کشورها از اعمال تحریمهای یکجانبه اقتصادی علیه دیگر کشورها خودداری کنند
سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نشست کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت و سخنرانی کرد.
به گزارش ایلنا، غلامعلی خوشرو در ابتدای سخنان خود به توجه جمهوری اسلامی ایران به اجرای دستورکار ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار تاکید و با تشریح اقدامات کشورمان در سال اول اجرای این دستور کار گفت که جمهوری اسلامی ایران به دنبال برگزاری یک اجلاس بینالمللی مشترک با سازمان ملل متحد برای مقابله با ریزگردها در تهران است.
سفیر کشورمان در ادامه به تشریح سیاستهای کلان جمهوری اسلامی ایران به ویژه در دو بخش اقتصاد مقاومتی و سیاستهای کلان زیست محیطی پرداخت و گفت که این قوانین ضمن پیشبرد رشد اقتصادی، به حمایت از محیط زیست، اقتصاد سبز، تنوع زیستی و جنگل و همچنین مقابله با تغییر اقلیم، ریزگردها و بسیاری از چالشهای دیگر توجه ویژهای دارد.
خوشرو در ادامه به هنگام تشریح مشکلات منطقهای برای اجرای دستور کار ۲۰۳۰ گفت که منطقه غرب آسیا با چالشهای بنیادینی نظیر فقر، تخریب زمین، بیابان زایی، کمبود آب، تغییر اقلیم و ریزگردها از یک سو و از سوی دیگر با مشکلات جدی نظیر تروریسم و افراط گرایی روبروست.
به گفته سفیر کشورمان، تروریسم و افراطگرایی ضمن تخریب محیط زیست و تشدید فقر در سطح منطقه باعث شده تا منابع اندک مالی کشورها به جای توسعه، صرف مقابله با ناامنیهای منطقهای شود.
خوشرو در بخش دیگری از اظهارات خود به چالشهای اصلی جهانی نظیر فقر، گرمایش زمین، تروریسم، خشونت و افراطگرایی و دیگر بحرانهای انسانی پرداخت و ضمن تاکید بر ضرورت یافتن راهحلهای موثر از طریق پیشبرد همکاری میان اعضای سازمان ملل متحد برای مقابله با چنین چالشهایی گفت که این سازمان باید ایفاکننده نقشی موثرتر و هماهنگ در جهت تقویت مشارکت جهانی برای دستیابی به توسعه پایدار باشد.
وی در پایان سخنان خود بر ضرورت حمایتهای موثر بینالمللی به ویژه از طریق ظرفیتسازی، انتقال فناوری، تسهیل تجارت و دسترسی به منابع مالی به کشورهای در حال توسعه برای اجرای دستورکار ۲۰۳۰ تاکید و بر ضرورت خودداری کشورها از اعمال اقدامات قهری و تحریمهای یکجانبه تجاری اقتصادی و مالی علیه دیگر کشورها تاکید کرد.
بر اساس این گزارش، کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد به مباحث مهم اقتصادی و مالی بینالمللی و توسعه پایدار میپردازد.