سوال نماینده سلماس از حجتی:
وزارت جهاد کشاورزی باعث واردات بی رویه برنج، موز و شکر شد
برزگر گفت:کشاورزان و باغداران غرب کشور در حال حاضر به ۸ هزار میلیارد تومان خسارت از سرما و تگرگ دیده اند. وزارت جهاد گفته است مزراع بیمه شده را تحت پوشش قرار میدهد حتی اگر این مطلب درست باشد نزدیک به دو سال است که خسارت بیمهشدگان پرداخت نشده است
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، شهروز برزگر کلشانی نماینده مردم سلماس در جریان صحن علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی در تشریح سئوال خود از حجتی اظهار کرد: سوال بنده درباره علت نوسانات قیمت گوشت سفید و قرمز و عدم تنظیم آن در دولت است که باعث شده دولت از ظرفیتهای تولید داخلی استفاده نکند.
وی افزود: توان تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن گوشت قرمز در داخل وجود دارد و نیاز هم کشور ۹۰۰ هزار تن در سال است که در حال حاضر ۸۰۰ هزار تن درحال تولید است. اما به عنوان مثال وزارتخانه حتی به جای حمایت از دامداران هزینه جبران تسهیلات خسارتدیدگان ناشی از تب برفکی را هم پرداخت نکرده است. ضمن اینکه وزارت کشاورزی شیوع تب برفکی در استانها را پنهان کرده و به کنوانسیون دامها ملحق نشده.
وی افزود : وزارت جهاد کشاورزی باید بعد از نوسانات نرخ ارز نهادهای دامی را برای دامداران ارائه می کرد که این کار را نکرد و حتی ذخیرههای سویا و ذرت را گران کرده است.
برزگر با بیان سئوال دوم خود گفت: علت عدم صادرات سیب، مرکبات و محصولات کشاورزی داخلی که از وظایف این وزارتخانه است موضوع دوم بوده که تنظیم بازار و حمایت از محصولات کشاورزی را نداریم همچنین بازاریابی خارجی صورت نمیگیرد و محصول سیب صرفا به پاکستان صادر میشود. جای تاسف دارد که در حال حاضر محصولات باغداران در سردخانه مانده و مرکبات با قیمت ارزان و فلهای از سوی کشورهای دیگر همچون پاکستان خریداری شده و به نام خودشان با بستهبندی های شکیلی به بازار جهانی در حال صادر شدن است.
برزگر در خصوص کاهش تعرفه واردات محصولات کشاورزی اظهار کرد: مجلس در سال ۹۶ به منظور حمایت از بازار، اختیار تنظیم آن را به وزارت کشاورزی داد اما این وزارتخانه به وظایف خود عمل نکرد و باعث کاهش شدید واردات برخی محصولات و واردات بی رویه برنج، موز و شکر شد.
برزگر در ادامه گفت: در حال حاضر۲۰۰ هزار تن برنج نیاز داریم اما بیش از ۱۰ برابر نیاز محصول را وارد میکنیم، یادآور شد: این اقدام باعث عدم فروش محصولات برنج در داخل شده است و چغندرکاران نیز هنوز دو سال است که پول چغندر خود را تحویل نگرفتهاند و شالیکاران برای فروش برنج ضرر میکنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: کشاورزان و باغداران غرب کشور در حال حاضر به ۸ هزار میلیارد تومان خسارت از سرما و تگرگ دیده اند. وزارت جهاد گفته است مزراع بیمه شده را تحت پوشش قرار میدهد حتی اگر این مطلب درست باشد نزدیک به دو سال است که خسارت بیمهشدگان پرداخت نشده است
نماینده مردم سلماس در پایان گفت: وزارت جهاد طبق قانون برنامه پنجم توسعه موظف است ۵۰ درصد محصولات کشاورزی را تحت پوشش بیمه قرار دهد اما تاکنون تنها ۲۵ درصد تحت پوشش واقع شده، خاطر نشان کرد: کم کاری وزارت جهاد باعث شده کشاورزان با مشکل روبرو شوند و حتی توان پرداخت وام بانکی خود را نداشته باشند.