لاریجانی در نطق پیش از دستور؛
گمانهزنیهای رسانهای مربوط به رییس مجلس درباره کابینه واقعیت ندارد
رییس مجلس شورای اسلامی با انتقاد هجمههای صورت گرفته به مراسم تحلیف گفت: متأسفانه چند سالی است که آفتی گریبانگیر کشور شده که موضوعاتی که به امنیت و منافع ملی کشور بستگی دارد، به سرعت به موضوعاتی جناحی تبدیل شده و اقدامات پرارزشی که با زحمت و فکر حاصل میشود، با حاشیه سازیها ضایع و تحقیر میشود.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، علی لاریجانی در ابتدای نشست علنی امروز مجلس در نطق پیش از دستور با تبریک روز خبرنگار به رسانهها، اعلام کرد: امیدواریم تلاش رسانههای گروهی در توسعه کشور و ایجاد وفاق در افکار عمومی جهت حل مشکلات کشور عامل پیشرفت و آبادانی کشور شود.
رییس قوه مقننه ضمن تشکر از مهمانان داخلی و خارجی شرکتکننده در مراسم تحلیف رییسجمهوری، یادآور شد: حضور ۵۰۰ مهمان خارجی در مجلس که ۱۳۰ نفر آنان مقامات عالیرتبه از ۱۰۵ کشور بودند، نوعی ارج نهادن به مردمسالاری دینی بود و دلالت بر چند امر داشت.
او ادامه داد: مسئله اول اینکه مراسم تحلیف، حکایت از احترامی داشت که ملتها و دولتها برای ملت ایران قائل هستند و علیرغم تبلیغات مستمر قدرتمندان و صرف هزینههای زیاد اما درخشندگی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و حرکت ملت ما تعلق خاطر آنان به ملت نشان میدهد.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این حضور ابتدا حکایت از احترامی داشت که ملتها و دولتها برای ملت ایران قائل هستند و با وجود تبلیغات مستمر قدرتمندان و صرف هزینههای زیاد، اما درخشندگی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و حرکت ملت ما و نیز تعلق خاطر آنان را به ملت ما نشان میدهد.
لاریجانی اضافه کرد: دوم اینکه، این حضور نشانه ارزشمندی مردم سالاری دینی در کشور ما بوده است که در این منطقهای که متأسفانه بسیاری از کشورها از نعمت مشارکت مردم در سرنوشت خود بیبهره هستند، ایران پس از انقلاب اسلامی توانسته است نظام مردم سالار تأسیس کند و این حضور، احترام گذاشتن به رأی مردم و انتخابات در نظام جمهوری اسلامی بود.
او ادامه داد: سوم اینکه با وجود دسیسهها و حرافیهای آمریکا و برخی کشورها که بارها فریاد میزدند ایران در جهان منزوی است و برای این امر میلیاردها دلار نیز خرج کردهاند، حضور این تعداد چشمگیر از مقامات کشورهای جهان نشان داد که دولتها بیاعتنا به دسیسهها علاقهمند به ایران هستند و عملاً نشان دادند که پروژه منزوی سازی ایران چقدر پوچ و بیراهه است.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نکته چهارم در این زمینه اظهار داشت: در هنگام لفاظیهای آمریکا و حرکات ایذایی آنها در محدود سازی تجارت با ایران، این حضور نمایانگر علاقه کشورها به داشتن رابطه تجاری با ایران و همکاری با آن است و نشان داد که تحریمهای آمریکا چقدر بیمقدار است.
لاریجانی تصریح کرد: نکته پنجم ماجرا این است که حضور میهمانان از همه جای جهان از جمله از اروپا، افریقا، آمریکای لاتین، کشورهای همسایه، اتحادیهها و تشکلها نشان داد که حمایت و پشتیبانی از ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی، جنبه منطقهای ندارد؛ احترام کشورهای مختلف به ملت ایران، دستاوردی برای منافع و امنیت ملی بود که با برخی حاشیه سازیها تلاش شد تا این دستاورد دیده نشود.
او در توضیح این مسئله عنوان کرد: متأسفانه چند سالی است که آفتی گریبانگیر کشور شده که موضوعاتی که به امنیت و منافع ملی کشور بستگی دارد، به سرعت به موضوعاتی جناحی تبدیل شده و اقدامات پرارزشی که با زحمت و فکر حاصل میشود، با حاشیه سازیها ضایع و تحقیر میشود.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این اجلاس هم از این آسیب مصون نبود؛ مثلاً نام چند کشور کوچک و کمتر شناخته شده را برجسته میکنند و آن را بزرگ نمایی میکنند؛ آیا حضور مقامات عالی رتبه از چین، روسیه، هند، اندونزی، مالزی، ترکیه، امارات، آذربایجان، پاکستان، فرانسه، آلمان، انگلیس، ایتالیا، اسپانیا، برزیل، تونس، عمان، اتحادیه بین المجالس، دانمارک، سوئد، نروژ و بسیاری از کشورهای دیگر مسئله پنهانی است؟
لاریجانی در ادامه گفت: مقامات عالیرتبه کشورها برای حضور خود در یک مراسم داخلی کشور محاسبات زیادی میکنند و با همه مسائلی که آمریکا و برخی کشورها ایجاد کرده بودند حضور آنها نشانه دوستی و شکست آشکار پروژه منزوی سازی ایران بود که دشمنان برای اجرای آن میلیاردها دلار هزینه کردند.
رییس قوه مقننه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر تصویربرداری چند نفر از نمایندگان با یکی از مهمانان گرچه نوعی سهل انگاری بود اما تبدیل آن به یک موضوع اساسی و ندیدن این همه اثرات مهم اجلاس در امنیت ملی کشور، درست اندیشی و نگاه ملی در آن نهفته نیست.
لاریجانی گفت: حضور حدود ۵۰۰ مهمان خارجی در مجلس شورای اسلامی ما را با محدودیت جا مواجه کرد. متاسفانه نتوانستیم از حضور همه بزرگان کشور دعوت کنیم و اعتذار ما را ان شاءالله میپذیرند البته جفا است که محدودیت جا به مسائل مذهبی و قومی مرتبط کنند.
او در ادامه به موضوع تشکیل کابینه دوازدهم هم اشاره و گفت: امیدواریم با سرعت بیشتری تشکیل شود و حرکت اجرایی کشور شکل جدیدی یابد.
رییس مجلس ادامه داد: لازم است به این مطلب مجددا اشاره کنم که در برخی رسانهها درباره برخی تعاملها بین دولت و مجلس در این زمینه سخن گفته شده است که متأسفانه این امر هم ذهنیات و حدسیات بوده و غیرواقعی است ضمن اینکه انتخاب وزرا وظیفه رئیس جمهور و حق ایشان بوده و کسی نقشی جز خود ایشان در این امر نداشته است و گمانه زنیهای رسانهای مخصوصا آنچه مربوط به مجلس و رئیس مجلس است واقعیت ندارد.
رییس قوه مقننه در پایان با اشاره به جلسات فراکسیونهای مجلس با رئیس جمهور خاطرنشان کرد: تا آنجا که اطلاع دارم بیشتر معیارهای خود در ارتباط با انتخاب افراد صالح بیان کردند و راجع به افراد نظری ندادند. حداقل درمورد رئیس مجلس قطعا اینگونه است از این رو خواهش میکنم به اصل موضوع توجه شده و به حواشی که واقعیت ندارد تمرکز پیدا نکنیم.