معاون اول رئیسجمهور:
تنها با ارادهای عاشقانه مقابله با ریزگردها میسر شد/ دولت در ازای سرمایهگذاری چیزی از مردم نخواسته است
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: اقدامات انجام گرفته در این دولت برای صیانت از منابع آب و خاک کشور در تاریخ ایران بی سابقه بوده است و این اقدامات میتواند توسعه کشور را تسریع کند.
به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (سه شنبه) در آیین بهره برداری از فاز اول طرح احیای ۵۵۰ هزار هکتار اراضی خوزستان و ایلام با اشاره به ایستادگی و از خودگذشتگی مردم استان خوزستان در دوران دفاع مقدس گفت: مردم ایران ایستادگی، مقاومت، تلاش و وطن دوستی مردم استان خوزستان را فراموش نمی کنند و نقش تعیین کننده آنها در یاد ملت ایران ماندگار خواهد بود.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با ابراز خرسندی از آغاز بهره برداری از طرح ۵۵۰ هزار هکتار اراضی خوزستان و ایلام اظهار امیدواری کرد: بهره برداری از این طرح با آثار و برکات فراوانی برای مردم همراه باشد و فاز دوم این طرح نیز در مدت زمان مناسب تکمیل شود.
جهانگیری همچنین با قدردانی از همه شرکت های فعال در اجرای این طرح و پیمانکاران گفت: موسسه جهاد نصر، وزارت نیرو، وزارت جهادکشاورزی و مسئولین استان و مجموعه ای از مدیران دست در دست هم دادند تا ین طرح بسیار بزرگ به خوبی اجرایی شود، که باید از آنها قدردانی شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: گاهی کارهای بزرگ و عظیمی در کشور انجام می شود که ابعاد آن به خوبی برای مردم تشریح نمی شود و گاهی نیز عده ای در خارج از کشور و گاه در داخل کشور تلاش می کنند نظام را ناکارآمد جلوه دهند و این را در ذهن مردم القا کنند که نظام قادر به حل مشکلات مردم نیست.
جهانگیری ادامه داد: آمریکا نیز در مرحله جدید تحریم ها دچار خطای بزرگی شد چرا که منبع اطلاعاتی آنها در خصوص ایران متکی به منافقین و سازمان های جاسوسی اسرائیل شده و بر اساس این اطلاعات غلط تبلیغات گسترده ای انجام داده اند و تصور کردند که نظام جمهوری اسلامی ایران ناکارآمد است و مردم ایران مقابل نظام قیام خواهند کرد و بارها اعلام کردند جمهوری اسلامی ایران قادر نخواهد بود چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را برگزار کند.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اقداماتی که در کشور در جهت توسعه انجام شده اقداماتی کم سابقه در تاریخ ایران است و کارهای زیربنایی عظیمی در اقصی نقاط ایران صورت گرفته و نظام جمهوری اسلامی ایران توانسته با وجود همه محدودیت ها، تحریم، جنگ و گرفتاری هایی که دشمن به وجود آورده کارهای بزرگی را به انجام برساند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان این که گاهی خود مسئولین در برخی مواقع سخنان منفی به زبان می آورند افزود: مسئولین باید دقت کنند که سخنان منفی آنها میتواند آثار نامطلوبی در افکار عمومی ایجاد کند.
جهانگیری در ادامه با اشاره به سفر استانی رئیس جمهور به استان خوزستان که در سال ۹۲ و در ابتدای دولت یازدهم انجام شد تصریح کرد: در این سفر تمرکز دولت بر موضوع مصوبه سفر مقام معظم رهبری یعنی احیای ۸۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی بود که در سال های پیش از دولت تدبیر و امید چندان مورد توجه قرار نگرفته بود اما در این دولت با جدیت و اهتمام ویژه به آن پرداخته شد و امروز شاهد بهره برداری از فاز اول این طرح هستیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به این که امور توسعه کشور با حضور بخش خصوصی باید انجام شود گفت: در سال جاری با وجود تحریم ها ۳۲ درصد از بهای فروش نفت در صندوق توسعه ملی ذخیره شد، این در شرایطی است که در گذشته همه پول حاصل از فروش نفت برای اداره کشور هزینه می گردید. ما معتقدیم پول قرار گرفته در اختیار این صندوق باید صرف امور توسعه ای با حضور بخش خصوصی شود.
