خبرگزاری کار ایران

نشست مشترک ترقی، مرعشی و سجادی

سخنگوی حزب کارگزاران، عضو حزب موتلفه اسلامی و سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در نشست مشترکی با موضوع« دولت، ملت؛ همدلی و همزبانی» شرکت کردند.

به گزارش ایلنا، سید حسین مرعشی در این نشست که در رادیو گفت‌وگو برگزار می‌شد، درباره نامگذاری سال‌ها گفت: یکی از مخاطبین این نامگذاری‌ها دولت و دستگاه‌های حکومتی هستند و دیگر مخاطب آن مردم می‌باشند. بسیاری از نامگذاری‌ها یک جهت‌گیری فرهنگی و معنوی بوده است مانند سال پیامبر اعظم(ص) که میلاد رسول‌الله(ص) دوبار در آن سال محقق می‌شد.

وی افزود: نامگذاری‌ها به این معنا نیست که فقط درهمان سال باید آن شعارها تحقق یابند؛ زیرا اساساً تحقق چنین نام‌ها و شعارهای بزرگی در یک سال امکان‌پذیر نیست و نمی‌توان در یک سال برنامه‌ای را تدوین کرد که در این خصوص کار ویژه‌ای را بتوان انجام داد و این یک جهت‌گیری فرهنگی است.

وی به نامگذاری امسال اشاره کرد و گفت: همدلی دولت و ملت در حقیقت یک رهنمود است که بر اساس آن قرار است در حافظه ملت و دولت ماندگار شود که این دو باید همزبان و همدل باشند.

سخنگوی حزب کارگزاران به نامگذاری سال‌های قبل اشاره و اظهار کرد: تولید ملی و دفاع از سرمایه ایرانی یا اصلاح الگوی مصرف شعارهایی بودند که در سال‌های قبل نامگذاری شدند و در یک سال بر آن‌ها تاکید می‌شد ولی این‌ها دایمی هستند و باید همیشه به آنها توجه داشت؛ زیرا این‌ها بیان ارزش‌هایی‌ است که مورد توجه رهبری و جامعه است و ما آن‌ها را تقویت می‌کنیم؛ چراکه آثار آن طولانی مدت است.

وی گفت: اگر انتظارت از شعارها را به یکسال محدود کنیم که آثارش در امورات و زندگی مردم آشکار شود، کمکی به تحقق این شعارها نخواهد کرد.

وی این شعارها را تعیین کننده اولویت‌های آینده کشور دانست و تصریح کرد: رهبری با انتخاب این شعارها به کشور جهت می‌دهند و خوب است از این نامگذاری‌ها استفاده و این ارزش‌ها را در آینده کشور جاری کنیم.

مرعشی شعارهای سال را موجب ترقی و پیشرفت کشور دانست و توسعه این شعارها را منوط به توسعه‌یافتگی ذهنی و در وهله بعد، پیاده‌سازی آن‌ها دانست و گفت: اگر به این شعارها بعنوان بسترهای توسعه ذهنی بنگریم در دراز مدت محقق خواهد شد.

سید کمال سجادی نیز در ادامه با تاکید بر اهمیت درک صحیح از شعارهای سال، اظهار کرد: شعارها کوتاه است ولی به معنای سیاستگذاری است و این منافاتی با سیاستگذاری رسمی دولت ندارد و طبق قانون اساسی رهبری معظم انقلاب سیاست‌های کلی نظام را طراحی و پیگیری می‌کنند.

وی با بیان این‌که «نامگذاری سال‌ها در حقیقت سیاستگذاری کلی برای دخالت دادن مردم است»، اظهار کرد: مقام معظم رهبری با اشراف و رصدی که نسبت به نیازهای اساسی کشور و نظام دارند یک شعاری را مطرح می‌کنند و در واقع شاید منظور تمرکز بر ظرفیت‌های مردم و مسئولین کشور در جهت برآوردن نیازهای اساسی باشد.

