خبرگزاری کار ایران

باهنر در نشست خبری:

علاقمند به رقابت رییسی و قالیباف هستیم/ نباید مقابل خواست نامزدها برای پخش زنده مناظره‌ها مقاومت کرد/میرسلیم در عرصه رقابت نمی‌ماند

علاقمند به رقابت رییسی و قالیباف هستیم/ نباید مقابل خواست نامزدها برای پخش زنده مناظره‌ها مقاومت کرد/میرسلیم در عرصه رقابت نمی‌ماند
کد خبر : ۴۸۱۲۰۲

دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: برخی گفتند عدم پخش زنده به معنای سانسور نیست بلکه اگر کسی حرف نامربوط زد که موجب گسست ملی و قومی می‌شد، سانسور شود ولی با توجه به خواست کاندیداها نباید مقاومت کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محمدرضا باهنر در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین که عصر امروز در محل این تشکل برگزار شد، گفت: ظرف یکماه گذشته اتفاقات مهمی رخ داد هم نحوه ثبت نام‌ها که همه از این نوع ثبت‌نام در جمهوری اسلامی ایران دلخور بودند.

او ادامه داد: نحوه ثبت نام‌ها تاسف بار بود. متاسفانه بارها این مساله تکرار شد. البته در مجالس هشتم و نهم تلاش‌هایی برای اصلاح قانون انجام دادیم؛ قانون خوبی تتظیم شد و به شورای نگهبان رفت ولی شورا می‌گوید در مورد شرایط ریاست جمهوری به صورت اعم شورای نگهبان تعیین می‌کند و نهادی نمی‌تواند قیدی برای نامزدها تعیین کند و به همین خاطر قانون را به صورت ریشه‌ای رد کرد.

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه در مجمع تشخیص در مورد سیاست‌های کلی نظام بحث شد و تدوین کردیم و به رهبری تقدیم کرد، اظهار داشت: آقا چند ماه بعد سیاست‌ها را ابلاغ کردند که راه‌های برون‌رفت تنظیم شده است. قرار شد شورای نگهبان آیین نامه‌ای در این باره تنظیم کند ولی آیین‌نامه شورای نگهبان لازم‌الاجرا نیست. لازم است با توجه به آن سیاست‌ها راه برون رفت تدوین شود و راه ورود آن افراد در نظر گرفنه شود.

باهنر با اشاره به انتخابات شوراها تصریح کرد: نگران بودیم که همزمانی انتخاب‌ها موجب شود یک انتخابات بر دومی سایه بیندازد. هرچند هنوز فضا سرد است ولی انتخابات ریاست جمهوری در حال گرم شدن است. شورای نگهبان در مدت ۵ روز اسامی را مطرح کرد و برای اولین بار نامزدها حدود یکماه فرصت تبلیغات دارند ولی تبلیغات شوراها یک هفته است.

او افزود: به نظر می‌رسد با توجه به شروع تبلیغات و فعالیت رسانه‌ها فضای مجازی، پوستر و بنر و زندگینامه برای تبلیغات کم‌اثر شده‌اند و دیگر برای انتخابات ریاست جمهوری نیازی به سازمان رای هم نیست چون با فضای مجازی و مناظره‌ها، مردم از سوابق و مواضع نامزدها مطلع می‌شوند و شاید این انتخابات برای اولین شاهد تبلیعات کاغذی باشد هرچند که انتخابات شوراها نیاز به این مسائل دارد.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه ۹۰ درصد کسانی که در انتخابات قبلی رای در تهران و شهرهای بزرگ دادند به لیست رای دادند، تصریح کرد: بعد از یکسال مردم تهران سوال می‌کنند به لیستی که رای دادیم، آنها در مجلس چه کردند؟ من نمی‌خواهم نمایندگان تهران را محکوم کنم ولی به غیر از یکی دو نفر که سخنرانی و نطق داشتند آثاری از آن لیست را نداریم و شاید همین مساله موجب شود که افراد لیستی رای ندهند و به دنبال افراد حقیقی بروند تا لیست‌ها. یعنی از شدت لیستی رای دادن کاسته می‌شود.

باهنر با بیان اینکه برای انتخابات شوراها به ۶۰ نفر رسیدیم، خاطرنشان کرد: برای تعیین ۲۱ نفر به دنبال نظرسنجی‌ها هستیم. البته آنها باید رای‌آور باشند. ممکن است آنها کارآمد باشند ولی رای آور نباشند.

