ناطقنوری:
نه ابزار دموکراسی را داریم و نه قاعده بازی را بلد هستیم/ مراجعه به افکار عمومی بدون حزب معنایی ندارد
ناطقنوری با تاکید بر اینکه مراجعه به افکار عمومی بدون حزب معنایی ندارد، گفت: از نظر قانونی حزب جمهوری اسلامی منحل نشده است بلکه تعطیل شده است
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حجتالاسلام ناطق نوری در سی و نهمین سالگرد تاسیس جمهوری اسلامی با بیان اینکه معتقدم اگر یک نظام رایگیری دارد منظور همان دموکراسی است، گفت: اعتقاد به آرای مردم و بها دادن به آرای جمع اکثریت دموکراسی است، اگر پذیرفتم باید به افکار و آراء مردم مراجعه کنیم، دموکراسی ابزاری میخواهد یکی از مهمترین و بالاترین ابزار آن حزب است.
وی تاکید کرد: مراجعه به افکار عمومی بدون حزب معنایی ندارد زیرا همه مردم کارشناس نیستند؛ مثلا اگر میخواهیم در نظام کشور خودمان خبرگان رهبری را انتخاب کنیم هنگامی که به آرای مردم مراجعه میکنیم باید ببینیم مردم کارشناس هستند یا خیر، آیا میتوانند تشخیص دهند چه کسی خبره و یا خبرگان است و صلاحیت این را دارد که رهبری جامعه را انتخاب کند.
ناطق نوری ادامه داد: عامه مردم و اقشار ملاک و مبنایی برای رییسجمهورشان دارند اگر حزبی نباشد که دارای شورای مرکزی و کارشناس باشد، نمیتوان تشخیص داد چه کسی صلاحیت دارد .
وی با بیان اینکه معتقدم در کشور ما رییسجمهور براساس موج انتخاب میشود، گفت: یک زمانی میبینیم که رییسجمهور از دل یک موج بیرون میآید و زمانی دیگر میبینیم فردی با ۱۸۰ درجه تفاوت از موج دیگر کشور را اداره میکند با این روش نمیتوان کشور را اداره کرد، علت گرفتاریها همین است. دموکراسی لازم است اما ما ابزارش را نداریم ریشه حزب و اصالت دادن به آن را باید بررسی کنیم.
ناطقنوری با اشاره به روند شکلگیری یک حزب گفت: حزب دارای شورای مرکزی است که از کارشناسان تشکیل شده که کار کارشناسی انجام میدهند در همین نظام ما، یکی از برکاتی که حزب جمهوری اسلامی داشت کارشناسان خبره بودند که تشخیص میدادند چه کسی میتواند رییسجمهور باشد همان زمان هم اعلام کردند بنی صدر صلاحیت ندارد و او را تایید نکردند.
وی تاکید کرد: ما باید ابزار دموکراسی را داشته باشیم که در کشورمان نه ابزارش را داریم و نه قاعده بازی را بلد هستیم.
ناطق نوری با بیان اینکه در دیگر اماکن دنیا هم افراد هم ابزار دموکراسی دارند و هم قاعده بازی را بلد هستند، گفت: مثلا در کشور ایتالیا یک حزب تلاش می کند تا رییس جمهوری رای بیاورد هنگامی که فرد رییسجمهور میشود معاونین و وزرای خود را از آنها انتخاب میکند که این قاعده قابل قبول است اما در سطح کارشناسی دست به افراد نمیزند برای همین است علیرغم این که مشاهده میکنیم در ایتالیا یک دولت بیشتر از یک سال و نیم دوام نمیآورد اما کشور به هم نمیخورد چون سیستم عوض نمیشود .
وی افزود: ما هیچ کدام از اینها را نداریم زمانی جریان چپ، جریان راست را میزند و زمانی دیگر جریان راست، جریان چپ را میزند برای همین است که بعد از ۴۰ سال نمیتوانیم حزبی درست داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ۲۵۰ حزب از وزارت کشور پروانه فعالیت دارند اما عملا چیزی نمیبینیم، گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری اینها حزب نیستند بلکه قبیله هستند.
ناطق نوری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع انحلال حزب جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: از نظر قانونی حزب جمهوری اسلامی منحل نشده است بلکه تعطیل شده حال باید بررسی کنیم چرا این اتفاق افتاده است و به عبارت دیگر این تضاد و پارادوکس وجود دارد.
وی یادآور شد: زمانی که شهید بهشتی و آن شورای پنج نفره اعلام موجودیت حزب جمهوری را کردند صبح اول وقت به کانون توحید رفتم و ثبت نام کردم انصافا آن چیزی که امروز میخوریم از جیب حزب است قانون اساسی، مجلس و مجلس اول و رییسجمهوری از برکت حزب جمهوری اسلامی است اما با آن مخالفت شد جامعهشناسان بحث کنند و بگویند که چرا این اتفاق افتاد.
ناطقنوری ادامه داد: حزب جمهوری اسلامی خدماتی گستردهای برای کشور انجام داد اما یک دفعه به امام گزارش دادند که در این حزب اکثریت ائمه جمعه عضو هستند. نماز جمعه نمازی است که متعلق به مردم است و تریبون آن برای همه است و امام جمعه نمیتواند حزبی باشد. بنابراین امام فرمودند اعلام کنید که هر کسی میخواهد امام جمعه باشد نباید دیگر عضو حزب باشد. با این فرمان امام ائمه جمعه حزب را رها کردند و تنها آقای محمدیان امام جمعه کاشمر حزب را انتخاب کرد.
وی ادامه داد: در جای دیگر به امام گفتند مگر شما نگفتید نیروهای مسلح نباید در سیاست دخالت کنند اما مسئولان کشور نوعا حزبی هستند به خاطر دارم آن هنگام امام نام ۱۲ نفر را آوردند که میتوانند در حزب باشند و بقیه حق عضویت ندارند.
ناطق نوری با بیان این که ما جلوتر هستیم و بارها شنیدیم که فلانی فرد خوبی است اما حیف که حزبی است، کرد: بعد هم میخواستند حزب را بزنند و میگفتند، حزب فقط حزب الله رهبر فقط روح الله، در مقابل این شعار چه کسی میتواند حرف بزند. یک شب جلسه شورای مرکزی حزب بود که مقام معظم رهبری گفتند امام پیغام دادند که من با آقای هاشمی از حزب بیرون بیاییم؛ ما مبهوت ماندیم. مقام معظم رهبری گفت که شما چهرههای ملی هستید و نباید در یک حزب قرار بگیرید.
وی افزود: آن شب گفتم ما چند شاخه شکسته بیشتر نیستیم، پس فردا هم مسئولیتی به ما میدهند که باید از حزب بیرون بیاییم بنابراین همین امشب فیتله حزب را پایین بکشید و کاری نکنید، این بود که حزب جمهوری اسلامی از میان رفت. شهید بهشتی یک فرد مدیرپرور بود که میتوانست کادرسازی کند کادرسازی کلاس نیست باید مبانی آن را بدانیم.