فیروزآبادی در گفتوگو با ایلنا:
عراق نیستیم که نفت را در برابر غذا بدهیم/ با کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل دادوستد تجاری داریم
نائیب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در خصوص اتخاذ سیاست نفت در برابر غذا گفت: طرح موضوع نفت در برابر کالا یادآور وضعیت عراق در زمانی است که سالها تحت فصل هفت منشور سازمان ملل بوده است اما ایران در وضعیت عراق قرار ندارد که بخواهیم بگویم نفت را در برابر غذا میدهیم؛ جمهوری اسلامی ایران با تمام کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل به جز آمریکا روابط دوجانبه، سیاسی و داد و ستد تجاری دارد.
کمال دهقانی فیروزآبادی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره سفر مشاور رهبری در امور بینالملل به روسیه، گفت: سفر آقای ولایتی به مسکو استفاده از توان ظرفیتی دیپلماسی کشور است و میتواند یک سفر راهبردی برای اقتصاد و سیاست کشور باشد.
وی با بیان این که در حال حاضر در وضعیت ویژهای قرار داریم، گفت: روی کار آمدن ترامپ و اقدامات خصمانهاش علیه جمهوری اسلامی ایران باعث به وجود آمدن یک سری تهدیدها برای ما شده است؛ بنابراین ضرورت دارد از تمام ظرفیتهای دیپلماتیک خود برای تامین مصالح و منافع ملی استفاده کنیم.
نائیب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید: کشور ما در منطقه و جهان جایگاه ویژهای دارد بنابراین باید اقداماتی انجام دهد علاوه بر اینکه منافع و مصالح خود را تامین میکند، منافع و مصالح کشورهای منطقه را هم تامین کند و در کنار این دو موضوع بسیار مهم امنیت کشورهایی که در محور مقاومت قرار دارند را به وجود بیاورد.
وی ادامه داد: سفرهایی مانند سفر آقای ولایتی به لبنان ، سوریه و روسیه باتوجه به جایگاهی که ایشان دارند (مشاور عالی رهبری در امور بین الملل) در خصوص راهبردهای سیاست خارجی میتواند منشاء تحولاتی برای کشور و منطقه باشد.
فیروزآبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که گفته میشود یکی از محورهای این سفر دادن نفت ایران در برابر کالاهای اساسی و غذا است که با واکنشهای فروانی روبه رو شده است آیا این اتفاق خواهد افتاد، بیان کرد: مطرح کردن این بحث منحرف کردن مباحث مطرح شده است، طرح موضوع نفت در برابر کالا یادآور وضعیت عراق در زمانی است که سالها تحت فصل هفت منشور سازمان ملل بوده است.
وی با اشاره به اینکه در آن سالها شورای امنیت سازمان ملل متحد قطع نامهای را علیه عراق تصویب کرد، گفت: صدام در آن زمان رهبری عراق را برعهده داشت، به کشورهای ایران و کویت حمله کرد و جان مردم را با سلاح شیمیایی گرفت. در این شرایط شورای امنیت سازمان ملل متحد تصمیم به مجازات وی گرفت بنابراین قطع نامهای علیه صدام و کشورش صادر کرد که عراق در بدترین وضعیت ممکن قرار دارد.
نماینده مردم تفت و میبد خاطرنشان کرد: کشورهای دنیا ملزم بودند سیاستهای اتخاذ شده شورای امنیت سازمان ملل متحد را اجرا کنند، بنابراین سیاست نفت در برابر غذا برای عراق اجرا شد اما ما عراق نیستیم.
وی ادامه داد: اگرچه تحلیل نشان میدهد خود شورای امنیت سازمان ملل و کشورهای عضو آن بودند که صدام را به وجود آوردند اما بعدها برای سرنگونیاش به قیمت قتل عام چندین هزار نفر از افراد بینگاه به عراق حمله کردند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاسیت خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ایران در وضعیت عراق قرار ندارد که بخواهیم بگویم نفت را در برابر غذا میدهیم؛ جمهوری اسلامی ایران با تمام کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل به جز آمریکا روابط دوجانبه، سیاسی و داد و ستد تجاری دارد.
وی خاطر نشان کرد: اگر هم اقداماتی بر خلاف توافقات صورت گرفته از سوی آمریکاست این کشور بر خلاف نظر شورای امنیت سازمان ملل متحد که خود هم عضو آن است، عمل میکند.
فیروزآبادی تصریح کرد: شورای امنیت سازمان ملل متحد برجام را تصویب کرد. تمامی کشورهای عضوش را ملزم کرده است قطعنامههای ۲۲ و ۳۱ را اجرا کنند و تنها کشوری که این اصل را رعایت نمیکند، آمریکا است.
وی خاطرنشان کرد: ایالات متحده آمریکا تمامی قواعد و قوانین بینالمللی را زیر پا گذاشته، از پیمان پاریس گرفته تا برجام پشت پا زده است، این کشور حتی توافق با متحدین خود را زیر پا گذاشته است.
نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ترامپ میخواهد ایران را تحریم کند، به منافع ملی ما ضربه بزند و یک اجماع بینالمللی علیه ما به وجود بیاورد اما مشاهده میکنیم سیاستهای دقیق، حکیمانه، عاقلانه و منطقی که جمهوری اسلامی ایران که برعکس سیاستها خصمانه و شکست خوردهای است که ترامپ در عرصه بین الملل اتخاذ کرده، این اجماع جهانی علیه آمریکا شکل گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به موفقیتهایی که در سالیان گذشته به دست آوردهایم و اتخاذ سیاستهای درست نه تنها منافع ملی و امنیت خودمان را حفظ کردهایم بلکه برای کشورهای مردمسالار منطقه نیز امنیت به ارمغان آوردهایم.
فیروزآبادی ادامه داد: مثلث آمریکا، عربستان سعودی و رژیم اشغالگر صهیونسیتی از این وضعیت راضی نیستند و سیاست استراتژیهای خود را در یمن، سوریه و لبنان شکست خورده میدانند برای همین است که علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام میکنند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در مقابل این سیاستهای خصمانه ما باید سیاست مقاومت را ادامه دهیم؛ زیرا راهمان درست و منطقی است.
وی با بیان این که مقاومت خواهیم کرد، گفت: امروز حمایت کامل مردم و کشورهای منطقه را در کنار خود داریم، با وجود این که دوران سختی پیش روی ماست، به نتیجه خواهیم رسید.
نماینده دهمین مجلس شورای اسلامی افزود: باید با استفاده از ظرفیتهای دیپلماتیکمان برای تامین منافع ملی و مصالح نه تنها خودمان بلکه کشورهای محور مقاومت تلاش کنیم.
وی خاطرنشان کرد: معمولا مجلس از دستگاه دیپلماسی گزاراشات را میگیرد، کمیسیون از وزارت امور خارجه و هر دستگاهی که صلاح بداند دعوت میکند و در جریان مسائل کشور قرار می گیرد، معتقدم سفر آقای ولایتی میتواند یک سفر استراتژیک برای مصالح و منافعمان باشد.