مذاکرات هستهای در دولت قبل کوچکترین شانس موفقیت نداشت
سفیر اسبق کشورمان در مقر اروپایی سازمان ملل تاکید کرد: اگر مذاکرات هستهای در دولتهای نهم و دهم هم انجام میگرفت کوچکترین شانس موفقیت هم نداشت.
سیدعلی خرم در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 گفت: موضوع پرونده هستهای کشورمان به یک موضوع جهانی تبدیل شده که پس از مدتها، هم ایران و هم اعضای 1+5 اراده سیاسی لازم برای حل این بحران غیرضروری را داشتند تا این پرونده به مانند زخمی دهانباز باقی نماند.
وی با بیان اینکه برخی ضرورتهای امنیت ملی ایران و سایر کشورها تسریع بخش در روند مذاکرات است، اظهار داشت: تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان با توانمندی بسیار و با علم به داشتهها و واقعیات عمل کرده است.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی ادامه داد: در واقع، سیاست خارجی دولت آقای روحانی، مبتنی بر رفع تنش و تعامل سازنده با جهان است که در عرض بیستماه گذشته توانسته موتور محرکه مذاکرات هستهای قرار گرفته و به ترتیبی پیش رود که علاوه بر اینکه ایران در مرکز توجه جهانی قرار گرفته، قدرتهای جهانی هم در موضع برابر و احترامآمیز با ایران به مذاکره پرداختهاند.
خرم با بیان اینکه اگر مذاکرات هستهای در دولتهای نهم و دهم هم انجام میگرفت کوچکترین شانس موفقیت هم نداشت، تصریح کرد: راهبرد آن دولت براساس عدم تعامل شکل گرفته بود و این راهبرد دولت قبل را قادر نمیساخت موضوعی را در سطح جهان به نتیجه رساند و توافقی صورت گیرد.
سفیر اسبق کشورمان در مقر اروپایی سازمان ملل در رابطه با دستاوردهای مذاکرات هستهای خاطرنشان کرد: نخستین دستاورد مذاکرات، پیروزی دیپلماسی مبتی بر تعامل و گفتوگو بر دیپلماسی تهاجمی و تنش است. متاسفانه در دولت قبل ما به جای گفتوگو و رایزنی، فقط نظراتمان را اعلام میکردیم و در واقع، به جای گفتوگوی دو طرفه، نظرات به شکل یکطرفه اعلام میشد.
وی با یادآوری رفع تحریمها در پی حصول توافق هستهای ابراز داشت: متاسفانه در پی بیتدبیری در سالهای گذشته، کشور ما چند قطعنامه سخت گرفت که هماینک با زحمات بسیار، مذاکرهکنندگان ما در پی گرهگشایی در این مسئله و رفع تحریمها و لغو قعطنامههای قبلی شورای امنیت هستند.
این کارشناس مسائل بینالمللی افزود: متاسفانه در پی تحریمها و همراه شدن امور با بیتدبیری و سیاستهای فاقد کارشناسی، صنعت کشور در دولتهای نهم و دهم ضربات شدیدی خورد و صنعت ما تضعیف شد. اکنون به نظر میرسد که با رفع تحریمها و رفع سومدیریتهای قبلی و همچنین ترزیق اعتماد به افکارعمومی برای سرمایهگذاری، شرایط برای رشد اقتصادی فراهم میشود.
خرم با در پاسخ به این سوال که دستیابی به توافق به چه میزان میتواند در شکستن فضای ایرانهراسی موثر باشد٬ بیان کرد: ما چند قطعنامه ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل گرفته بودیم. هنگامی که همین شورای امنیت قطعنامه جدیدی مبنی بر به رسمیت شناختن توافق هستهای و لغو مصوبات قبلی خود داشته باشد، یعنی ایران دیگر تهدید نیست.