خبرگزاری کار ایران

در افتتاحیه اجلاس بین‌المللی اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت اسلامی بیان شد؛

آیت‌الله اراکی: بزرگ‌ترین چالش تهدید کننده جامعه اسلامی، تفرقه است/ هدف اجلاس، دستیابی به راهبردی برای انسجام بین‌المللی است

آیت‌الله اراکی: بزرگ‌ترین چالش تهدید کننده جامعه اسلامی، تفرقه است/ هدف اجلاس، دستیابی به راهبردی برای انسجام بین‌المللی است
کد خبر : ۵۴۵۲۹۴

امت واحده اسلامی به این معنا نیست که حدود جغرافیایی کشورها برداشته شود و دولت‌ها از بین برود. هرچند که این، یک آرمان مطلوب است. بلکه مفهوم امت واحده اسلامی این است که طرحی ارائه دهیم که مانند اتحادیه اروپا، همه کشورهای اسلامی سراسر جهان در عرصه اقتصاد، فرهنگ، سیاست، تجارت و ... برنامه‌هایی طراحی کنند تا به یک امت واحده دست یابیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، آیت‌الله «محسن اراکی» دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در مراسم افتتاحیه اولین اجلاس بین‌المللی اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت اسلامی که همزمان با تاسیس مجمع تقریب در تهران برگزار شده است، تأکید کرد: مسأله وحدت جهان اسلام و پیمودن راه دستیابی به امت واحده اسلامی با به کار بستن استراتژی دیپلماسی وحدت، از مهمترین وظایف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی است و ضرورت تلاش برای اتحاد و همگرایی جامعه اسلامی، امروز بزرگترین مسئله‌ای است که همه دلسوزان و اندیشمندان جامعه اسلامی در اندیشه آن هستند.

وی با اشاره به اینکه امروز بزرگ‌ترین چالش تهدید کننده جامعه اسلامی، تفرقه است، خاطرنشان کرد: در این اجلاس قصد داریم راهی را فراتر از اجلاس های وحدتی که تا کنون در ایران و سراسر جهان برگزار شده است، بپیماییم.

آیت الله اراکی هدف این اجلاس را دست یافتن به یک راهبرد عملی و میدانی برای ایجاد یک انسجام بین‌المللی بین فعالان حوزه وحدت عنوان کرد و گفت: در همه جای جهان اسلام شخصیت‌ها، مجموعه‌ها و نهادهایی داریم که دغدغه وحدت دارند و برای وحدت جهان اسلام تلاش می‌کنند و تاکنون اقدام‌های بسیاری نیز انجام داده‌اند.

وی تأکید کرد: اگر تلاش‌های این فعالان تقریبی نبود، توطئه دشمنان برای ایجاد ستیز در جامعه اسلامی به نتیجه می رسید و امروز جهان اسلام سراسر خون را شاهد بودیم. اگر گفتمان سراسر جهان، امروز گفتمان وحدت‌گرایی است، نتیجه همین تلاش‌های فعالان تقریبی است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: در اجلاس تلاش داریم که اولا بین اتحادیه‌ها، نهادها، انجمن‌ها و مؤسسات فعال تقریبی یک پیوست عملیاتی و راهبردی ایجاد کنیم و ثانیا این فعالان را در رابطه با پشتیبانی از دیگر نهادهای تقریبی فراخوانی کنیم. لذا از شخصیت‌هایی که در این اجلاس شرکت دارند، می‌خواهیم که برای تأسیس نهادهای تقریبی در کشورهای خود برنامه‌ریزی کنند و با تکثیر نهادهای وحدت‌گرای همسو سعی کنند تا مقدمات تشکیل امت واحده اسلامی را فراهم آورند.

آیت الله اراکی در تعریف امت واحده اسلامی اظهار داشت: امت واحده اسلامی به این معنا نیست که حدود جغرافیایی کشورها برداشته شود و دولت‌ها از بین برود. هرچند که این، یک آرمان مطلوب است. بلکه مفهوم امت واحده اسلامی این است که طرحی ارائه دهیم که مانند اتحادیه اروپا، همه کشورهای اسلامی سراسر جهان در عرصه اقتصاد، فرهنگ، سیاست، تجارت و ... برنامه هایی طراحی کنند تا به یک امت واحده دست یابیم.

وی در پایان تصریح کرد: آنچه ما بدان دعوت می‌کنیم، یک طرح و ایده ممکن و دست یافتنی است لذا از همه شرکت‌کنندگان در این اجلاس درخواست داریم که برای دستیابی به این ایده طرح‌های خود را ارائه کنند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز