برای تقویت نظارت مجلس باید تصدیگریهای دولتی کاهش یابد
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تاکید امیرالمومنین بر علم و حلم و آوردن این دو در کنار یکدیگر نشان از اهمیت این مسائل دارد و فارغ از آن به این دلیل است که علم با خود آرامش و حلم میآورد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا٬ حجتالاسلام سیدمحمد حسن ابوترابیفرد که در در همایش نقش پژوهش در قانونگذاری حضور داشت٬ در سخنرانی خود خاطرنشان کرد: هماکنون در عرصه سیاسی تقریبا همه کارشناسان و پژوهشگران و تحلیلهای آنها در شناسایی تهدیدها اجماع کامل دارند و در ارائه نقشه راه نیز حدود 90 درصد متفقالقولاند و مشکلات مشابهی را شناسایی کردهاند٬ اما در حوزه عمل وحدتی که مورد نیاز است٬ وجود ندارد و به قول معروف ما همواره خوب حرف میزنیم٬ اما به علممان عمل نمیکنیم.
وی افزود: یافتههای علمی میگویند باید در مورد نقدینگی و یارانههای نقدی به دست آمده و دیگر مسائل اقتصادی چگونه عمل کنیم٬ اما رفتار و عملمان بر آنچه که علممان میگوید استوار نیست و گاهی شکافی عمیق میان علم و عمل وجود دارد.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مرکز پژوهشها گامهای بلندی در راستای اتکای عمل بر علم برداشته و امیدواریم در آینده این گامهای مستحکم به نتیجه برسند.
وی با تاکید براهمیت قوانین بالادستی یادآور شد: در خصوص این اسناد بالادستی سوال اینجاست که این قوانین تا چه میزان در حوزه تقنین حضور دارند و اگر حضور آنها به اثبات برسد٬ آیا در عرصه عمل نیز جایگاهی که باید داشته باشند را در اختیار دارند.
وی افزود: یکی از مسائل مهم دیگر این است که ما در کشورمان با یک تورم تقنینی روبروایم که مرکز پژوهشها باید در راستای حل این مشکل یاری برسانند.
ابوترابیفرد در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم در حوزه نظارت هم از پشتوانه پژوهشی استفاده کنیم. هنگامی که همه امور در دست دولت است٬ امکان نظارت وجود ندارد و تنها زمانی این مهم محقق میشود که دولت تنها در حوزه حاکمیتی تصمیمگیری کند و کار را به واقع به مردم و بخشخصوصی محول کنند تا بتواند مسئولیت نظارتیاش را بر کار خود و دیگران به انجام برساند لذا برای تقویت نظارت مجلس باید تصدیگریهای دولتی کاهش یابد.