سیدحسن خمینی:
دست ما از مفسران صادق اندیشه امام کوتاه میشود/ نباید به امام نگاه کاریکاتوری داشته باشیم
یادگار امام راحل تصریح کرد: اگر تناسب در اندیشه امام(ره) رعایت شود، رشد و پیشرفت پدید می آید.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدحسن خمینی در پانزدهمین نشست بزم اندیشه که در سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی برگزار شد با طرح این سوال که چرا باید اندیشه امام خمینی را به دانش آموزان امروز توضیح و تبیین کنیم، اظهار داشت: اینکه اندیشههای امام را به دانش آموزان توضیح دهیم به نفعی که امام از این موضوع میبرد برنمیگردد بلکه به خاطر نفعی است که برای جامعه ما دارد.
وی افزود: امام تلاقی سه آرمان است که این سه آرمان استقلال ، آزادی و دینداری را برای آینده تامین میکند. اگر ما از امام میگوییم و اگر دائما آن را تذکر میدهیم برای خودمان است امام نماد و پرچم آینده خوب و آینده بهینه ماست.
سیدحسن خمینی با طرح سوال دیگری مبنی بر اینکه حالا چگونه باید امام را برای دانش آموزان مطرح کنیم، جواب این سوال که چرا مردم سال ۵۷ عاشق امام شدند و او را به عنوان رهبر انتخاب کردند و پس از آن ما شهید دادیم اینگونه پیشرفت کردیم به این دلیل است که مردم حرف و سخن امام را دوای درد خودشان میدانستند و اگر امام را دوای درد نمیدانستند اینگونه به دنبال او راه نمیافتادند.
یادگار امام خمینی اضافه کرد: اگر میخواهیم امام در جامعه بماند باید سخن و تبیین مکتب امام دوای درد جامعه ما باشد. باید امام مشکل گشا و مشکل شناس را معرفی کنیم و باید به جامعه باور دهیم دردهای جامعه درمان میشود.
وی با بیان این مطلب که آموزش و پرورش از توانمندیهای بسیار خوبی برخوردار است و نهاد سازمان دانشآموزی مجموعه سرزنده است خاطرنشان کرد: سازمان دانش آموزی بحث را از کتابها خارج میکند و در حوزه عملیاتی میتواند با جوان ارتباط برقرار کند.
حجت الاسلام سیدحسن خمینی با طرح پرسش دیگری مبنی بر اینکه امام کیست که میخواهیم او را معرفی کنیم، گفت: اگر نتوانید قضایای حقیقی و تمایز سخنان امام را که با شأن نزولهای متفاوت عنوان کردند بشناسید ، نتوانستهاید امام را بشناسید، امام دو حیث متقاوت دارد او هم پایهگذار و هم مجری یک مکتب است.
یادگار امام خمینی افزود: باید بدانید که از چه کسی صحبت میکنید و آنطور نباشد که هر شخصی برداشت متفاوت باشد. هر چه از نسل اول انقلاب میروند دست ما از مفسران صادق اندیشه امام کوتاه میشود از مهمترین کسانی که میتوانند مفسران آرای امام باشند حلقه اولیها بودند که آرام آرام از میان ما میروند احتیاج به مفسرانی داریم که از پایه شروع کنند و به شناخت و تحلیل آرای امام بپردازند.
حجت الاسلام سیدحسن خمینی ادامه داد: بعضا میبینیم کسانی که داعیهدار تبیین اندیشههای امام میشوند اگر بگوییم چند کتاب فقهی از امام نام ببرند نمیتوانند. کسی میتواند بگوید که امام چه گفته است که واقعا در حوزه شناخت و تبیین امام تلاش کرده باشد.
وی با بیان این مطلب که هیچ کس به جنگ مستقیم با امام نمیرود زیرا ریشه در قلوب اکثر مردم دارد، افزود: تحریف این است که به امام کاریکاتوری داشته باشیم در کاریکاتور تناسبها به هم میریزند نگاه امام به اسلام کاریکاتوری نبود به عنوان مثال اگر کسی غیبت میکرد با او برخورد داشت اما ما این گونه نیستیم وقتی تحریف رخ میدهد بعد از دورهای با امامی مواجه میشویم که در ظاهر امام است اما واقعیت آن امام نیست.
حجت الاسلام خمینی اضافه کرد: وقتی بر روی ولایت فقیه که از ارکان اندیشه امام است تاکید میکنیم باید بر حقوق مردم هم تاکید داشته باشیم واگر به ارزشهای ظاهری جامعه تن میدهیم باید به ارزشهای باطنی نیز توجه داشته باشیم. اگر بر روی ارزشهای مبتنی بر اخلاق تاکید میکنیم منافاتی با ارزشهای ظاهری دینی جامعه ندارد و اگر به ارکان ضد استکبار توجه داریم باید از آن سو به ارکان تحجر هم توجه داشته باشیم.
وی ادامه داد: اگر به حقوق الهی توجه میکنیم باید به حقوق شهروندی نیز توجه داشته باشیم و اگر به حقوق زنان بر مبنای فقه امام توجه داریم باید به عفاف و حجاب نیز توجه داشته باشیم.
سیدحسن خمینی بر این نکته تاکید کرد که باید مراقب باشیم که امامی که معرفی میکنیم کاریکاتوری از امام نباشد و یک بعد را تقویت و دیگری را تضعیف نکند و نسبتها در درون این اندیشه به هم نریزد.