شکاف عمیق نمایندگان کنگره آمریکا بر سر توافق هستهای؛
دموکراتها:توافق هستهای باید اجرا شود/جمهوریخواهان: توافق هستهای نتوانسته از تبدیل ایران به یک تهدید منطقه ای جلوگیری کند
رسانههای آمریکا از جلسه خصوصی کمیسیون سیاست خارجی کنگره آمریکا درباره توافق هسته ای خبردادند و نوشتند: این جلسه نشانگر شکاف عمیق میان دموکراتها و جمهوریخواهان درباره توافق هستهای بود و جمهوری خواهان کنگره در حالی توافق هستهای را در توقف ایران در منطقه بی ثمر خوانده اند که دموکراتها این توافق را ضامن ثبات میدانند.
به گزارش ایلنا به نقل از «یو.اس.ای تودی» در نشست کمیسیون های مجلس نمایندگان آمریکا، اختلافات عمیق بین دو حزب در خصوص توافق هستهای دولت اوباما با ایران بار دیگر با انتقادهای جمهوریخواهان از این توافق تشدید شده است.
جمهوری خواهان مدعی اند تواناییهای هسته ای ایران بعد از توافق هستهای نه تنها کمترر نشده بلکه ادامه یافته است و ایران به بیثبات کردن منطقه نیز دامن زده است.
«ران دی سنتیز» رییس کمیته امنیت ملی مجلس نمایندگان گفته توافق هستهای مسیر دستیابی ایران به بمب را هموار کرده است و همین مساله نشان دهنده عیبهای توافق هسته ای است.
«پیتر ولچ» نماینده دموکرات مجلس آمریکا گفته این توافق وضعیت را باثبات تر کرده است. منطقه با یک ایران غیر هستهای امن تر است. همه ما معترفیم که باید توافق هستهای اجرا شود.
به گزارش «یو اس ای تودی» همه نمایندگان جمهوری خواه کنگره که در این نشست شرکت کرده بودند بی اعتمادی عمیقشان را نسبت به ایران اعلام کرده و معتقدند توافق هستهای نتوانسته از تبدیل ایران به یک تهدید منطقهای جلوگیری کند در حالی که دموکراتهای حاضر در این جلسه از توافق هستهای دفاع می کردند.
«مایکل باربرو» فرمانده بازنشسته ارتش آمریکا در عراق مدعی شده توافق هستهای برای ایران به معنی «صفر» بمب اتم امروز و «۱۰۰» بمب اتم فرداست. این توافق تمایلات ایران برای توسعه ظرفیتهای هسته ای را کم نکرده و این به قیمت ثبات منطقه تمام خواهد شد.
باربرو گفته که نظارت های آمریکا بر برنامه هسته ایران در صورتی که بودجه وزارت خارجه آن چنان که ترامپ وعده داده کم شود خدشه دار خواهد شد.
«جیم والش» محقق ارشد مرکز مطالعات امنیتی در ماساچوست با این ایده باربرو مخالفت کرده و گفته ایران به توافق هستهای متعهد است و این توافق قویترین توافق کنترل اشاعه سلاح هستهای از زمان آغاز دوران اتمی بوده است.
«سوزان مالونی» معاون رییس سیاست خارجی موسسه بروکینگز نیز گفته توافق هستهای یک مساله مورد اختلاف بین احزاب داخلی آمریکا بوده و احتمالا این اختلاف میان احزاب از هر زمان دیگری بیشتر شده است.
او همچنین گفته از زمانی که ایران حمایتهایش را از شبه نظامیان در خاورمیانه تشدید کرده است توافق هسته ای به نوعی در حاشیه قرار گرفت.