الفت مطرح کرد:
قوه قضاییه در حال تغییر رویکرد است/ باید مردم را توجیه میکردیم که به گرانی دامن نزنند
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تاکید کرد: باید مردم را توجیه میکردیم که با خرید سکه و طلا و دامن زدن به گرانیها، در آینده خانواده آنها هم از این گرانی آسیب میبینند و مثلا برای خرید یخچال پنج میلیون تومانی برای جهیزیه دخترشان باید ۲۰ میلیون تومان بپردازند؛ اما متاسفانه نتوانستیم مردم را از خطر خودزنی آگاه کنیم.
به گزارش ایلنا، محمدباقر الفت در نشست کمیته مشورتی رسانه ملی که با حضور مسئولان شبکههای مختلف تلویزیونی و رادیویی برگزار شد، گفت: تشکیلات و ساختار عمومی دادگستری کشور ما در سال های ۱۳۰۵ و ۱۳۰۶ برگرفته از مدلهای اروپایی ایجاد شده است. اگر چه در سالهای اخیر قانونگذار به دنبال ترمیم و تکمیل و به روز کردن آن بوده است، اما ساختار آن به ۹۰ سال گذشته بر میگردد؛ قوه قضاییه هم سعی کرد شکل و شمایل آن را رعایت کند.
وی افزود: برای مثال قضات در بحث پروندههای خانواده درگیر این نبودند که سر فرزند طلاق چه میآید؟ همسر مطلقه چگونه قرار است زندگی کند یا مواردی از این دست. اما قضات ما امروز نسبت به گذشته تغییر رویکرد جدی دارند و تلاش می کنند نه تنها خود صلح و سازش بین زوجین ایجاد کنند بلکه از آنها می خواهند نظر مشاور را هم دریافت کنند.
به گفته معاون اجتماعی قوه قضاییه، کاهش خشونت از زندگی زوجین درحال حاضر مهمترین تلاش دستگاه قضایی که با کمک قضات دادگاه های خانواده در حال اجراست.
الفت با بیان اینکه استفاده از زبان هنر برای برقراری ارتباط سازنده با اقشار مختلف آسیب اجتماعی و همچنین افرادی که در آسیبرسانی به منافع و اموال عمومی نقش دارند، در دستورکار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قرار دارد.
وی ادامه داد: تولید آثار متعدد هنری صوتی و تصویری که البته باید با نظارت افراد آگاه و مجرب و آشنا با مبانی اعتقادی انجام شود، در محوده دایره فعالیتهای قوه قضاییه قرار دارد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اضافه کرد: قوه قضابیه به دنبال مجازاتهای جایگزین حبس است و ریاست محترم قوه قضاییه هم بر استفاده از مجازات های جایگزین تاکید دارد تا فردی که در اثر ارتکاب جرم کم اهمیت وارد زندان می شود، دیگر با آموختن روش های مجرمانه مانند کلاهبرداری و سرقت، این تجربه ها را با خود از زندان بیرون نبرد.
الفت اضافه کرد: ما دنبال جامعه پذیر کردن زندانی هستیم و اینکه او را بعد از آزادی به محل کار و زندگیاش برگردانیم و این مخلوق خداوند را از مسیر شیطانی خارج کنیم.
الفت ادامه داد: شاید در این میان چند نفر به خاطر محاربه و افسادفی الارض اعدام شوند اما هدف اصلی تربیت انسان است. قوه قضاییه برای تغییر و تکمیل نوع نگاهش به مجرمان، وارد فضای اجتماعی شد و اصل کار خود را بر پیشگیری گذاشته است.
وی افزود: روانه زندان کردن سالانه چندصد هزار نفر و سوپیشنه دار شدن افراد قابل توجهی از ملت قطعا آسیبهای جدی بر پیکره جامعه خواهد زد؛ از این رو قوه قضاییه قصد دارد تا با هم افزایی با رسانهها، نگاه سزادهی محض را تغییر دهد و با استفاده از زبان هنر و ظرفیت رسانهها این تغییر رویکرد را در جامعه اجرا کند.
این مقام قضایی با استناد به ماده ۲۱۱ قانون برنامه پنجم توسعه کشور اظهار داشت: این قانون صداوسیما را مکلف کرد تا محتوای تولید شده قوه قضاییه را پخش کند که خوشبختانه دید رئیس فعلی صداوسیمای جمهوری اسلامی نسبت به این موضوع مثبت است. ما میخواهیم مردم به این باور برسند پیشگیری در حوزه وقوع جرایم و آسیبها به اندازه پیشگیری در حوزه درمان مهم است و به مردم بگوییم که مراقب باشند.
الفت با ذکر مثالی از خرید سکه و دلار اضافه کرد: در وقایع اخیر اقتصادی در کنار سایر عوامل این حقیقت غیرقابل انکار است که افزایش حجم تبادل سکه و دلار توسط تعداد قابل توجهی از مردم انجام شد و اگر به آنها تذکر داده می شد تحصیل این سود ظاهری در این قبیل معاملات زیانهای غیرقابل جبران در کشور ایجاد خواهد کرد، شاید امروز مشکل موجود در بخش اقتصادی را شاهد نبودیم.
وی اضافه کرد: باید مردم را توجیه میکردیم که با خرید سکه و طلا و دامن زدن به گرانیها، در آینده خانواده آنها هم از این گرانی آسیب میبینند و مثلا برای خرید یخچال ۵ میلیون تومانی برای جهیزیه دخترشان باید ۲۰ میلیون تومان بپردازند؛ اما متاسفانه نتوانستیم مردم را از خطر خودزنی آگاه کنیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: میتوان گفت تحصیل سود بادآورده هم اجازه نمی داد، افرادی که مرتکب این قبیل معاملات شده اند هشدار قوه قضاییه را بشنوند.
در نشست کمیته رسانه ملی، روسای و معاونان شبکه های تلویزیونی و رادیویی با مشاهده محتوای تولید شده قوه قضاییه، انتقادات و پیشنهادات خود را مطرح و از معاون اجتماعی قوه قضاییه بابت این تغییر رویکرد قدردانی کردند.