او با بیان اینکه لیست اصلاح‌طلبان شهردارمحور شده است، ابراز داشت: برخی لیستی را می‌خواهند که از آن لیست محسن هاشمی شهردار شود و برخی می‌خواهند مهرعلیزاده شهردار شود.

این نماینده سابق مجلس به نحوه رسیدگی صلاحیت‌ها انتقاد کرد و افزود: چون هیات نظارت یکدست شده، برخی افراد رای‌آور شورای فعلی را زده‌اند. با این وجود از هیات مرکزی نظارت می‌خواهم رسیدگی به صلاحیت‌ها را وارد مقوله رقابت نکنند و اینطور نباشد که رای‌آورها را بزنند.

باهنر با بیان اینکه شورای شهر نباید سیاسی باشد، ابراز داشت: کلان شهر تهران از ده‌ها شهر و حتی کشور مهم‌تر و بزرگتر است. البته بودجه زیادی هم دارد. بودجه شهرداری هم اینک فکر می‌کنم از ۲۰ میلیارد در سال بیشتر شده است.

او با تاکید بر اینکه شورای شهر تهران بسیار مهم و بزرگ است، بیان کرد: باید شورای شهر سالم و پاکدست و مجرب بر سرکار آید.

دبیرکل جبهه پیروان با اشاره به کاندیداتوری احمدی‌نژاد عنوان کرد: کاندیداتوری احمدی‌نژاد و اعوان و انصارش برای خیلی‌ها غیرمترقبه بود. البته من در آخرین جلسه مجمع با آقای جنتی صحبت می‌کردم و گفتم من خبری ندارم ولی تحلیلم آن است که احمدی‌نژاد ثبت‌نام می‌کند. به غیر از تبعیت از فرمایش‌های حضرت آقا، ایشان استدلال خوب و قوی داشتند که ممکن است دو قطبی تندی ایجاد کند.

باهنر با بیان اینکه مصالح کشور بر عدم حضور احمدی‌نژاد بود، یادآور شد: با اعلام نامزدها خیلی از سناریوها منتفی شد که از قضا به تساوی هم هستند. اصلاح‌طلبان و اعتدالیون سه کاندیدا دارند و اصولگرایان هم ۳ نفر.

او با اشاره به حذف مناظره‌های زنده تلویزیونی گفت: وقتی این خبر منتشر شد هرکس فکر کرد که این مساله ترفند طرف مقابل است. برخی گفتند ترفند دولت است ولی آقای روحانی گفت من علاقمند برنامه زنده هستم. همه کاندیدا هم مخالفتشان را با این مساله بیان کردند. با توجه به خواست این ۶ کاندیدا نباید در برابر این خواست مقاومتی کرد ولی ممکن است یک نفر یک حرف نامربوطی بزند که ربطی به رقابت‌های انتخاباتی نداشته باشد ولی گسستی ایجاد کند. کسانی که این تصمیم را گرفتند، گفتند عدم پخش زنده به معنای سانسور نیست بلکه اگر کسی حرف نامربوط زد که موجب گسست ملی و قومی می‌شد، سانسور شود ولی با توجه به خواست کاندیداها نباید مقاومت کرد.

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه جهانگیری کاندیدای پوششی است، گفت: مجموعه اصلاح‌طلبان و اعتدالیون به این جمع ‌بندی رسیدند که آقای روحانی تنها نباشد. البته شایعاتی هم بود میان روحانی و جهانگیری کدورت وجود دارد و کدهایی هم وجود داشت ولی صحبت‌های او نشان از حل کدورت‌ها دارد. با این حال نشانه‌ها از کناره‌گیری او به نفع روحانی است ولی اینکه چه زمانی کنار بکشد، معلوم نیست.

باهنر با بیان اینکه هاشمی طبا گفته است تا آخر باقی می ماند، اظهار داشت: کاندیداهای ما سه نفر هستند. آنها در قالب جمنا هستند. از میان ۵ نفر جمنا آقای بذرپاش ثبت نام نکرد که تصمیم عاقلانه‌ای بود. البته برخی می‌گفتند ایشان در ترافیک مانده ولی من مطمئنم ایشان قصد کاندیداتوری نداشت و عدم کاندیداتوری به ایشان تحمیل نشد. آقای جلیلی هم جمنا را ائتلاف تشکیلاتی می‌دانست و می‌گفت ائتلاف باید گفتمانی باشد ولی به هرحال کناره‌گیری کرد.

این نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه به نظر می‌رسد میرسلیم تا روز انتخابات باقی نمی‌ماند، اظهار داشت: موتلفه این اطمینان را به آیت‌الله موحدی داده‌اند که مقابل جمنا نیستند. درباره آقایان رییسی و قالیباف علاقمندیم با هم رقابت کنند تا نامزد نهایی‌مان مشخص شود ولی آنها رقابتشان موجب اختلاف نشود و رقابت اصلی را تحت شعاع قرار ندهد. رقابت آنها باید درون گفتمانی باشد.

باهنر اضافه کرد: اعضای شورای مرکزی جمنا نامزد نهایی را مشخص می‌کنند. تا ۵ روز به انتخابات دو کاندیدا باقی می مانند. برای تعیین نامزد نهایی شاخصه‌ها بررسی می‌شود و نظرسنجی هم خواهد شد. در نظرسنجی هم نتیجه نظرسنجی‌ها مهم است و هم روند و فرایند نطرسنجی‌ها یعنی ببینیم روند کدام نامزد رو به صعود است.

او درباره نتایج انتخابات تصریح کرد: نمی‌توان قاطعانه گفت چه جریانی می‌برد و از هر جناح چه کسی برنده نهایی است در کشور ما ۱۵ روز آخر در مهندسی آرا و افکار عمومی خیلی مهم است. حتی ۱۰، ۱۵ درصد افراد تا ۲۴ قبل از انتخابات رای شان مشخص نیست. حدود ۳۰ درصد هم رای نمی‌دهند. البته همه این‌ها ضد انقلاب نیستند و شامل طیف‌های مختلف می‌شوند.

دبیرکل جام با بیان اینکه خارجی ها قبلا می‌گفتند رای ندهید ولی الان می‌گویند رای بدهید ولی به فلان کس رای بدهید، خاطرنشان کرد: انتخابات امسال با سال ۹۲ هم شباهت‌ها و هم تفاوت‌هایی دارد. مهمترین مساله عملکرد دولت یازدهم بود. در سال ۹۲ آقای روحانی سفره بسته‌ای بود. او ۴ سال رییس‌جمهور بود. عملکرد ایشان امسال در بوته نقد قرار می‌گیرد. این نقد باید عالمانه و منصفانه باشد. مثلا ممکن است برخی بگویند برجام هیچ سودی نداشته است. من با این حرف مخالفم. سودهایی هم داشته است مثلا بازرگانی‌مان آزاد شده و برخی تحریم‌ها رفع شده و نفت‌مان افزایش یافته است هرچند طرف مقابل بدعهدهایی هم داشته است.

باهنر افزود: ما باید به طرف مقابل خارجی بگوییم که بازگشت به دوران قبل از برجام هنوز روی میز است. باید حقمان را از حلقوم طرف مقابل بگیریم.

او با بیان اینکه عملکرد دولت در کنترل تورم مثبت بوده است، ابراز داشت: همان شاخصه‌های سال ۹۲ که تورم را ۴۴ درصد نشان می‌داد امسال می‌گوید تک رقمی شده است ولی این سوال هم مطرح است که این هدفگذاری درست بوده است؟ ما اینجا می‌گوییم با وجود تورم رکودی اگر تورم تک رقمی نمی‌شد و روی ۲۰ درصد می‌ماند شاید شاهد این رکود کنونی هم نبودیم.

دبیرکل جبهه پیروان با بیان اینکه رشد کنونی هفت هشت درصدی درست است، عنوان کرد: سوالمان این است که این رشد پایدار و مستمر بوده است. رشد منهای نفت زیر یک درصد بوده است. تولید نفت و گازمان رشد داشته است اما این‌ها رشد مستمر نیست.

