برنابلداجی در یادداشتی برای ایلنا مطرح کرد؛
ضرورت تسریع در حرکت از دیالوگهای کلی به سمت فنیسازی مذاکرات

کارشناس ارشد سیاست خارجی ایران نوشت: تسریع در حرکت از دیالوگهای کلی به سمت ایجاد رویهها و فنی سازی مذاکرات، بخصوص با توجه به تجارب و بضاعت خیلی خوب تیم ایران باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین تقویت و تعقیب کنشگری محسوس و قابل ارزیابی ایران در ایجاد بازدارندگی و نیز صلح سازی در منطقه خاورمیانه از مسائل مهمی است که باید در نظر قرار گیرد.
سیروس برنا بلداجی عضو سابق کمیسیون امنیت ملی در یادداشتی برای ایلنا در رابطه با الزامات اعتماد سازی طی مذاکرات ایران با ایالات متحده آمریکا، نوشت:
در این دوران چند نکته حائز اهمیت وجود دارد که مطلوب است این نکات و ملاحظات مورد توجه قرار گیرد. شروع تفاهمات باید از بخش سهل تر و آسان تر انجام شود، یعنی مشخصا در چارچوب کلیاتی که قرار است تفاهم و توافق شود. تلاش شود چهارچوب نهایی موکول به تهیه الحاقیه شود تا موارد مورد اختلاف بعد از برداشتن گام های اولیه اعتماد ساز، تعیین تکلیف شوند. برای تسهیل برداشتن گام های اول، باید اقدام در برابر اقدام، گام به گام، تدریجی، قابل سنجش کیفی و کمی، با قابلیت مستند سازی محکمه پسند، تعریف و تبیین شوند. وزن گامها و اقدامها باید اصولا و قاعدتا، متناسب و متوازن باشند.
علیرغم فعالیت ها و تحرکاتی که ایران در ارتباط با تروئیکای اروپایی، طی ماههای اخیر داشته است، نظر به توان عملیاتی سازی دولت و مشخصا منظومه فکری شخص ترامپ ، تلاش شود حتی الامکان، ساز و کار های بینالمللی در گامهای اول کمتر درگیر فرآیند مذاکرات شوند، چون روند مطول و مستهلکتر می شود ولی در خلال گامهای تکوینی بعدی همراه سازی و اجماع سازی هنجاری بینالمللی، قطعا لازم و کمک کار خواهد بود. ترامپ هم به تدریج متقاعد می شود که به تنهایی نمیتواند و مجبور خواهد شد که سایرین را هم درگیر نماید و سیاستهای اعلانی اش را هم طبعا به تدریج تعدیل نماید .
تسریع در حرکت از دیالوگهای کلی به سمت ایجاد رویهها و فنی سازی مذاکرات، بخصوص با توجه به تجارب و بضاعت خیلی خوب تیم ایران باید مورد توجه قرار گیرد. اصرار بر تسریع در ورود شرکت های چند ملیتی آمریکایی در بستر فعالیت، شناخت مزیتهای نسبی و ظرفیت های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران میتواند تسهیلکننده جریان مذاکرات باشد. اصرار بر اثبات مستند محور _ اقناع ساز، معطوف به اثبات نیاز واقعی ایران به بهره مندی واقعی از ظرفیت ها و قابلیت های هسته ای در دسترس، همچنین تقویت و تعقیب کنشگری محسوس و قابل ارزیابی ایران در ایجاد بازدارندگی و نیز صلح سازی در منطقه خاورمیانه از مسائل مهمی است که باید در نظر قرار گیرد.
تماسهای تلفنی فشرده آقای وزیر امور خارجه با همتایان منطقه ای در حاشیه مذاکرات، کارآیی و تاثیر زیادی خواهد داشت و تمرکز بر اثبات خلاف واقع بودن برخی گزارشات ارایه شده از سوی اسراییلی ها ، گروههای معارض و ... در زمینه کم و کیف فعالیت های هسته ای ایران جهت تغییر و تعدیل انگاره های ذهنی ترامپ و دستیارانش کمککننده خواهد بود.