ذوالقدر:
موشکهایی که داعش را زد میتواند همه مزدوران آمریکا را هدف قرار دهد/ ایالات متحده میخواهد در مذاکره ما را تحقیر کند
معاون راهبردی قوه قضاییه تاکید کرد: یکی از قدرتهای ما قدرت موشکی است و با آنچه در زمان جنگ داشتیم قابل قیاس نیست و این قدرت حتی با قدرت موشکی کشورهای همسایه هم قابل قیاس نیست. آن موشکهایی که داعش را زد میتواند همه مزدوران آمریکا را به همین دقت هدف قرار دهد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، همایش معاونان برنامهریزی دادگستریهای سراسر کشور با سخنرانی محمدباقر ذوالقدر معاون راهبردی قوه قضائیه، صبح امروز در ساختمان مرکزی قوه قضائیه برگزار شد.
ذوالقدر در ابتدای این جلسه با تسلیت ایام شهادت امام باقر (ع) گفت: تعدادی از استانها در این مدت همچون استان ایلام، چهارمحال و بختیاری، قزوین، قم، کرمانشاه و یزد که در مجموع ۱۰ استان میشوند، مسئولان برنامهریزیشان تغییر کرده و افراد دیگری مشغول به کار شدند.
وی اضافه کرد: در این جلسه مسائل مختلفی را درباره برنامههای راهبردی و برنامهریزیها بررسی خواهیم کرد و درباره مسائل مربوط به بهبود فرایندها با تاکید بر چند موضوع مثل بهرهوری جلسه را ادامه خواهیم داد.
معاون قوه قضاییه درباره حوزه نظارتهای ستادی در استانها اظهار داشت: آخرین وضعیت عملکرد استان را با ارائه آمار و ارقام ارزیابی خواهیم کرد و در حوزه بودجه مسائلی مطرح خواهد شد. با تصمیماتی که در برنامه ششم انجام شد باید تحولی در زمینه بودجه قوه قضاییه صورت میگرفت که آخرین وضعیت را بررسی میکنیم که اگر تنگنایی وجود دارد تلاش کنیم تا مرتفع شود. همچنین طرح تحول قوه قصاییه را بررسی میکنیم و سعی خواهیم کرد که کلیات مطلب گزارش شود و نظرات معاونان را هم خواهیم شنید.
ذوالقدر افزود: اگر این تعبیر را به کار ببریم که کشور ما درگیر یک جنگ همهجانبه منهای جنگ نظامی است، این یعنی همه وجوه یک جنگ جریان دارد به غیر از بعد نظامی آن، که توسط آمریکا با آن مواجه هستیم. این جنگ بر اقتصاد تمرکز دارد و محور عمده آن اقتصادی است.
وی با بیان اینکه دشمن با فشار روی ارکان اقتصادی ما با تحمیل نامشروع و غیرقانونی و همهجانبه، جنگی را آغاز کرده که در گذشته هم وجود داشته است و این تحریمها نیروی محرکه این جنگ است، تصریح کرد: هدف دشمن تسلیم کردن ملت ایران در برابر خواست آمریکا است و بحثهای تغییر رژیم که از زبان آنها گفته میشود حرف گزافی است و اینها میخواهند ملت ایران را تسلیم خواست خود کنند و بحث مذاکره مجدد را پیش میکشند.
معاون قوه قضاییه با بیان اینکه جنگ نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران کاربرد ندارد، خاطرنشان کرد: اگر جنگ نظامی برای دشمنان ما کاربردی بود این کار را میکردند چون سهلتر است. چهل سال پیش که ایران قدرت امروز را نداشت همه دنیا بسیج شدند اما نتوانستند ایران را از پای درآورند و چنین جنگی در معادلات آنان شکست خورده است.
ذوالقدر اضافه کرد: تجربه جنگ عراق و افغانستان و دیگر جنگهای نیابتی که آمریکا در آن حضور داشته است برای آنان تجربه است و در همه این جنگها شکست خوردهاند و خودشان هم همین جمعبندی را دارند. امروز حاصل هجده سال حضورشان در افغانستان جز شکست چیست؟ آنها تنها میخواستند دولتی نزدیک به خود در افغانستان روی کار آورند. اما این رفتار جز ناکامی جنگی و میلیاردها دلار هزینه روی دست ملت آمریکا حاصلی در بر نداشت همچنین هزاران کشته و زخمی به بار آورد.
وی درباره جنگ آمریکا در عراق ابراز داشت: بوش میگفت ما عراق را بعد از صدام چنان میسازیم که بدون جنگ نظامی با ایران بتوانیم، ایران را تحت فشار قرار دهیم. اما آمریکا از این جنگ چه دستاوردی داشت؟ رئیسجمهور آنها گفت ما هفت هزار تریلیون خرج کردیم اما این هزینه چه شد؟ حاصل این جنگها جز خسارتهایی که وارد آورد چه بود. اگر ایران در چهل سال قبل در چارچوب مرز محدود بود، امروز نفوذ دارد. در میان همه حرفهای بیربطی که ترامپ میزند گاهی حرفهای درستی هم بیرون میآید.