باهنر رشد هفت هشت درصد کنونی حاصل تکانه‌های اتفاقی است، گفت: البته رشد کشور از منفی ۵ درصد به صفر رسیدن هم نکته مثبتی است. درخصوص عملکرد دیپلماسی کشور هم باید گفت برجام دستاورد خوبی است. اگر برجام نبود خوب بود؟ خیر. ما اولین کشوری نخواهیم بود که برجام را زیر پا بگذاریم. با این وجود ظرفیت دیپلماسی کشور نمی‌شد توزیع بیشتری بشود؟ آیا نمی‌توانستیم از ظرفیت شرق استفاده بیشتری کنیم.

او با بیان اینکه به عملکرد روحانی نمره نمی‌دهد، عنوان کرد: دولت روحانی تدابیر خوبی داشته است. ماه‌ها ممکن است تصمیمی بگیرد ولی اجرا نمی‌شد. دولت یازدهم ۱۰ تا سرتیپ دارد ولی یک سرلشکر ندارد که آن سرتیپ‌ها را به خط کند. شاهد اختلافات میان وزرا هستیم.

این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه امسال آیت الله هاشمی در انتخابات حضور ندارند، بیان کرد: آقای هاشمی نقش مهمی در انتخابات داشت. ایشان اکنون نیستند اما آیا مجموعه‌ای وجود دارد که نقش و ظرفیت ایشان را ایفا کند؟ من مجموعه‌ای را نمی‌شناسم. الان روحانی مجموعه و ظرفیت پر رای هاشمی را ندارد.

باهنر با بیان اینکه یکی از ضربات اصولگرایان در سال ۹۲ تفرق بود، یادآور شد: در سال ۹۲ عارف با فشار کناره‌گیری کرد ولی تفرق اصولگرایان موجب خرد شدن آرای‌مان شد. امیدوارم امسال قالیباف و رییسی همگرایی خوبی داشته باشند هرچند ممکن است جمنا با تحلیل‌آرایی بگوید هر دو نامزد تا انتهای رقابت باقی بمانند.

او تاکید کرد: باید عادلانه و عالمانه دولت را نقد کرد. دولت کاراهای زیادی کرده ولی طومار کارهای نکرده خیلی بیشتر است.

باهنر در ادامه سخنرانی خود از قصد جامعه اسلامی مهندسین برای فعالیت در انتخابات شوراها خبر داد.

او درباره آینده احمدی‌نژاد هم گفت: آینده زندگی سیاسی احمدی‌نژاد بستگی به رفتارهای خود او دارد. او فکر می‌کند با رفتارهای غیرمعمول رشد می‌کند. باید این رفتارهای غیرمعمول او را کنترل کرد. او با ثبت نامش خیلی از دوستانش را از دست داد.

این فعال سیاسی اصولگرا درباره نظر جامعه اسلامی مهندسین درخصوص نامزد نهایی انتخابات اظهار داشت: کاندیدای نهایی جام و جبهه پیروان نامزد نهایی جمنا است.

باهنر در پاسخی درباره ترکیب مجمع گفت: اصولا حضرت آقا تغییر چندانی در این باره ایجاد نمی‌کنند هرچند ممکن است یکی دو نفر عوض شوند. همچنین فکر می‌کنم ترکیب مجمع بعدی بعد از انتخابات ریاست جمهوری اعلام شود.  

او در ادامه با اصلاح حرفش درباره میرسلیم گفت: میرسلیم در کنار جمنا خواهد بود و رقیب جمنا نیست.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه تشکلش در انتخابات ریاست جمهوری ستادی تشکیل نخواهد داد، اظهار داشت: جامعه اسلامی مهندسین در کنار جمنا در عرصه انتخابات فعالیت خواهد کرد.

باهنر با رد عنوان طیف احمدی‌نژادیسم گفت: آقای احمدی نژاد به هرحال اقداماتی کرده است که موجب ایجاد هوادارانی شده است. به هرحال او اقدمات پوپولیستی مانند یارانه انجام داده ولی هواداران ایدئولوژیک ندارد و اگر تضاد منافع میان او و منافع هوادارانش ایجاد شود، آن هواداران او را رها خواهند کرد.

او با بیان اینکه جامعه اسلامی مهندسین منحصرا از کاندیدایی در انتخابات حمایت نمی‌کند، یادآور شد: هنر ما این است ظرفیت‌ها را جمع کنیم.

این نماینده ادوار مجالس درباره گزینه‌های اصولگرایان برای شهردار آتی گفت: در این باره کاری نکرده‌ایم و نسبت به شهردارمحور شدن انتخابات نقدهایی داریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز