خبرگزاری کار ایران

برنامه نامزدها برای رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار؛

هاشمی‌طبا: آینده تولید کشور به اصلاح کشاورزی بستگی دارد/ پای منبر نمی‌توان حرف‌های بی‌ربط زد

هاشمی‌طبا: آینده تولید کشور به اصلاح کشاورزی بستگی دارد/ پای منبر نمی‌توان حرف‌های بی‌ربط زد
کد خبر : ۴۸۸۶۸۵

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت:امروز تولید آینده ما و حیات آینده ما به اصلاح کشاورزی و اصلاح سرزمینی ما بستگی دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدمصطفی هاشمی‌طباء در آخرین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با محور مسائل اقتصادی در پاسخ به این سوال که برنامه دولت شما برای رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار در صنعت کشاورزی و خدمات به ویژه برای جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی چیست؟، اظهار کرد: طبیعی است که عظمت ایران و اسقتلال ایران و آینده ایران باید براساس تولید و ایجاد امکانات مختلف فراهم شود. همانطور که در جلسات گذشته بیان کردم زیر بنای همه این ها حفظ ایران است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: آنچه در جنگ تحمیلی صورت این بود که شهیدان توانستند با خون‌های خود مرزهای کشور را حفظ کنند اما ما پس از آن‌ها چه کردیم؟ نفت، گاز، جنگل، هوا، خاک و رودخانه را تخریب کردیم. اولین تلاش برای این مسئله احیا و مدرنیزاسیون کشاروزی در جهت اصلاح سرزمینی ایران است که مهم تر از اقدامات صنعتی است.

او تاکید کرد: امروز تولید آینده ما و حیات آینده ما به اصلاح کشاورزی و اصلاح سرزمینی ما بستگی دارد. عظمت ایران باید اساس کارها باشد.

هاشمی‌طبا تاکید کرد: در زمینه تولید در اقتصاد مقاومتی چند مساله مهم داریم که یکی از آنها تولید برای صادرات است و مسائل دیگری مانند جذب سرمایه و اصلاح بانکداری و استفاده نیروهای تلاش‌گر در اصناف هم مورد توجه قرار گرفته است.

معاون رییس دولت اصلاحات با بیان اینکه کارآفرینی از سوی هرکسی ممکن نیست، ادامه داد: ممکن است این کارآفرینان جزو همان ۴ درصدی که می‌گویید باشند . اینها می‌توانند با توسعه کار خود به ما کمک کنند. ما احتیاج به تجمیع سرمایه داخلی و امکان صادرات کالاهای خود داریم که اگر صادرات نکنیم توسعه امکان ندارد.

او افزود: تولیدات ما نباید بر اساس صنایع زودبازده باشد صنایع باید ریشه‌دار باشند تا ما بتوانیم بر اساس آنها رونقی در بخش تولید به دست آوریم

میرسلیم:دولت برای کنترل تورم به رکود دامن زده است

میرسلیم در انتقاد به سخنان هاشمی طبا گفت: شما وارد جواب سوال نشدید. حداقل من را روشن کنید و پاسخ دهید چرا تولید خوابیده است؟ در حقیقت دولت برای کنترل تورم به رکود دامن زده است.

او ادامه داد: راه حل شما برای واردات بی‌رویه چیست؟ما اکنون از دولت قبل بیشتر جنس از ترکیه و چین وارد می کنیم. آن دختری که یک سری جنس وارد کرده، هم نشان از افزایش واردات است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: شما به موضوع بهره وری اشاره نکردید. چه برنامه‌ای برای بهره وری دارید؟ این دولت از سرمایه‌گذاری داخلی به اندازه کافی استفاده نکرده است، آن وقت می گویند ما باید با کمک برجام سرمایه‌گذاری خارجی را بهبود ببخشیم.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار کرد: الان تعاونی‌ها خوابیده‌اند.شما چه برنامه‌ای برای تعاونی‌ها دارید؟چه طور می‌خواهید اصل ۴۴قانون اساسی را اجرا کنید، در حالی که دولت قبل در این زمینه شکست خورده است.  این دولت هم که می گوید دولت قبل نتوانسته خودش هم نتوانسته اصل ۴۴را اجرا کند.

 

قالیباف: تولید در کشور ما مشکل دارد

قالیباف در نقد سخنان هاشمی‌طبا درباره رونق تولید و ایجاد اشتغال گفت: تولید در کشور ما مشکل دارد. ما وقتی نگاه می‌کنیم در کشور ما نیروی مناسب، آموزش دیده و تحصیلکرده داریم.اگر سرمایه‌های داخلی درست هدایت شوند،می‌توانند نیروهای مناسبی شوند.

او ادامه داد: شما امنیت سرمایه را نمی‌توانید تامین کنید. امنیت سرمایه گذاری را هم نمی‌توانید تامین کنید.

شهردار تهران خاطر نشان کرد: در شرکت‌های دانش بینان، ما شرکت‌های خوبی داریم. بیکاری روز به روز بیشتر می‌شود، کارخانه تعطیل شده و چند ده هزار دیگر هم در حال تعطیل شدن هستند.

این نامزد انتخاباتی با اشاره به برنامه ششم عنوان کرد:  برنامه ششم ما را مکلف کرده است یک میلیون شغل ایجاد کنیم ، چگونه واقعا این کار امکان پذیر است؟

قالیباف تاکید کرد:این اشکال ریشه در بحران مدیریت کشور دارد ، ریشه در بحث چهاردرصدی دارد که بیانید و  از این امکانات استفاده کنند و بقیه نمی‌توانند از آن ها استفاده کنند.

روحانی: از امسال ۲۰ میلیارد دلار به درآمدهای کشور اضافه می‌شود

حجت‌الاسلام حسن روحانی در نقد اظهارات سیدمصطفی میرسلیم گفت: اگر می‌خواهیم تولیدمان رونق یابد، یکی از راه‌ها سرمایه‌گذاری است. البته باید در بخش فناوری هم کار کنیم. شرکت‌های دانش‌بنیان موفق بوده‌اند و ۳۰۰ شرکت به خوبی فعالیت می‌کنند.

او افزود: راه دوم، سرمایه‌گذاری است. با موفقیت در عرصه مذاکرات هسته‌ای درآمد ما از امسال ۲۰ میلیارد اضافه می‌شود. تصمیم ما آن است که این ۲۰ میلیارد را که از فروش نفت و گاز و میعانات به ما افزوده می‌شود، ۱۵ میلیارد از آن مبلغ را با همکاری بانک‌ها برای توسعه سرمایه‌گذاری بکار بگیریم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه برای اشتغال باید راه‌حل بدهیم، اظهار داشت: این راه‌حل ماست که در کتاب دولت دوازدهم آن را گفته‌ایم که این کار می‌کنیم. سه تا پنج میلیارد پول باقی مانده را هم برای حمایت از فقرا و قشارهای محروم استفاده می‌کنیم. لایحه بودجه و کمک ۱.۵ میلیارد تومانی را به مجلس فرستادیم تا همه روستاییان و مناطق محروم بتوانند با پولی که می‌آورند، ما دو برابرش را می‌دهیم تا مشاغل روستایی ایجاد کنیم.

جهانگیری: افراد دولت گذشته در ستاد آقایان هستند/ هیچ‌گاه از رانت و روابط‌استفاده نکرده‌ام

جهانگیری در نقد اظهارات هاشمی طبا گفت: تولید جهت‌گیری اصلی است و بخش خصوصی محور اصلی تولید و سرمایه‌گذاری است که باید از بخش خصوصی حمایت کنیم . دوستان از اینکه خیلی ناراحت می‌شوند چرا ما اینقدر به دولت گذشته می‌پردازیم؛ توصیه میکنم تحمل کنید. من احساس می‌کنم اینجا دولت گذشته نشسته است چرا که در تمام ستادهای این آقایان، افراد دولت گذشته هستند.

او افزود: من تعجب می‌کنم از آقای میرسلیم که مهندس هستند و آمار رسمی کشور را قبول ندارند، همینطور از خود آمار تولید می‌کنند و می‌گویند ۷۰ درصد کارخانه‌ها تعطیل شده است. این آمار را از کجا‌ آوردید؟

جهانگیری خطاب به قالیباف گفت:‌ آقای قالیباف من یکجا نگفتم که شما دروغ می‌گویید بلکه به شما گفتم که خلاف گزارش می دهید. من هیچ‌گاه از رانت و از روابط استفاده نکردم و اگر خانه‌ای گرفتم به قیمت روز بوده است.

معاون اول رییس‌جمهور ادامه داد: ما مشکلات بزرگی را حل کردیم. مردم یادتان رفته که لحظه‌ای نرخ ارز عوض می‌شد؟ یادتان هست که سرمایه گذار نمی‌توانست به سمت تولید برود؟سال ۹۵، ۱۰میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی ثبت شده است. از سوی دیگر نیز منابع بانکی ۴۳ درصد رشد داشته است.

