نهاوندیان در جمع خبرنگاران:
بیانیه ۱+۴ قدم رو به جلویی است/ کمتر از پنج درصد مبادلات ارزی کشور در بازار سوم انجام میشود
معاون اقتصادی رئیسجمهور سیاست ارزی کشور را سیاست بازار آزاد مدیریت شده برشمرد و تاکید کرد: سیاست اقتصادی کشور بر اساس سیاستهای کلی مبتنی بر افزایش رقابت، تسهیل تجارت و تسهیل کسب و کار است. علامتی که از بازار به معنای واقعی خارج شود به توازن کمک میکند.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محمد نهاوندیان ظهر امروز در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: بیانیه دوشب گذشته اتحادیه اروپا و تصمیم پنج کشوری که طرف ایران در برجام هستند، قدم بزرگ رو به جلویی است. این بیانیه از مدتی قبل به عنوان یکی از راهکارهای عملیاتی برای رفع مشکلاتی که تهدید آمریکا برای شرکتها و بانک ها ایجاد میکند طرح شد و خوشبختانه در حال حاضر تصمیم آن اتخاذ و اعلام شده است.
وی ادامه داد: بدین ترتیب نهاد ویژه مالی عهدهدار این کار می شود که وجود حاصل از صادرات نفتی و غیرنفتی ایران را منتقل کند و واردات و تخصیص ارز حاصله از طریق این نهاد باشد. از طرفی با توجه به حمایت دولت های پنج گانه، طبعا تهدیدات آمریکا روی آن اثر نخواهد داشت و این بیانیه را قدمی عملی از سوی اروپا میتوان تلقی کرد.
معاون اقتصادی رئیسجمهور درخصوص برخی اظهارنظرها درباره وضعیت بازار ارز اظهار داشت: کلیه کالاهای اساسی مورد نیاز کشور با نرخ رسمی انجام میشود و عمده مبادلات تجاری کشور نیز در بازار ثانویه است. تنها کمتر از پنج درصد از مبادلات ارزی کشور در بازار سوم انجام میشود و طبیعی است که این بخش قابلیت این را ندارد که نرخ مرجع ارز تلقی شود.
نهاوندیان افزود: اثرگذاری هر یک از این نرخ ها را باید در حد و وزن خودشان در نظر بگیریم.
وی با بیان اینکه انتظارات و التهابات اثر میگذارد، تصریح کرد: آن چیزی که بدنه اصلی مبادلات تجاری کشور است و به جریان کالا چه واردات و چه تولیدات کشور نسبت دارد، به هیچ وجه اتکا به نرخ بازار سوم ندارد و رسانهها نیز در تبیین این مطلب میتوانند اثرگذار باشند.
معاون اقتصادی رئیسجمهور سیاست ارزی کشور را سیاست بازار آزاد مدیریت شده برشمرد و خاطرنشان کرد: سیاست اقتصادی کشور بر اساس سیاستهای کلی مبتنی بر افزایش رقابت، تسهیل تجارت و تسهیل کسب و کار است. علامتی که از بازار به معنای واقعی خارج شود به توازن کمک میکند.
نهاوندیان اضافه کرد: اطلاع کامل یکی از شرایط عملکرد صحیح بازار است و التهاباتی که ناشی از عوامل غیرواقعی در اقتصاد است. انتظارات تورمی را بالا میبرد و میتواند در طرف تقاضا به طور واقعی اثر کند.
وی با بیان اینکه پنج سال قبل کل ظرفیت گندم ما کمتر از یک ماه و در بعضی استانها کمتر از یک هفته بود، الان ما برای یک سالمان با اتکا به داخل ذخیره گندم داریم، ابراز داشت: این در مورد دیگر کالاهای اساسی ما نیز مصداق دارد و اخیرا نیز تصمیم جدی در شورای عالی هماهنگی اقتصادی اتخاذ شد تا این ذخائر استراتژیک را تقویت کنیم. واقعیتهای اقتصاد ما اقتضای این گونه التهابها و انتظارات تورمی را ندارد اما وقتی این انتظار شکل گرفت به یک عامل واقعی تبدیل می شود و اینجاست که همکاری و هماندیشی اقتصاددانان و رسانهها میتواند آرامش لازمه مقاومت اقتصادی را فراهم کند.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه بعضیها که دوستدار سامان یافتن زندگی ایرانیان نیستند، مرتبا بر تنور التهاب میدمند، عنوان کرد: الان وظیفه این است که هر کسی اگر به قدرت خرید خود و جامعه میاندیشد، نباید به ایجاد التهاب کمک کند و از این فضا حتما عبور خواهیم کرد.