جهانگیری روند اجرایی طرح احیای ۵۵۰ هزار هکتار اراضی خوزستان و ایلام را یادآور شد و اظهار داشت: بی انصافی است که در این شرایط دولت متهم به کم کاری می شود زیرا تنها در این استان مردم شاهدند که چه تحول عظیمی در امر یکپارچه سازی زمین، تسطیح و آبیاری نوین در حال انجام است، این کاری بزرگ و ملی است که به دست زحمتکش ترین افراد جامعه انجام شد.
وی با بیان این که دولت در ازای سرمایه گذاری چیزی از مردم نخواسته است به اجرای با قوت ادامه طرح و حفاظت از آنچه انجام شده است تأکید کرد.
جهانگیری بر استفاده مطلوب از منابع آبی کشور تأکید کرد و اظهار داشت: اجرای این طرح هدیه بزرگی به مردم خوزستان بود و هشت میلیارد دلار نیز از صندوق توسعه ملی برای منابع آب غرب کشور هزینه شد و ده ها سد و تونل انتقال آب به بهره برداری رسید که آثار آن در آینده مشخص خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: در اجرای این طرح نیز مسایل زیست محیطی را رعایت کردیم تا برای همسایگان هم مشکلی ایجاد نشود. همچنین در سیستان و بلوچستان نیز در بخش آب و خاک از محل صندوق توسعه ملی هزینه هایی انجام شد تا منافع مردم و منطقه تأمین شود.
جهانگیری در ادامه با اشاره به مسأله ریزگردها در استان خوزستان تصریح کرد: یکی از دغدغه های مردم خوزستان مسأله ریزگردها بود به ویژه آنچه در سال ۱۳۹۵ رخ داد موجب ناراحتی همه مردم و مسئولان شد.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در جلسه ای که بلافاصله پس از این اتفاق در ماهشهر برگزار شد، تأکید کردم که باید حل این مسأله در اولویت کارها قرار گیرد و از وزیر جهاد کشاورزی خواستم تا یک بار دیگر لباس جهاد سازندگی را بر تن کند و این دغدغه را از ذهن مردم خوزستان بزداید.
وی با بیان این که ریزدگردها دارای دو کانون داخلی و خارجی است گفت: کارهای بزرگی در زمینه نهال کاری، مرطوب سازی تالاب ها و مالت پاشی در سطح هزاران هکتار انجام شده است که تنها با یک اراده عاشق مردم این کار امکان پذیر بود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به بارش خوب باران در پاییز امسال اظهار امیدواری کرد: به فضل الهی بارندگی ها تداوم داشته باشد تا همراه با اقدامات انجام شده دغدغه مردم خوزستان مرتفع شود. امسال دولت صد میلیون دلار به منظور مقابله با ریزگردها در خوزستان اختصاص داده است و منابع خوبی در اختیار استانداری و سازمان حفاظت از محیط زیست برای این امر وجود دارد.
جهانگیری همچنین از ایجاد ۱۲ پست جدید برق در خوزستان خبر داد و گفت: با این اتفاق دیگر حادثه قطع برق در استان رخ نخواهد داد، ما مدیون و بدهکار مردم خوزستان و مردم ایران هستیم و باید هر چه در توان داریم برای آسایش و رفاه مردم به کار گیریم تا لبخند رضایت بر لب ملت شریف ایران بنشیند.
جهانگیری در پایان از حمایت رهبر معظم انقلاب به دولت و اختصاص منابع برای عمران و توسعه استان خوزستان و بخش های مورد نیاز کشور قدردانی کرد.
وزیر نیرو نیز در این مراسم گزارشی از اقدامات صورت گرفته جهت ایجاد شبکه های انتقال آبیاری برای طرح احیای ۵۵۰ هزار هکتار اراضی خوزستان و ایلام ارائه کرد.
وزیر جهاد کشاورزی هم در این مراسم با اشاره به این که در اجرای طرح احیای اراضی خوزستان و ایلام عملیات و اقدامات چندگانه ای انجام شده گفت: در راستای اجرای این برنامه ها بومی سازی های ارزشمندی در کشور انجام شده و ظرفیت و توان مهندسی کشور ارتقا یافته است.
نماینده مردم استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری هم در این مراسم با تأکید بر این که کار دولت تدبیر و امید در خصوص احیای اراضی خوزستان و ایلام شبیه معجزه بوده است گفت: از سال ۷۵ تا سال ۹۲ تنها ۱۷ درصد از این طرح اجرایی شد، اگر با همین سرعت ادامه پیدا می کرد برای تکمیل آن باید ۸۳ سال صبر می کردیم اما با تلاش های دولت تدبیر و امید و حمایت های مقام معظم رهبری امروز شاهد پیشرفت و اجرای خوب طرح احیای اراضی هستیم.