وی با انتقاد از برخی کم کاری‌ها تصریح کرد: علت آن این است که شعارها با درک صحیحی روبرو نیست و ما تنها شعارها را تکرار می‌کنیم. همچنین مسائلی چون اقتصاد، فرهنگ، اصلاح الگوی مصرف که نیاز اساسی گفتمان انقلاب اسلامی است، در این شعارهای کوتاه مطرح می‌شود.

سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در بخشی دیگری از سخنانش بر پیوستگی شعارهای سال اشاره کرد و گفت: این شعارها در چشم‌انداز و برنامه‌های هر ساله نیز آمده است و دولت‌ها وظیفه دارند این شعارها را در برنامه‌های پنج ساله مورد مطالعه قرار دهند.

حمیدرضا ترقی با بیان این‌که «تردیدی نیست که انتخاب شعار هر سال مبتنی بر رخدادها و وقایعی است که در کشور روی می‌دهد»، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب بر اساس یک کار مطالعاتی وسیع و دقیق شعار سال را انتخاب می‌کنند؛ بنابراین وقتی برای تعیین عنوان سال چنین دقتی صورت می‌گیرد، در حقیقت ایشان می‌خواهند جامعه و مسوولان را در آن مسیر هدایت کنند.

وی به وظایف مسئولان اشاره کرد و گفت: پس از نامگذاری سال ما باید در مجلس و دولت و بین مردم این شعار را تبیین کنیم و زمینه اجرا شدن آن را فراهم نماییم تا هم مردم به فعالیت‌های خودشان بر اساس شعار جهت دهند و هم مسئولان این جهت‌دهی را در برنامه‌ریزی سالانه‌شان مورد توجه قرار دهند.

وی به لزوم پیش‌بینی متممی برای اجرای صحیح شعار سال تاکید کرد و گفت: عملیاتی شدن برخی شعارها نیازمند زمان است و باید در متن برنامه‌ریزی کشور قرار گیرد.

این عضو حزب موتلفه اسلامی در این راستا، تبیین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را زمینه‌ساز تحقق هرچه بهتر شعار سال‌های اخیر دانست و افزود: در سال‌های قبل در کنار شعار سال، سیاستی ابلاغ نمی‌شد؛ ولی این اقدام در سال‌های اخیر بسیار مناسب بود.

وی ضمن برشمردن برخی شعارها در سال‌های قبل اظهار کرد: اگر این شعارها بدرستی عملیاتی می‌شد، بسیاری از مشکلات حال حاضر در کشور وجود نداشت؛ در تبیین نشانِ هر سال، نوعی دوراندیشی و پیش‌بینی وجود دارد که اگر مسئولان آن را عملیاتی کنند، بسیاری از مشکلات آینده را مرتفع می‌کند.

وی همچنین بر پرهیز از شعاری برخورد کردن اشاره کرد و افزود: همه دستگاه‌ها باید دست بدست هم دهند و در راستای عملیاتی شدن این شعارها حرکت کنند.

ترقی از ضعف‌های اجرایی در زمینه شعارهای هر سال انتقاد کرد و گفت: اشکال در عزمی است که باید در پیاده‌سازی وجود داشته باشد؛ متاسفانه دولت‌ها و مجلس توجه ویژه‌ای به این امر ندارند. در حالی‌که باید مشخص شود چه دستگاه‌هایی باید این شعارها را قانونمند کنند تا در پایان چند سال بتوان ارزیابی کرد که دولت‌ها چه اقداماتی برای تحقق آن انجام داده‌اند.

در ادامه مرعشی با اشاره به اظهارات ترقی گفت: نامگذاری‌ها، جهت‌گیری و اهمیت دادن به یکسری ارزش‌هاست که نیازمند یک امر دائمی و مستمر است. مجلس در تمام این سال‌ها نسبت به منویات رهبری حساس بوده است.

ترقی هم در پاسخ گفت: شما بفرمایید در خصوص صرفه‌جویی چه قانونی وضع شده است که فرهنگ صرفه‌جویی تحقق پیدا کند؟

مرعشی نیز پاسخ داد: صرفه‌جویی نیازمند قانون نیست؛ چراکه یک امر فرهنگی است.