معاون قوه قضاییه ادامه داد: ترامپ میگفت اگر من دوازده دقیقه دیرتر بر سر کار میآمدم ایران خاورمیانه را گرفته بود که البته من نمیدانم که او این دوازده دقیقه را از کجا آورده است. در نتیجه ایران چنین قدرتی دارد و عمق استراتژیک ایران محصور به مرزهای خودش نیست.
ذوالقدر با تاکید بر اینکه ورود به جنگ نظامی با جمهوری اسلامی و احتمال جنگ نظامی با ایران آن هم از سوی قدرتهای نظامی دنیا و کشورهای حوزه خلیج فارس که عددی نیستند، در حد صفر است، بیان کرد: من این را غیر از آمادگیهای نظامی گفتم. یکی از قدرتهای ما قدرت موشکی است و با آنچه در زمان جنگ داشتیم قابل قیاس نیست و این قدرت حتی با قدرت موشکی کشورهای همسایه هم قابل قیاس نیست. آن موشکهایی که داعش را زد میتواند همه مزدوران آمریکا را به همین دقت هدف قرار دهد.
وی افزود: اینها نگران حضور ما در سوریه و لبنان هستند که مقاماتشان اعلام کردند که اگر جنگی در بگیرد، هزاران موشک علیه اسرائیل هدفگیری شده است. در نتیجه اینها شعار جنگ نظامی نمیدهند و همه تلاششان این است که ما را پای میز مذاکره بیاورند.
معاون قوه قضاییه با بیان اینکه اگر جمهوری اسلامی در مذاکره کوتاه بیاید نقطه آغاز شکست است، یادآور شد: همه قدرت ما به خاطر این است که چهل سال در برابر قدرتهای جهانی تسلیم نشدیم و همه ملتها که با الهام از شعارهای نظام ما به صحنه آمدند، اگر ببینند ایران تسلیم شده است، آنها هم تسلیم میشوند.
ذوالقدر با تاکید بر اینکه اگر این بار مذاکره کنیم تعبیر ترامپ این است که دیگر ما نمیگذاریم که ایرانیها ما را تحقیر کنند، عنوان کرد: اما ببینید چه واژههایی درباره کشورهای عربی به کار میبرند ولی در مورد ایران چنین میگویند. اینها میخواهند در مذاکره ما را تحقیر کنند و نظام پای چنین معاملهای نمی نشیند.
وی به جنگ تبلیغاتی علیه ایران اشاره کرد و گفت: هجوم رسانهای و تبلیغی نیز به این جنگ اقتصادی اضافه شده که ملت ایران را به ستوه آورند تا ملت بر علیه نظام بشورند، زمینه فشار را طرح کنند و نظام و رهبری و حاکمیت را تسلیم کنند. این هدف آنها است.
ذوالقدر با بیان اینکه آمریکا در این حرکت هم بیتردید موفق نخواهد شد، اظهار داشت: این جنگ، جنگ ارادهها و توانها است. این اراده وجود دارد و نظام میخواهد مقاومت کند و ما پیروز خواهیم شد. ما از اوایل انقلاب تحریم را داشتیم از فتح لانه جاسوسی آن تحریمها را داشتیم و در دوره ریگان، بوش، کلینتون و اوباما هم وجود داشت و امروز نیز به اوج خود رسیده است و اما ایران تجربه تحریم را دارد.
وی با بیان اینکه در زمان اوباما که خواستند تحریمها را تحمیل کنند، همه دنیا با تحریمهای آنان همراه بودند اما کارآمدی نداشت، تصریح کرد: آنها اینقدر سرمایهگذاری کردند و وزیر امور خارجه آنها با پای شکسته پای میز مذاکره آمد و گفت ما تنها حربهای که داریم تحریم است که قابل انجام و کاربردی نیست و دنیا را متقاعد کرد که ما باید با جمهوری اسلامی ایران مذاکره کنیم چراکه تحریم کارساز نیست.
معاون قوه قضاییه اضافه کرد: امروز یک وفاق جهانی برای تحریمهای جهانی علیه ما وجود ندارد بلکه اینها تحریم ثانویه است و آمریکا به خاطر قدرت سیاسی و اقتصادی خود اول از برجام خارج شد و سپس تحریمهای ثانویه را برقرار کرد.
ذوالقدر با بیان اینکه تحریمهای آنان امروز به این شکل است که اگر کشور یا شرکتی با ایران مراوده داشته باشد ما آن شرکت یا کشور را محدود و تحریم میکنیم، خاطرنشان کرد: این مسئله به مراتب ضعیفتر از آن تحریمهای قبلی است. قدرتهای بزرگ همچون چین، هند و اروپا به راحتی تحت خواست آمریکا قرار نمیگیرند و گذشتن از این تحریم راحتتر است. ما با تجربیاتی که در تحریم داریم، میتوانیم از این موارد عبور کنیم.
