ایران با حل مسئله هستهای، نقش بیشتری در حل منازعات بینالمللی ایفا میکند
رییس جمهور غنا اظهار داشت: ایران با حل مسئله هستهای، نقش بیشتری در حل منازعات بینالمللی ایفا میکند.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، جان ماهاما رئیس جمهور غنا که در نشست خبری مشترک با حجتالاسلام حسن روحانی شرکت کرده بود، در ابتدای سخنانش با تشکر از میزبان روحانی و دولت ایران برای میهماننوازی و خوشامدگویی گرمشان که از دیروز تا الان صورت گرفته است، اظهار داشت: در مذاکرات خصوصی با آقای روحانی سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفتم و ایران را برای دیپلماسی قدرتمندانه که در مذاکرات از خود به نمایش گذاشت تحسین کردم.
او افزود: به خود میبالم که اولین رهبر قاره آفریقا هستم که بعد از توافق به ایران سفر میکند. ایران و غنا روابط تاریخی با هم دارند و از کشورهای موسس جنبش عدم تعهد بودهاند. ایران همیشه دوست نزدیک آفریقا و حامی جنبش آزادیبخش آفریقا بوده و در مبارزه علیه آپارتاید حامی آفریقا بوده است. معتقدم ایران پتانسیل بالایی دارد.
ماهاما با بیان اینکه برای دوستی ایران و آفریقا ارزش بالایی قائل هستیم، معتقدیم توافق هستهای فرصتی به جمهوری اسلامی ایران میدهد که بتواند نقش ارتقای صلح و پیشرفت را در منطقه و جهان ایفا کند. ما این فرصت داشتیم با روحانی و دولت بحث کنیم. در مورد مسائل دوجانبه و بینالمللی خوشحال هستم که در بسیاری از مسائل با هم هم نظر بودیم.
رییس جمهوری غنا افزود: ما در مباحث خود به معضلات کشورهایی مثل سوریه عراق فلسطین و لیبی پرداختیم و معتقدیم تمام این منازعات راه حل سیاسی میخواهند و گزینه نظامی گزینه و جنگ نمیتواند راه حل این مشکلات باشد زیرا باعث تلفات جانی میشود.
او ادامه داد: معتقدم الان که ایران مسئله هستهای را رفع کرده است، میتواند نقش بیشتری در حل این منازعهها داشته باشد. آقای روحانی را برای رهبری بینالمللی در زمینه مبارزه با خشنونت و افراطیگری که تهدیدی برای کل جهان است، تحسین کردم و اعتقاد دارم با همکاری با هم میتوانیم آن را شکست دهیم.
ماهاما افزود: ما در قاره آفریقا به مشکل افراطیگری مبتلا هستیم؛ فعالیتهای بوکوحرام در آنجا باعث بروز مشکلاتی شده است و بر همین اساس مباحث خود را در دو بحث پیش بردیم یکی کارهای فرهنگی برای مبارزه با تروریسم و همکاریهای عملی برای مقابله با گروههای تروریستی در مورد فلسطین بر این عقیده هستیم که این مشکل باید مورد توجه کل کشور قرار گیرد.
او افزود: معتقدیم آنها باید در کشور باشند که مرزهای امنی دارد و با آسودگی خاطر به کارهای روزمره خود برسند و معتقدیم تمام کشورهای دنیا باید پشت میز مذاکره بنشینند. ایجاد شهرکها در خاک فلسطین به حل این مشکل کمک نمیکند.
رییس جمهور غنا تاکید کرد: سازمان ملل بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت، اما باید ساختارهای آن اصلاح شود، به ویژه شورای امنیت تا صدای دیگر کشورها نیز به گوش این سازمان برسد، در سال ۲۰۱۴ جلسه کمیسیون مشترک دو کشور برگزار شد و اسنادی به امضا رسید که از طریق آن میتوان همکاری دو کشو را نزدیکتر کرد.
ماهاما اظهار داشت: امروز هم دو سند دیگر به امضا رسید؛ به محض رفتن به غنا برای تحقق اجرایی شدن آن تلاش خود را میکنیم. ما در زمینههای مختلف با هم بحث کردیم، زمینههای زیادی برای همکاری دو کشور وجود دارد و ایران از مزیت خوبی در زمینههای مختلف برخودار است و میتواند شریک خوبی برای ما باشد.
رییس جمهور غنا اظهار داشت: در پایان از دولت و مردم ایران برای همکاریهای دو جانبه و به ویژه برای کلینیکی که از سوی ایران در غنا تاسیس شده و به مردم غنا خدمات ارائه میدهد، تشکر میکنم. از روحانی تشکر میکنم برای حمایتهای آموزشی و بورسیههایی که به جوانان غنا داده شده و همچنین برای تاسیس دانشگاه آسلامی در غنا تا جوانان مسیحی و بودایی و مسلمان در آن مشغول به تحصیل شوند. تشکر میکنم از خدماتی که ایران در زمینه کشاورزی به غنا ارائه میدهد و باعث امنیت غذایی بیشتر مردم این کشور شده است. مطمئن هستم سفرم به ایران سرآغاز دوره جدیدی از روابط میان دو کشور خواهد بود.