‌کنند چراکه رهبری در همین سند هم به بحث جمهوریت و رای مردم تاکید کرده است.

دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران ادامه داد:‌ اگر ما اصلاح‌طلبان در مورد این موضوع سکوت کنیم، خرده‌ای به ما وارد نیست چون ما کنار گذاشته شدیم اما در مورد اصولگرایان نمی‌توان چنین گفت اما از کسانی که سنگ رهبری را به سینه می‌زنند، انتظار است که در مورد همین الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت و مطالب آن در مورد جمهوریت و رای مردم بحث کنند اما از آنجایی که بسیاری از این اصولگرایان برای رای مردم و جمهوریت اهمیتی قائل نیستند روی آن بحث نمی‌کنند. برای مثال آنچه که مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی گفت این بود که اعضای مجلس خبرگان رهبری نمی‌توانند حرفی به رهبری بزنند بلکه فقط باید از ایشان صیانت کنند.

شکوری‌راد با بیان اینکه باید از گذشته درس بگیریم، به حوادث دیماه سال ۹۶ اشاره کرد و یادآور شد: حوادث دی ماه سال ۹۶ دو نکته بسیار مهم داشت؛ یکی اینکه مردم واقعا ناراضی هستند و اتفاق دیگر آن، نپیوستن مردم به خشونت بود؛ یعنی اگرچه مردم ناراضی بودند اما وقتی که این نارضایتی‌ها به خشونت کشیده شد، کنار ایستادند و این نپیوستن مردم به خشونت درس بزرگ دوران اصلاحات برای جامعه ایران بود؛ از سال ۷۶ ما در مورد اصلاحات صحبت می‌کنیم و این موضوع واقعا فرهنگ‌سازی شده است.

وی با بیان اینکه از دی ماه سال ۹۶ کل شرکت‌کنندگان در اعتراضات حدود صد هزار نفر بود و بقیه مردم چون می‌گفتند در حرکت کور و بی‌هدف نباید شرکت کرد و از پیوستن به آن خودداری می‌کردند، عنوان کرد: این یک بلوغ سیاسی است که ارزشمند است و البته ۲۰ سال طول کشیده تا فرهنگ اصلاحات نهادینه شود. اگر امروز از بنده بپرسند که اصلاحات در چه وضعیتی است، بنده می‌گویم که اصلاحات حرکت رو به جلوی خود را دارد و ادامه می‌دهد. البته گاهی این حرکت تند و گاهی آرام بوده است. اینکه اصلاح‌طلبان همچنان در صحنه سیاسی هستند و حرف می‌زنند نشان از بلوغ سیاسی‌شان است چراکه بسیار تلاش شد تا اصلاح‌طلبان کلا در صحنه نباشند. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه اتفاق سال ۹۲ و حمایت اصلاح‌طلبان از حسن روحانی اصولگرا یک بلوغ سیاسی است و کار درستی بود، عنوان کرد: قطعا تاریخ ایران قضاوت خواهد کرد و یک نمره ۲۰ برای این حرکت به اصلاح‌طلبان خواهد داد؛ در ۹۶ هم اصلاح‌طلبان بلوغ سیاسی خود را برای حمایت از روحانی اصولگرا نشان دادند و در مجموع در سال‌های ۹۲، ۹۴ و ۹۶ گام‌های بزرگی برداشتیم که باید به آنها افتخار کنیم. البته حالا به مشکلاتی خورده‌ایم که باید با تدبیر با آنها برخورد شود؛ اما آنچه مسلم است اینکه قطعا ما خطا نکردیم و حمایت‌مان از آقای روحانی درست بود.

شکوری‌راد با بیان اینکه عده‌ای از اصلاح‌طلبان عنوان می‌کنند که در انتخابات سال آینده نباید شرکت  کنیم، گفت: اگر مردم در انتخابات شرکت نکنند تکلیف از ما هم ساقط می‌شود اما برای سال آینده نباید از الان نسخه پیچید. ما باید سعی کنیم مردم را امیدوار کنیم تا در انتخابات سال آینده شرکت کنند و نگاه مسئولانه به انتخابات داشته باشیم. تردید ندارم که آینده محتوم کشور بر اساس مطالبات اصلاح‌طلبانه مردم رقم خواهد خورد و اگرچه شاید دیر یا زود شود اما رقم خواهد خورد.

وی در مورد مباحثی درخصوص تغییر ساختار سیاسی کشور طی چهار ماه که رئیس مجلس مطرح کرده است، اظهار داشت: شاید به این نتیجه رسیده‌اند که بعد از چند دوره که هر رئیس‌جمهوری را با انگی از صحنه بیرون کرده‌اند، ممکن است انتخاب مردم باز هم مشکلاتی پدید آورد و به همین جهت در فکر سیستم پارلمانی افتاده باشند چراکه رئیس جمهور یک نفر است و مجلس ۲۹۰ نفر که می‌توان با نظارت استصوابی هم آن را کنترل کرد.

دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اضافه کرد: شعار اصلاح ساختارهای اساسی و اصلاح قانون اساسی حداقل از جانب ما اصلاح‌طلبان نباید مطرح شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز