خبرگزاری کار ایران

لطف‌الله میثمی:

حق شهروندی در ذهن برخی از مسئولان و علما نهادینه نشده است/ خاتمی حاضر بود برای اصلاحات جانش را هم بدهد

حق شهروندی در ذهن برخی از مسئولان و علما نهادینه نشده است/ خاتمی حاضر بود برای اصلاحات جانش را هم بدهد
کد خبر : ۴۸۴۴۷۳

مدیر مسئول نشریه چشم انداز ایران گفت: جامعه ایران جامعه مرکبی از اقوام و مذاهب مختلف است و تنها چیزی که می‌تواند وحدت ما را حفظ کند، حق شهروندی است. با این حال، متاسفانه حق شهروندی در ذهن برخی از مسئولان و علما نهادینه نشده است

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، لطف‌الله میثمی عصر امروز در نخستین نشست ستاد دانشجویان اصلاح‌طلبان تهران با عنوان «فریاد امید» گفت: قانون اساسی و قانون گرایی که بلافاصله پس از انقلاب اسلامی به وجود آمد، دارای پشتوانه‌های قوی در نهضت ملی شدن صنعت نفت و انقلاب مشروطیت دارد و می‌توان سند وفاق ملی باشد.

او ادامه داد: قانون اساسی دارای رای و پشتوانه مردمی است و تنها سندی است که دارای رای ملی است و سیاست داخلی و خارجی ما را تنظیم می‌کند و براساس آن بیش از ۳۰ انتخابات برگزار شد.

این فعال ملی و مذهبی با بیان اینکه در خرداد ۷۶ یک زلزله سیاسی در کشور رخ داد، اظهار داشت: یک طرف حدود۷۰ درصد و طرف دیگر حدود ۱۸ درصد رای داشتند. این یکی از شفاف‌ترین انتخابات‌ها از نظر راهبردی در دنیا بود. پس از آن اولین انتخابات شوراها برگزار شد که همین مدل رای را به همراه داشت و در انتخابات مجلس ششم همین آرا تکرار شد. در سال ۸۰ با وجود آنکه آقای خاتمی ۹ رقیب داشت و طرف مقابل سعی می کرد خاتمی ۸ میلیون رای نداشته باشد، رئیس دولت اصلاحات ۲۲ میلیون رای آورد.

میثمی با اشاره به اظهارات خاتمی در مراسم روز دانشجو سال ۸۳ تصریح کرد: خاتمی به دنبال آن بود که انتخابات دموکراتیک را با همین قانون اساسی نهادینه کند. او گفت با همین قانون ۵ انتخابات رفراندوم گونه را برگزار کردم. او گفت آن انتخابات براساس همین قانون اساسی برگزار شده است که دارای پشتوانه تاریخی است و رای مردمی را دارد. او در ادامه گفت که در بستر قانون اساسی، هیات‌های اجرایی برای تایید صلاحیت افراد باید از مراجع چهار گانه عبور کند و پس از آن افراد باید در مسیر هیات نظارت شورای نگهبان عبور کند و در نهایت رهبری آن را تنفیذ می کند. وقتی نتایج این روند را طی کرده می تواند همه آرا و طیف های مختلف ایران باشد.

او افزود: برخی از اصولگرایان می گویند قانون اساسی فصل الخطاب است و برخی می گویند نظر رهبری فصل الخطاب است. براین اساس خاتمی می‌گوید می‌توان در همین روند اثرگذار بود و کسی نمی‌تواند به نتایج تکمین نکند. در واقع خاتمی تلاش کرد نشان دهد که با همین امکانات و ظرفیت های قانون اساسی اصلاحات بن بستی ندارد. او گفت اصلاحات بن بست ندارد و من حاضرم جام شوکران آن را بنوشم. او انقدر به اصلاحات اعتقاد داشت که حاضر بود جانش را هم بدهد.

مدیر مسئول نشریه چشم انداز ایران با بیان اینکه از سال ۷۶ اصلاح‌طلبان در انتخابات آزاد و شفاف اصلاح‌طلبان همیشه رای اول را می‌آورند، خاطرنشان کرد: در دور اول انتخابات سال ۸۴ نیز رای اصلاح طلبان از اصولگرایان بیشتر بود هرچند که در مرحله دوم یک دو قطبی علیه آقای هاشمی ایجاد شد.