وی با طرح این پرسش که چرا با شروع نشدن تحریمهای آمریکا نوسانات اقتصادی را شاهد هستیم؟ ابراز داشت: باید اعتراف کنیم این نوسانات ناشی از بعضی مشکلات داخلی است. همه نوسانات ناشی از تحریم نیست. ما مشکلات انباشته و ساختاری داریم که این تحریم یک فرصت است برای اینکه این مشکلات را برطرف کنیم. مباحثی که رهبری در اقتصاد مقاومتی مطرح کردند، میتواند ضعفها را حل کند و این یک فرصت خوب برای چاره کردن آن مشکلات است.
معاون قوه قضاییه به مشکلات حوزه پولی و بانکی، تولید و تکیه بر نفت اشاره و بیان کرد: مادامی که نفت به همین راحتی استخراج و صادر شود، ما اتکا به نفت را رها نخواهیم کرد. این تحریم باعث میشود که توجه ما به نفت کمتر شود و به دیگر بخشها توجه کنیم. این نوسانات صرفا القای روانی دشمن است که با تدبیر درست میتوان برطرف کرد و تحریم هنوز واقع نشده است و با وجود این میبینیم که قیمتها دچار نوسان شد.
ذوالقدر با بیان اینکه دولت ما بر اساس نگاهی که داشت تورم را کاهش داد و تکرقمی کرد اما این کاهش تورم به قیمت رکود در کشور صورت گرفت، یادآور شد: تصور دولت این بود که ما تورم را کنترل میکنیم و با فشار به صورت دستوری و در مذاکره با غرب در برجام، با جذب سرمایهگذاریهای خارجی رکود را رفع میکنیم اما رکود تورمی عارضه جدیدی است.
وی ادامه داد: تصور این بود که در مذاکره با غرب با جذب سرمایهگذاری خارجی می توانند کساد را از بین ببرند. در آن زمان همه نیروهای انقلاب و رهبری میگفتند نگاهتان به داخل باشد ولی همه چیز را به برجام بند کردند و یک شرایط گل و بلبل را تصریح کردند که اگر برجام انجام شود مشکلات حل شده و رونق پدید میآید و اینها تصورات غلط و باطلی بود که حاصل نشد.
معاون قوه قضاییه با بیان اینکه آمریکا اولین کسی بود که به برجام پشت پا زد، تصریح کرد: آمریکا از برجام خارج شد و زیر میز مذاکره زد. این محاسبه غلط باعث شد در این جنگ جدید غافلگیر شویم اما با تدبیر رهبر که ساختار جدیدی هم تعیین کردند و در برابر اتاق جنگ دشمن اتاق جنگ ما هم جلسات شورای سران سه قوه است که درباره مسائل کشور تدبیر میکنند.
ذوالقدر درباره نقش قوه قضائیه خاطرنشان کرد: این قوه به جز حضور در آن شورا یک وظیفه ذاتی هم در برخورد با این شرایط جدید دارد. یکسری رانتخواریهایی انجام شد و با درک غیردقیقی که از تحریم بود، تصمیماتی گرفته شد که منجر به سواستفادههایی شد. به دلیل جرایمی که از سوی فعالان اقتصادی و مسئولان و تصمیمگیران واقع شد، قوه قضاییه باید ورود میکرد و با شرایط جاری نمیشد با موجی که در ابتدا بود مواجهه موثری داشت.
وی افزود: در نتیجه استجازهای از رهبر انجام شد که قوه بتواند کارآمدتر ورود کند که دادگاههای ویژه ای ایجاد شد و برخی ترکیبات آیین دادرسی را به نفع سرعت و قاطعیت بیشتر تشکیل شد که یک جلسهای هم باشد که تجدیدنظر نداشته باشد که البته به غیر از اعدام و برخی احکام دیگر است. این کار موثر بوده و تاثیر اولیه آن، این بود که احکام اولیه اعلام شد و یکی از موارد استجازه همین بود. در گذشته اینگونه بود که تا حکم قطعی نمیشد نمیتوانستیم اطلاعرسانی بکنیم و مشخصات افراد مطرح در پرونده را افشا کرد اما اجازه گرفته شد که این کار انجام شود و موثر هم بود.
معاون قوه قضاییه به احکامی که در این مدت درباره برخورد با مفاسد صادر شده است، اشاره کرد و ابراز داشت: احکامی درباره حبس درازمدت وجود داشت که آن روز که این کار انجام شد، روی بازار قیمتهای دلار و سکه تاثیر گذاشت هرچند که موشک زدن به داعش هم در آن زمان وجود داشت. قوه قصاییه ورود و خوب و مسلط هم عمل کرد. پروندههایی تشکیل شد و تعدادی هم به مرحله حکم رسیده است. بحث احتکار کالا نیز وجود دارد که با کمک سازمان تعزیرات اقداماتی انجام شد و امیدواریم با تدبیرات و هدایتهای خوب رهبری بتوانیم در این فصل از این فرصت استفاده کنیم چراکه در شرایط عادی این مشکلات قابل حل نخواهد بود.