خبرگزاری کار ایران

جهانگیری:

دولت در نوسانات ارزی نشان داد چگونه می‌تواند از تلاطم‌ خارج شود/ نظام بانکی ما پاک است

دولت در نوسانات ارزی نشان داد چگونه می‌تواند از تلاطم‌ خارج شود/ نظام بانکی ما پاک است
کد خبر : ۶۱۵۵۴۸

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: نظام بانکی ما پاک و قابل ارائه برای بانک‌های دیگر است اما باید مجموعه قوانینی به وجود آید که بتوانیم در سطح بین‌المللی آن را اعلام کنیم و با همه بانک‌های دنیا ارتباط برقرار کنیم.س‌جمهور تاکید کرد:

به گزارش خبرنگار ایلنا، اسحاق جهانگیری عصر امروز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه با حضور در ساختمان بانک مرکزی از سامانه نیما رونمایی کرد.

وی در این مراسم اظهار کرد: صمیمانه از کسانی که در این امر خدمت کردند و تصمیمی را برای ایجاد امکانات مناسب در اقتصاد فراهم آوردند تشکر می‌کنم.

جهانگیری با تشکر از ولی الله سیف رییس بانک مرکزی تصریح کرد: ایشان در خط مقدم این مسئولیت قرار دارند و از همه کسانی که در بانک مرکزی و همه وزارتخانه‌ها این امکانات را فراهم کردند تشکر می‌کنم.

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی ایران تاکید کرد: این که به صورت جدی مثل همه اقتصادها بخش تجارتی اقتصاد ایران نیازمند آزادی عمل است روشن است در حال حاضر اقتصاد ایران اقتصادی بزرگ شده و مخصوصا از نظر حجم معاملات در جایگاه خوبی قرار دارد.

معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه چشم انداز خوبی را برای ایران در نظر گرفته‌ایم، یادآور شد: ظرفیت نیروی انسانی و فعالان اقتصادی قابل قبولی برای دستیابی به اهداف حضور دارند اما باید از امکانات مناسب و مدرن برخوردار باشند که بتوانند این کارها را انجام دهند.

جهانگیری با اشاره به وضعیت نوسانات ارز در کشور عنوان کرد: همانند هر بخش دیگری توازن منابع و مصارف باید برقرار شود منابع ما عموما از نفت است و همچنین صادرات غیرنفتی که اقلامی در آن نقش عمده و اقلامی سهم کمتر دارند این منابع ارزی کشور در سال گذشته حدود ۹۵ میلیارد دلار بوده و نیازهای اساسی کشور در ادامه راه باید مشخص شود.

وی با بیان اینکه تهیه و واردات کالاهای مصرفی و سرمایه‌ای از جمله نیازهای کشور است، گفت: نیازهایی از جمله تهیه ارز برای بیماران، دانشجویان و سفرهای مردم در نظر می‌گیریم.

جهانگیری با بیان اینکه منابع ما بیش از مصارفمان است، تاکید کرد: اینکه می‌گویند تلاطم ارزی که به وجود آمد منشا اقتصادی ندارد و منشا سیاسی دارد، باید سعی کنیم ثبات اقتصادی در کشور حاکم شود و نرخ ارز و تورم و سود بانکی برای ما قابل پیش‌بینی باشد نه آنکه به تلاطم‌های رو به رشد ختم شود .

معاون اول رییس‌جمهور تصریح کرد: شاخص‌های ما از رشد و ثبات خوبی برخوردار است که این به معنای عدم تغییر نیست بلکه به معنای قابل پیش‌بینی بودن است .

جهانگیری با اشاره به وضعیت سیاسی کشور یادآور شد: ما در یک دوره طولانی در تحریم بودیم و یکی از دلایلی که در اقتصاد مقاومتی اعلام شد و مهمترین پیامی که در مقدمه آن مقام معظم رهبری اعلام کردند این بود که کشور در برابر تکانه‌های بیرونی با ثبات باشد اما اگر کسی بخواهد در گوشه‌ای از دنیا با یک سخنرانی شاخص‌های اقتصادی ما را کم و زیاد کند این نشان از بی‌ثباتی است.

وی با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین تکان‌های بیرونی ما تحریم بود، یادآور شد: ما با برجام بخشی از تحریم‌ها و فشارها را از روی مردم برداشتیم اما مهمترین بخش در نظام بانکی ما این است که بانک‌های ما بتوانند با بانک‌های بین‌المللی کار کنند هر چند که در زمان کنونی هم با خیلی از بانک‌های جهان در ارتباط هستیم.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: نظام بانکی ما پاک و قابل ارائه برای بانک‌های دیگر است اما باید مجموعه قوانینی به وجود آید که بتوانیم در سطح بین‌المللی آن را اعلام کنیم و با همه بانک‌های دنیا ارتباط برقرار کنیم.

جهانگیری با اشاره به لجاجت آمریکایی‌ها با مردم ایران اظهار کرد: از وقتی که رییس‌جمهور جدید آمریکا روی کار آمده مخالفت‌ها بیشتر شده و آمریکا تلاش وسیعی داشت که فضای اقتصادی ایران را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از گفته‌های رییس‌جمهور آمریکا این بود که پس از برجام ۱۵۰ میلیارد دلار پول در اختیار ایران قرار گرفت و ایران با این پول در منطقه فعالیت کرد در صورتی که این‌ها پول‌هایی بوده مربوط به ایران که در بانک‌های خارجی مسدود شده بود و با برجام این پول‌ها به ایران بازگشت و میزان آن بسیار کمتر از آن چیزی بود که رییس‌جمهور آمریکا اعلام کرد.

