مصطفی کواکبیان:
توسعه سیاسی بدون جدی گرفتن احزاب شوخی است/ اصلاح قانون احزاب را در مجلس پیگیری میکنیم/ احمدینژاد میگفت احزاب سم مهلک برای کشور هستند
یک عضو فراکسیون امید با اشاره به بحث تلاش مجلس در زمینه اصلاح قانون احزاب تاکید کرد: در تلاش هستیم که اصلاحیه قانون احزاب را در مجلس داشته باشیم و یکی از مشکلات این است که نمایندگان منتخب احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ حق رای ندارند.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، مصطفی کواکبیان صبح امروز در افتتاحیه دومین کنگره حزب همبستگی دانشآموختگان ایران ضمن گرامیداشت ایام مبعث حضرت رسوالله(ص) و هفته وحدت گفت: گرامی میداریم یاد آیتالله منتظری را که پیشنهاددهنده هفته وحدت بودند و همچنین روز مجلس را گرامی میداریم و امیدواریم مردمیوار حرکت کنیم.
وی در ادامه با اشاره به صف نماز گفت: در وقت نماز صحبت نمیکنم چون همیشه التزام عملی ما زیر سوال است.
مشارکت سیاسی مردم نباید به صورت فصلی مورد توجه قرار گیرد
این نماینده اصلاحطلب مجلس با اشاره به بحث توسعه سیاسی اظهار داشت: دنیا به این نتیجه رسیده است که بهترین راه توسعه، توسعه متوازن است یعنی پایههای توسعه فرهنگی - اقتصادی باید همراه با توسعه سیاسی هم باشد.
وی ضمن برشمردن مبانی توسعه سیاسی تصریح کرد: مشارکت مردم، شایستهسالاری، پاسخگو کردن حکومت، نظارت بر عملکردها و نقد و بررسی، امکان عزل دستاندرکاران از مباحث توسعه سیاسی مبانی توسعه سیاسی هستند. در بحث احزاب اینکه مردم باید در مشارکت سیاسی ورود کنند، کارویژهای است که باید به دنبال آن باشند اما نباید به صورت فصلی مورد توجه قرار گیرد بلکه باید به صورت سیستماتیک و نهادینه شده باشد.
احزاب تنها ابراز توسعه سیاسی است
دبیرکل حزب مردمسالاری با بیان اینکه در جهت تقویت سیاسی باید شایستگان را پرورش دهند و همچنین به دنبال پاسخگو کردن دستاندرکاران باشند که ایجاد دولت در سایه وظیفه ذاتی احزاب است، خاطرنشان کرد: نقد بر عملکرد هم معنادار است و احزاب باید بتوانند رسانه قوی داشته باشند که مسئولان و دستاندرکاران را به نقد بکشند و اگر توسعه سیاسی بخواهد محقق شود احزاب تنها ابزار آن است.
کوابیان افزود: اگر احزاب را جدی نگیریم، توسعه سیاسی یک شوخی است و بالطبع توسعه کشور با مشکل مواجه میشود.
اصلاح قانون احزاب را در مجلس پیگیری میکنیم
وی با اشاره به کاربرد احزاب در مباحث بینالملل ابراز داشت: اگر بتوانیم در سطحی بینالمللی چند حقوقدان داشته باشیم که بتوانند مسائل بینالمللی را پیگیری کنند، دیگر نیازمند استخدام حقوقدانهای خارجی نیستیم که بتوانند مسائل را پیگیری کنند و اگر احزاب در کشور بتوانند مانور عملکردی داشته باشند بخشی در سیاست بینالملل و روابط خارجی است.
این عضو فراکسیون امید با اشاره به بحث تلاش مجلس در زمینه اصلاح قانون احزاب بیان کرد: در تلاشیم که اصلاحیه قانون احزاب را داشته باشیم و یکی از مشکلات این است که نمایندگان منتخب احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ حق رای ندارند.
احمدینژاد میگفت احزاب سم مهلک برای کشور هستند
کواکبیان با اشاره به نطق خود در مجلس نسبت به رفتارهای احمدینژاد یادآور شد: صحبتی که در مورد رئیس دولت نهم و دهم کردم عدهای گفتند که قصد دارم که تملق خانواده لاریجانی را بکنم اما من از حیثیت مجلس دفاع کردم لذا آقایی که نظرکرده امام زمان(عج) بود اگر به صحبتهای او مراجعه شود، میگفت احزاب سم مهلک برای کشور هستند و به صورت زیرزمینی افرادی را آورد که هیچجا هم پاسخگو نباشند.
تا وقتی که حزبی عمل نکنیم راهی برای پیشرفت نداریم
وی اضافه کرد: مشکل ما در کشور این است که مجلس، شورای شهر و مجمع تشخیص مصلحت حزبی شکل نگرفتند و به جایی هم پاسخگو نیستند و تا وقتی که حزبی عمل نکنیم راهی برای پیشرفت نداریم و باید حزب در کشور راه بیفتد.
دبیرکل حزب مردمسالاری درخصوص اینکه چرا شورای عالی سیاستگذاری را قبول نداریم، بیان کرد: در این شورا افراد جمع شدند و تصمیم میگیرند و رئیس دائمی دارند و حتی به صورت دورهای هم نیست و پیشنهادی هم برای این مساله داریم که به عنوان طرح پارسا در کنگره حزب مردمسالاری آن را مطرح میکنیم و در آنجا خواهیم گفت که باید چهار هزار اصلاحطلب جمع کنیم و همه مشارکت داشته باشند.
کواکبیان تاکید کرد: مدافع حق تشکلها و احزاب در مجلس خواهیم بود.