رییسی: نقدینگی کشور به جای استفاده از تولید در اختیار چند بد حساب بانکی گذاشته شده است

رییسی در واکنش به سخنان هاشمی‌طباء گفت: در مورد کارگاه‌های تعطیل شده این رقم ۲۵۰ هزار کارگا‌‌ه‌های تولیدی غیر از عددی است که در شهرک‌های صنعتی بیکار شدند. این عدد و رقم را وزرای همین دولت گفتند و ما در هر شهری می‌رویم با آنها مواجه هستیم. این اتفاق می‌توانست ایجاد نشود در صورتی که این‌ کارگاه‌ها نقدینگی داشتند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: با وجود اینکه نقدینگی کم نداشتیم اما متاسفانه نقدینگی به جای استفاده در تولید به چند نفر بد حساب بانکی به عنوان تسهیلات بانکی واگذار شده است و حتی برخی به نحو خاصی آن را گرفتند. آیا تا حالا مردم وام صفر درصد گرفته‌اند؟ مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان به فردی داده شده که سود آن صفر درصد است.

او با بیان اینکه هم صنعت و هم کشاورزی برای کشور اهمیت دارد ادامه داد: کشاورزی و صنعت دو اصل برای کشور ما هستند. کشور ما قطب کشاورزی است در حالی که ما بهترین میوه‌ها را داریم وارد کردن میوه چه معنایی دارد؟ بجای اینکه ما از کف بازار و کف روستا حرف بزنیم عدد و رقمی را اعلام می‌کنیم که صحت ندارد. اگر به کارگاه‌ها و کشاورزان توجه شود و تعاونی‌ها به طور جد طبق قانون اساسی بکار گرفته شود مشکلات کشاورزی ما برطرف خواهد شد.

هاشمی‌طبا: پای منبر نمی‌شود حرف‌های بی‌ربط زد/ اگر بنای صنعت ما صادرات نباشد، محکوم به فناست

هاشمی طبا در جمع‌بندی حرف‌های خود و پاسخ به اظهارات دیگر نامزدها گفت: آقای میرسلیم استاد سوال کردن است من از ایشان سوال می‌پرسم ظرف ۱۵ سالی که ایشان جزو هیئت مدیره یک کارخانه موتورسازی در شمال ایران بودند بفرمایند چه تحولی در آنجا ایجاد کردند و آن کارخانه الان چه وضعی دارد؟ بنده گفتم اگر صنعت ما بر اساس صادرات نباشد محکوم به فناست . اگر صنعت ما بر اساس صادرات شکل بگیرد وضع تولید ما بهتر می‌شود. اگر بنا باشد که فقط برای رفع نیاز تولید داخلی باشد بسیاری از صنایع مانند الان با مشکل مواجه می‌شوند.

او افزود: بسیاری از دستگاه‌های ما مستهلک است. در گذشته یک دستگاه را به دو کارگر می‌سپردند اما اکنون صد ماشین را به یک کارگر می‌سپارند. اگر کشاورزی و صنعت مدرن باشد با توسعه این دو اشتغال آنچنان ایجاد نمی‌شود. اشتغال درست از طریق صنعت توریست به وجود می‌آید. دوستان می‌گویند ما سالی یک میلیون شغل  ایجاد می‌کنیم .من می‌گویم که با درست کردن کارخانه‌های خشت سازی ماهی یک میلیون شغل ایجاد می‌کنم. شغل ساختن به این شکل نیست. برای ایجاد شغل احتیاج به فناوری است. باید در این کار استخوان خرد کرده باشیم.

هاشمی طبا خاطرنشان کرد: یکی از کارهای دیگری که می‌توانیم انجام بدهیم، صادرات خدمات به کشورهای دیگر است. امروز متخصصان ایرانی دکل‌ها و مراکز استخراج گاز را در کشور تولید می‌کنند. ما می‌توانیم در کشورهای دیگر ساختمان‌سازی کنیم که باید از این حمایت شود.

او بیان داشت: ما در صنایع وابسته مانند قطعه سازان خودرو و صنایع وابسته به ساختمان مشکل داریم. تولیدکننده‌ها باید بدانند که نمی‌توانند تمام تولید خود را در ایران بفروشند و احتیاج به صادارت است. باید صادرکننده وجود داشته باشد. ما از یک طرف می‌گوییم که سرمایه‌گذاری خارجی احتیاج است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: با این حال شما با هر قرارداد خارجی که نوشته می‌شود مخالفت می‌کنید و می‌گویید که این قرارداد استثماری است. اگر قرار است که سرمایه‌گذار خارجی بیاید باید منافع او حفظ شود. نمی‌شود پای منبر رفت حرف‌های بی خود زد و اقتصاد درست شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز