غلامعلی خوشرو:
هر اقدام طرف مقابل در مورد برجام با واکنش ایران مواجه خواهد شد
سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل تاکید کرد: هرگونه عدم اجرای تعهدات برجام توسط طرف مقابل با واکنش متناسب ایران مواجه خواهد شد.
به گزارش ایلنا، غلامعلی خوشرو در سخنرانی صبح روز سهشنبه در کمیته خلع سلاح و امنیت بینالمللی سازمان ملل گفت: انعقاد این موافقتنامه بین گروه ۱+۵ و ایران، به یک بحران ساختگی پایان داد و همانگونه که به درستی توسط نمایندگان بسیاری از کشورها در این نشست اشاره شد، انعقاد این موافقتنامه نقش مهم دیپلماسی در روابط بینالملل را ثابت کرد.
ایران تمامی تعهدات هستهای خود براساس برجام را اجرا کرده است
وی ضمن تشکر از تمامی کشورهایی که اهمیت برجام را خاطرنشان کرده و خواستار تداوم اجرای کامل آن شدند، اظهار داشت: ایران به نوبه خود، کاملاً تمامی تعهدات هستهای خود براساس برجام را اجرا کرده و این موضوع در هشت گزارش پی در پی آژانس بینالمللی انرژی اتمی تایید و منعکس شده است.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل افزود: تا جایی که ایران کاملاً و به طور مستمر از منافع برجام برخوردار شود، تعهدات خود بر اساس آن را کماکان اجرا میکند که البته این امر مستلزم انجام تعهدات توسط سایر طرفها نیز است.
انتظارات از اجرای برجام باید متناسب با قلمرو محدود آن باشد
خوشرو در این خصوص تصریح کرد: به صراحت بگویم هرگونه عدم اجرای مهم تعهدات برجام از سوی یکی از طرفهای آن، قطعا با واکنش متناسب ایران مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: انتظارات از اجرای برجام باید متناسب با قلمرو محدود آن باشد.
امضای برجام یک دستاورد برد ـ برد بوده است
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان اضافه کرد که امضای برجام یک دستاورد برد ـ برد بوده و تداوم این وضعیت نیز مستلزم اجرای کامل و مستمر آن توسط همه طرفها است.
خوشرو تأکید کرد: دیپلماسی و اصول بنیادین حقوق بینالملل نظیر اصل وفای به عهد، قربانیان و بازندگان اصلی هرگونه نقض برجام توسط طرف مقابل یا خروج از آن خواهند بود که مسئولیت آن نیز متوجه کشور نقضکننده یا خارجشونده از آن است.
معاهده ممنوعیت سلاحهای هستهای یک قدم به سمت خلع سلاح هستهای است
وی درخصوص تصویب معاهده ممنوعیت سلاحهای هستهای در تابستان امسال نیز خاطرشان کرد: این اقدام یک تحول نویدبخش و مهم و در واقع واکنش جمعی محکم به نقض تعهدات از سوی کشورهای دارنده سلاحهای هستهای در خصوص خلع سلاح هستهای بود. این معاهده یک قدم به سمت خلع سلاح هستهای است که باید با انعقاد یک کنوانسیون جامع در خصوص تسلیحات هستهای تکمیل شود.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل با اظهار تاسف از نوسازی سلاحهای هستهای توسط کشورهای هستهای، نسبت به این روند و رقابت در نوسازی تسلیحات هستهای هشدار داد و این اقدامات را یک عقبگرد واقعی در تحقق جهان عاری از سلاحهای هستهای و دارای تاثیر منفی بر صلح و امنیت بینالمللی توصیف کرد و اینگونه اقدامات باید متوقف شود.
سیاستهای رژیم صهیونیستی مانع تحقق خاورمیانه عاری از سلاحهستهای
خوشرو با اشاره به پیشنهاد ایران برای ایجاد منطقه عاری از سلاح هستهای در خاورمیانه، سیاستهای لجوجانه رژیم صهیونیستی را مانع اصلی تحقق آن دانست و در این زمینه خواستار الحاق فوری و بدون قید و شرط رژیم صهیونیستی به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای و نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر تمامی تاسیسات هستهای این رژیم شد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس گزارشهای سازمان ملل سلاحهای متعارف عامل اصلی کشتار و نابودی هستند، ابراز داشت: متاسفانه تولید گسترده اینگونه سلاحها توسط کشورهای اصلی تولیدکننده و صادرات آنها به مناطق درگیری، کماکان ادامه دارد که نمونه این روند هشدار دهنده، واردات گسترده تسلیحات از سوی تعدادی از کشورهای حاشیه خلیج فارس است که بیشتر آنها نیز برای کشتار مردم و نابودی یمن مورد استفاده قرار میگیرد.