وی اعلام کرد: در این تلاطم‌ها دولت نشان داد چگونه قادر است از این وضعیت خارج شود و ثبات اقتصادی کشور به هم نخورد.

جهانگیری با اشاره به پیش‌فروش سکه گفت: در پیش‌فروش سکه محاسبات ما نشان داد که ۶۵ هزار نفر چندین میلیون سکه خریده بودند طوری‌که افرادی تا ۲۵ هزار سکه نیز میان آنها بود. این نشان می‌دهد عده‌ای در کشور به محض مشاهده تلاطم در بازاری به بهای ضرر به منافع ملی وارد میدان می‌شوند.

وی درباره نرخ اعلام شده گفت: سعی شد در این مساله با مدیریت مناسب کمترین آسیب متوجه فعالان اقتصادی  باشد طوری‌که براساس نظریات سازمان‌های بین المللی، خصوصی و خارج از نهاد دولت، نرخ اعلامی به نوعی معدل نرخ‌های اعلام شده خارج از کشور بود و براساس  این تصمیم صادرکنندگان و وارد کنندگان باید با این سازوکار اقدام کنند.

وی درباره ضرورت نظارت بر تقاضای ارزی گفت: البته بانک‌مرکزی برنامه‌ای در راستای رصد تقاضاهای ارز داشت تا مقاصد آنها مشخص شود. طوری‌که میلیاردها دلار برای واردات گرفته می‌شد و کالایی به کشور وارد نمی‌شد و این موضوع وجود یک سامانه الکترونیکی برای نظارت را تایید می‌کند.

جهانگیری درباره اهداف اصلی سیاست‌های ارز گفت: هدف اصلی ما هدایت سیاست‌گذاری ارزی است تا واردات کالاها و خدمات از طریق کانال اصلی صورت پذیرد و معلوم شود خرید و فروش ارز با چه هدفی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: دیگر هدف ما مبارزه با قاچاق کالا است که منابع ارزی را دریافت  می‌کنند و پرسش اصلی در این موضوع نحوی تامین ارز قاچاق است و نباید فراموش کرد اولویت دولت تامین نیازهای مردم است و رسالت بانک مرکزی هدایت منابع ارزی به سمت کالاهای اصلی است.

جهانگیری افزود: با این سیاست می‌توانیم اطمینان حاصل کنیم که در قبال کالای صادر شده ارزی به چرخه اقتصادی کشور باز می‌شود طوریکه در کشورهای دیگر این‌گونه است و باید سیستمی باشد تا ارز را به چرخه اقتصادی وارد کند.

جهانگیری مهمترین پیام سیاست جدید ارزی را شفافیت دانست و گفت:  مهمترین پیام این سیاست شفافیت کامل در عرضه و تقاضای ارز است که در صورت عدم شفافیت، سواستفاده و رانت اتفاق خواهد افتاد.بطوریکه تمامی فعالین اقتصادی طرفدار این شفافیت هستند.البته این سیاست به دلیل اجرای پیش از زمان برنامه ریزی شده و نبود دستورالعمل های و سازو کار لازم با اشکالاتی روبه‌رو بوده است.

وی با اشاره با اشکالات سیاست جدید گفت: شاید افرادی بودند که نیاز واقعی به ارز داشتن و نتوانسته‌اند آن را تامین کنند و یا وارد کننده‌ای که ال‌سی باز کرده و منتظر دریافت ارز بود که ما نتوانستیم آن را تامین کنیم، البته باید در نظر داشت که بانک مرکزی توانست این سیاست را با کمترین اشکالات مدیریت کند.

جهانگیری تصریح کرد: با وجود تبلیغات گسترده در شبکه‌های ماهواره‌ای مبنی بر شکست این سیاست، قطعا این سیاست موفق خواهد بود چون همه نظام در این سیاست اتفاق نظر دارند و دولت از آن عقب نشینی نخواهد کرد.

معاون اول رییس‌جمهور درباره دلارهای خانگی گفت: درباره دلارهای خانوارها هم نظام بانکی باید اطمینان دهد که سپرده‌های ارز را دریافت و سود آن را پرداخت کند و در صورت نیاز اصل سپرده را به‌صورت ارزی بازگرداند. البته در گذشته این اتفاق افتاد و در زمان دریافت اصل سپرده به جای دلار، ریال پرداخت کردند که اطمینان مردم را به عنوان مهمترین سرمایه کشور زیر سوال برد.

جهانگیری با اشاره به عملکرد صرافی‌ها گفت: باید قدر صرافی‌ها را بدانیم چون آنها روزهای سخت بازو و کمک‌رسان دولت بودند و باید با هماهنگی‌های لازم به فعالیت خود ادامه دهند. البته در روند سیاست جدید، سیستم بانکی منابعی را به صرافی‌ها تخصیص خواهد داد که امیدواریم در این تخصیص تبعیضی اعمال نشود.

وی تصریح کرد: ما باید با تمامی ذی‌نفعان اعم از تولید کننده، وارد کننده، صادر کننده و ... در اجرای این سیاست هماهنگ باشیم چون این سیاست در راستای منافع مردم ایران است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز