یونسی:
دین باید بزرگترین نقش را در همزیستی مسالمتآمیز ایفاء کند
مشاور رئیسجمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی با بیان اینکه حفاظت از طبیعت در آیات قرآنی و ادیان الهی وجود دارد، تاکید کرد: بشر با جنگ بیشترین آسیب را به طبیعت زده است. دین باید بزرگترین نقش را در همزیستی مسالمتآمیز ایفاء کند.
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام والمسلمین یونسی امروز در یازدهمین دور گفتوگوی دینی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که با موضوع «ادیان و محیط زیست» با حضور علمای اسلام و مسیحیت در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه یکی از مهمترین چالشهای بشر امروز، محیط زیست است و بشر به اشتباه آن را به جهنم تبدیل کرده یا میکند، گفت: اکنون این سئوال مطرح میشود که طبیعت و ادیان چقدر میتوانند با یکدیگر در ارتباط باشند. آیاتی در قرآن کریم وجود دارد که به طبیعت اشاره شده است. در آیه ۷ سوره ابراهیم خداوند هشدار میدهد که اگر شکرگزار باشید نعمت به شما افزوده میشود و اگر کفر نعمت کنید عذاب خدا شدید میشود.
وی ادامه داد: ما باید از نعمتهایی که در اختیار داریم نهایت استفاده را برده و شکرگزار باشیم. اگر چنین کردیم در مسیر توسعه و افزایش قرار میگیریم و اگر برعکس عمل کرده و کفران نعمت، اسراف و تبذیر کنیم، در آن صورت باید منتظر خشم خدا و طبیعت باشیم.
مشاور رئیسجمهور افزود: بزرگترین نعمت، نعمت حیات است و پاسداری از این نعمت مهمترین مشکل بشر امروز و آینده است. همواره آنجا که بشر به خانه خود و زمین و طبیعت و حیات دستاندازی کرده است، دچار مشکل شده است. این فاجعه از جنگ انسان با انسان و انسان با طبیعت آغاز شد. بیشترین آسیب را به طبیعت، جنگ زده است. آنگاه که انسان حس کرد که نیازمند خدا و دین نیست و علم را به جای خدا و دین قرار داد و علم را گوشهای وانهاد و فناوری امروز به دست بشر رسید، برای خود جهنمی آفرید. در جنگ با طبیعت این انسان است که شکست میخورد.
یونسی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) اظهار داشت: پیامبر(ص) در حدیثی میفرمایند: «دو نعمت بزرگ برای انسان وجود دارد که همواره مورد کفران قرار میگیرد یکی سلامتی و دیگری امنیت است.» امنیت امروز از طرف خشم طبیعت نیز مورد تهدید قرار گرفته است. آلودگی زیست محیطی سلامتی انسان را تهدید میکند و مهار این تهدیدها و ناامنیها نیازمند همکاری همهجانبه دولتها است. آن زمان گذشته که کشوری میگفت به تنهایی میتواند امنیت خود را حفظ کند. اکنون هیچ دولتی نمیتواند بدون تعامل با سایر دولتها امنیت خود را حفظ کند.
وی اضافه کرد: امروز افراطگرایی همه را تهدید میکند و خطر زیستمحیطی و خطرهای اقتصادی مربوط به یک دولت و ملت نیست بلکه زمین کوچک شده است و همه با یکدیگر در ارتباطند. امنیت بدون حضور یک کشور امکانپذیر نیست. دین باید بزرگترین نقش را در همزیستی مسالمتآمیز ایفاء کند. فساد در همهجا دریا و زمین به دست بشر گسترش پیدا کرده است و این حس ناامنی در همه جا وجود دارد. آن زمانی که انسان انسانیت را کنار گذاشت به خود اجازه داد هرگونه که میخواهد عمل کند. در حالی که باید زمین را آباد میکرد و به عمران و آبادانی در زمین میپرداخت نه به جنگ و فساد.