ترقی اظهاراتش را با ذکر مثالی از قوانین قیمت گذاری و سهمیه بندی سوخت تکمیل و بار دیگر بر نقش قانونگذاری در حوزه صرفه جویی تاکید کرد.

مرعشی گفت: صرفه جویی نیازمند تغییر فرهنگ است و امری کاملا زمان‌بر و دائمی است که به نامگذاری‌های سالانه نیز معطوف نیست. حال شما در جایگاه مجلس به بنده بگویید برای تحقق شعار همدلی و همزبانی دولت و ملت، چه باید بکنیم؛ آیا این امر نیازمند قانون و دستور است؟ شما بعنوان منتقد دولت حاضر هستید انتقادات را کنار بگذارید و با دولت همدل و همزبان شوید؟

ترقی در پاسخ، به لزوم برگزاری جلسات هم‌اندیشی با منتقدان اشاره کرد.

مرعشی بار دیگر بر منطبق بودن شعارهای سالانه با نیازهای روز تاکید کرد و نقش شعار سال 94 در شرایط مذاکرات جمهوری اسلامی با قدرت‌های جهانی را گوشزد کرد.

وی در واکنش به اظهارات ترقی که موضوع هدفمندی یارانه ها و انصراف خودجوش مردم از دریافت آن را پیش کشید، گفت: اساسا ملتی که مطالبه نکند، پیشرفت نخواهد کرد؛ علیرغم این‌که بسیاری از ما می‌خواستیم مردم داوطلبانه از دریافت یارانه ها صرف نظر کنند، اما این نشان داد که ملت ایران برای اقتصاد خانواده ارزشی خاص قائل است؛ بنابراین نباید قوانین را بر اساس اقدامات داوطلبانه مردم پایه‌ریزی کنیم.

ترقی نیز بر لزوم تحقق همدلی در شرایط کنونی (سال 94) تاکید کرد و گفت: این همدلی را باید هم اکنون در جامعه پیاده کنیم.

مرعشی پاسخ داد: ما امسال همدلی و همزبانی را تمرین می‌کنیم؛ برای سال‌های آینده...

ترقی تحقق این شعار را مبتنی بر دولت در بیان برخی رخدادها بیان کرد و افزود: هم‌اکنون همدلی را برای پشتیبانی از سوی مردم نیاز داریم. زیربنای هر یک از شعارها در همان سال باید ریخته شود.

این بحث دو طرفه همچنان ادامه داشت که مجری برنامه از سجادی خواست به این بحث ورود کند.

سجادی گفت: بخشی از مخاطبان این شعارها مردم هستند و بخشی دیگر دولت‌ها هستند و در این حوزه دولت‌ها قابل نقد هستند. در بخش فرهنگ نابسامانی‌های بسیاری وجود داشته است.

 

مرعشی در پاسخ به سجادی تحقق مسائل فرهنگی را زمان‌بر دانست و گفت: در حوزه اقتصاد اختلاف نظری وجود ندارد؛ اما در حوزه فرهنگ نیز آرمان‌ها یکسان است ولی راه‌های رسیدن به آن کاملا متضاد است.

سجادی با بیان این‌که «در حوزه فرهنگ دارای متر و معیار هستیم» گفت: در انقلاب اسلامی مصادیق بسیاری در این مورد داریم.

ترقی در تکمیل این بحث اظهار کرد: دولت‌ها بر اساس ذائقه خود به شعارها توجه کرده‌اند؛ لذا تا زمانی‌که به مکانیزم مشخص قانونی دست نیابیم، همچنان برخی نکات ابتر خواهد ماند.

وی ادامه داد: مجلس و دولت باید مکانیزمی را برای تحقق این شعار طراحی کنند تا بعد از آن سال نیز استمرار پیدا کند تا بتوانیم به اهداف مقام معظم رهبری برسیم.

کد خبر : ۲۷۱۸۷۷