میثمی با بیان اینکه مردم ایران به عقلانیت رسیده اند، ابراز داشت: مردم وقتی منطقه خاورمیانه را مشاهده می کنند به این نتیجه رسیده اند هیچ راهی جز تکیه به رای مردم و اتکای قانون وجود ندارد. بر این اساس در سال ۹۲، وقتی اعلام شد که روحانی پیروز انتخابات شده است مردم در سراسر ایران به شادی پرداختند و حتی آن ۱۴ میلیونی که در انتخابات شرکت نکردند، پایکوبی کردند و به کسی توهین نکردند.

او با بیان اینکه مردم ایران را باید عقلانی شناخت، عنوان کرد: مردم ایران بدون هیچ گونه نیروی کنترل کننده به شادی پرداخت و به کسی هم توهین نکرد. این نشان از عقلانیت و بلوغ مردم ایران است. در انتخابات ۹۴ نیز شاهد پیروزی ۳۰ بر هیچ بودیم. اگر از انتخابات ۷۴ تا ۹۴ یک استقرایی بکنیم مشاهده می کنیم رای اصلاح طلبان نسبت به رقیب ۷۰ بر ۳۰ است.

این فعال ملی و مذهبی با بیان اینکه اگر شورای نگهبان بر قانون اساسی تکیه کند، حتما در نوع نظارت خود تجدید نظر خواهند کرد، یادآور شد: نوع نظارت شورای نگهبان با روح قانون اساسی و حتی قوانین مصوب مجمع در تضاد است. این نظر مخالفان و معاندان نیست. حتی فردی مانند نجات الله ابراهیمیان که یکی از اعضای شورای نگهبان است نسبت به روند ردصلاحیت های شورای نگهبان اعتراض داشت.

میثمی با اشاره تنوع های مختلف در ایران بیان کرد: جامعه ایران جامعه مرکبی از اقوام و مذاهب مختلف است و تنها چیزی که می‌تواند وحدت ما را حفظ کند، حق شهروندی است. با این حال، متاسفانه حق شهروندی در ذهن برخی از مسئولان و علما نهادینه نشده است و به همین خاطر لازم است در این باره کار کرد.

او اضافه کرد: وقتی ما یک برداشت انسانی از فقه داشته باشیم آنگاه می‌توانیم قانون اساسی را بهتر اجرا کرد.

مدیرمسئول نشریه چشم انداز ایران با بیان اینکه ما باید به دنبال تقویت حق شهروندی باشیم، گفت: وقتی امام می‌گوید میزان رای ملت است این جمله حق شهروندی را عینیت می کند. وقتی رهبری می گوید رای مردم حق الناس است، این مسئله اجرای قانون اساسی را آسانتر می کند.

میثمی با تشکر از زحمات دولت کنونی گفت: وقتی این دولت مسئولیت امور را برعهده گرفت که رکود جامعه منفی شش و هشتم درصد بود ولی الان رشد کشور مثبت شش است. ما وارد کننده بنزین بود ولی اکنون در مرز خودکفایی هستیم. قبل از دولت احمدی نژاد ۱۱۰ هزار نفر در پارس جنوبی کار می کردند که در دولت نهم و دهم به هشت هزار نفر رسید که هم اینک این تعداد به ۹۰ هزار نفر رسیده است. در عرصه تولید گندم خودکفا شده ایم و درآمد کشاورزان افزایش یافته است. تولید نفت و گاز ما سه برابر شده است.

او با بیان اینکه پساز برجام هرساله ۲۰ میلیارد هزینه واردات‌مان کاهش یافته است، اظهار داشت: میزان قاجاق قبل از دولت یازدهم ۲۵ میلیارد بود که هم اکنون به ۱۵ میلیارد کاهش یافته است. ما با شاهد افزایش دریافت روبرو بودیم. در ابتدای دولت نهم ۱۰ درصد مردم مالیات می دادند ولی در سال های پایانی دولت دهم این نرخ به ۵ درصد کاهش یافت. درامدهای گمرکی ما افزایش یافته است.

این فعال ملی و مذهبی تاکید کرد: امیدواریم در ۲۹ اردیبهشت همه دست به دست هم بدهیم و در یک انتخابات شکوهمند این دولت را کمک کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز