خبرگزاری کار ایران

بهشتی‌پور در گفت‌وگو با ایلنا:

تداوم اجرای برجام موجب تقویت روابط ایران و اروپا می‌شود/ تداوم بحران در سوریه و یمن بر امنیت ملی کشور تاثیر دارد

تداوم اجرای برجام موجب تقویت روابط ایران و اروپا می‌شود/ تداوم بحران در سوریه و یمن بر امنیت ملی کشور تاثیر دارد
کد خبر : ۵۰۱۴۷۴

یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه در پیش گرفتن سیاست تنش‌زدایی موجب افزایش اقتدار ایران در منطقه می‌شود، تاکید کرد: اولویت ایران باید افزایش همکاری های منطقه‌ای در جهت صلح و ثبات و امنیت منطقه باشد و نه استفاده از شکاف‌ها و تضادهای منطقه‌ای.

حسن بهشتی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایلنا، در رابطه با اولویت‌های وزارت امور خارجه در دولت دوازدهم گفت: گسترش روابط با همسایگان به ویژه بهبود مناسبات با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس باید یکی از برنامه‌های اصلی وزارت امور خارجه در دولت دوازدهم باشد. 

ایران با دیپلماسی می‌تواند عربستان را به عادی‌سازی روابط متقاعد کند

او با بیان اینکه هرچند برای عادی‌سازی روابط میان تهران و ریاض تنها داشتن اراده از سوی ایران کافی نیست، اظهار داشت: متاسفانه در شرایط کنونی عربستان تمامی عزم خویش را جزم کرده و با تمامی توان علیه ایران در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی عمل می‌کند اما دیپلماسی هیچ وقت بن‌بستی ندارد و ایران می‌تواند با طرح‌ها و ابتکاراتی که به خرج دهد، عربستان را به عادی‌سازی روابط متقاعد کند. 

ایران گسترش صلح در خاورمیانه را دنبال کند

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به بحران روابط قطر و کشورهای عربی تصریح کرد: هرچند درخصوص مسئله قطر دیدگاه‌های مختلفی در کشور وجود دارد و برخی معتقدند ایران باید از قطر جانبداری کند اما تهران باید با همه بازیگران منطقه روابطش را عادی نگه داشته و گسترش دهد و از سوی دیگر، رفع تنش و عادی‌سازی روابط و مناسبات کشورها با یکدیگر و گسترش صلح در خاورمیانه را دنبال کند.

سیاست تنش‌زدایی موجب افزایش اقتدار ایران می‌شود

بهشتی‌پور با بیان اینکه در پیش گرفتن سیاست تنش‌زدایی موجب افزایش اقتدار ایران در منطقه می‌شود، خاطرنشان کرد: اولویت ایران باید افزایش همکاری‌های منطقه‌ای در جهت صلح و ثبات و امنیت منطقه باشد و نه استفاده از شکاف‌ها و تضادهای منطقه‌ای. ما نباید اجازه دهیم که نیروهای فرامنطقه‌ای از این شرایط سواستفاده کرده و بهانه‌ای برای فروش سلاح پیدا و حضور خود را در منطقه توجیه کنند و از این طریق منطقه ما را ناامن سازند.

دولت دوازدهم سیاست موازنه مثبت را ادامه دهد

او توسعه مناسبات با اتحادیه و تحکیم در اجرای برجام را یکی دیگر از اولویت‌های مهم وزارت امور خارجه در دولت دوازدهم دانست و ابراز داشت: ادامه برجام بی‌تردید می‌تواند به توسعه مناسبات ایران با اتحادیه اروپا منجر شود. در این راستا ضروری است دولت دوازدهم نیز در ادامه سیاست دولت یازدهم در چارچوب سیاست موازنه مثبت کار خود را ادامه دهد. به این معنا که روابط تهران هم‌زمان که با مسکو و پکن هم رشد می‌کند با کشورهای اروپایی نیز توسعه پیدا کنند.

این تحلیل‌گر مسائل سیاست خارجی افزود: البته در این مقطع روابط ایران باید با کشورهای آفریقایی، آمریکای لاتین و شرق آسیا هم افزایش پیدا کند و بتوانیم با آنها همکاری‌های دوجانبه و بین‌المللی داشته باشیم ولی آنها در اولویت‌های بعدی ما هستند و ما در روابط با یکدیگر با چالش جدی روبرو نیستیم. 

تعامل سازنده سازش نیست

بهشتی‌پور بابیان اینکه ایران باید همچنان به جای تقابل با آمریکا سیاست تعامل سازنده را در پیش بگیرد، عنوان کرد: تعامل سازنده به معنای سازش نیست متاسفانه برخی تعامل را سازش و پذیرش سلطه تلقی می‌کنند. در حالی که ما می‌توانیم مسیر خود را دنبال کرده، به آرمان‌های خود پایبند بوده و استقلال کشور را حفظ کرد اما با تعامل تهدیدها را کاهش داد. 

دولت یازدهم کمک‌های بیشتری به سوریه کرده است

او تداوم بحران در سوریه، یمن و دیگر مناطق پیرامونی ایران را از جمله چالش‌های وزارت امور خارجه در دولت دوازدهم دانست و یادآور شد: دولت یازدهم در مقایسه با دولت قبل کمک‌های بیشتری را به سوریه کرده است و هیچ کارشناس و تحلیل‌گر منصفی نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد. 

تداوم بحران در سوریه و یمن بر امنیت ملی ایران تاثیر دارد

مدیر سابق شبکه العالم اضافه کرد: آینده سوریه، یمن و دیگر مناطق بحرانی برای ایران مهم است چراکه تداوم این بحران‌ها می‌تواند بر امنیت ملی ایران نیز تاثیر مستقیم داشته باشد. 

وزارت خارجه اجماعی جهانی برای مبارزه با تروریسم ایجاد کند

بهشتی‌پور با تاکید بر اینکه رشد خشونت و افراطی‌گری و تداوم حضور و فعالیت‌های گروه‌های تروریستی مانند داعش ازدیگر چالش‌های ایران درسال‌های آتی است، بیان کرد: ادامه حضور گروه‌های تروریستی در منطقه و رشد خشونت افراطی‌گری هم منافع ایران و هم امنیت ملی کشور را تهدید می‌کند و در این راستا ضروری است تا وزارت امور خارجه زمینه‌های لازم را برای ایجاد یک اجماع جهانی در جهت همکاری و مبارزه با تروریسم به همراهی کشورهای منطقه و قدرت‌های جهانی ایجاد کنند. 

قانع شدن به شرایط کنونی اشتباه است

او در پاسخ به این سوال که وزارت امور خارجه برای افزایش کارایی خود در دولت دوازدهم نیازمند چه اصلاحاتی است، گفت: هرچقدر که یک تشکیلات خوب هم عمل کند نیازمند به پیشرفت است. اینکه ما به شرایط کنونی قانع شویم این خود نخستین اشتباه است. 

نیازمند برنامه بلندمدت در عرصه سیاست خارجی هستیم

این تحلیل‌گر مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه موضوع مهم برای دستگاه دیپلماسی داشتن یک برنامه بلندمدت در عرصه سیاست خارجی است، اظهار داشت: ما نباید تنها به برنامه‌های یک وزیر در دوره چهارساله بسنده کنیم بلکه ایران باید برنامه بلندمدت در عرصه سیاست خارجی داشته باشد که چشم‌انداز مناسبات ایران را با کشورها و مناطق مختلف ترسیم کند و متعاقب آن راه دستیابی به آن اهداف را هم مشخص سازد.

وزارت خارجه در نیروی انسانی خود بازنگری کند

بهشتی‌پور ادامه داد: برای رسیدن به این موضوع و اهداف نیرویی انسانی نقش مهمی را ایفا می‌کند. وزارت خارجه باید حتما در این چارچوب بازنگری‌هایی را در داخل خود انجام دهد و ببیند از کدام نیروها استفاده بهینه نشده یا آنکه کدام نیرو دارای بهره‌وری اندک است. 

وزارت خارجه مانع از موازی کاری شود

او مناسبات وزارت امور خارجه با سایر نهادها که فعالیت بین‌المللی دارند را ضروری برشمرد و تصریح کرد: وزارت امور خارجه باید مانع از فعالیت‌هایی که منجر به موازی کاری است، شود و فعالیت‌ها را به گونه‌ای ساماندهی کند که فعالیت دیگر نهادها هم در چارچوب هم‌افزایی و افزایش توان کشور گردد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز