خبرگزاری کار ایران

علیزاده طباطبایی در گفت‌وگو باایلنا،

محکم و مستند از مهدی هاشمی دفاع می‌کنیم/گرفتن استقلال کانون وکلا به نفع قوه قضاییه نیست

یک وکیل پایه یک دادگستری گفت:آنچه در برخی رسانه‌ها علیه مهدی هاشمی عنوان شده یا می‌شود همه دروغ است ما محکم و مستند از مهدی هاشمی دفاع می‌کنیم و اصرار داریم که دادگاه علنی برگزار شود.

سید محمود علیزاده طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به پرونده مهدی هاشمی عنوان کرد: این پرونده هم روال عادی خود را طی می‌کند. آنچه در برخی رسانه‌ها علیه مهدی هاشمی عنوان شده یا می‌شود همه دروغ است.

وی تاکید کرد: ما محکم و مستند از مهدی هاشمی دفاع می‌کنیم و اصرار داریم که دادگاه علنی برگزار شود.

وی ادامه داد: رسایی عنوان کرده که وکلای مهدی هاشمی برای پول کار می‌کنند من هم می‌گویم آنچنان که در مورد وکلای هاشمی جو سازی می‌کنند اینطور نیست ما تنها دو نفر هستیم که وکالت مهدی هاشمی را بر عهده داریم وحید ابوالمعالی داماد بنده است که بیش از من روی این پرونده وقت گذاشته است. ما نه توقع دریافت پول از مهدی هاشمی را داریم و نه این کار برای ما به عنوان یک شغل اقتصادی مطرح است.

وکیل مهدی هاشمی افزود: ابوالمعالی استاد دانشگاه است و حقوق مشخصی از این بابت دریافت می‌کند که نیازی به این کار ندارد بنده هم همینطور گرچه اگر هم ما مبلغی بابت این کار دریافت کنیم کار غیرقانونی انجام نداده‌ایم بنده گفته‌ام که باید نمایندگانی که از رحیمی پول گرفتند مشخص شوند البته رسایی در این مورد اظهاراتی داشت که در این خصوص رحیمی و یا وکیل او باید بگویند که آیا نام او هم در این لیست 168 نفره نمایندگانی که از او پول گرفتند وجود دارد یا خیر.

علیزاده طباطبایی با اشاره به لایحه جامع وکالت عنوان کرد: بحثی که ریشه‌دارتر از لایحه جامع وکالت باید مورد بررسی قرار گیرد حدود دخالت در امور مردم است. متاسفانه دولت در برخی مواقع می‌خواهد در همه مسائل دخالت کند در قانون برنامه اول که بعد از جنگ تصویب شد، مقرر شد تا دولت یکسری از تصدی‌ها را واگذار کند. قرار بود که آب، برق و سوخت به بخش خصوصی واگذار شود دولت‌ها نه تنها در این رابطه مقاومت می‌کنند بلکه در برخی موارد انچه را که در دست بخش خصوصی است تلاش می‌کند تا بگیرد.

وی گفت: متاسفانه ماده 187 را تصویب کردند تا وکالت دادگستری را که یک امر صددرصدخصوصی است را به بخش دولتی بدهند قوه قضاییه هم متاسفانه در این مورد مصر بود که اولین اثر این اقدام این است که عضویت ما در تمام مجامع بین‌المللی به حالت تعلیق در می‌آید.

این وکیل پایه یک دادگستری تاکید کرد: کانون وکلا یک NGO است که غیر دولتی است و می‌تواند حامی دولت باشد از زمان هیات مدیره جدید ما تلاش کردیم تعامل نزدیکی با قوه قضاییه داشته باشیم فکر می‌کنم بتوانیم مثل دولت، قوه قضاییه و مجلس را هم قانع کنیم که لایحه با اصلاحات موجود تصویب شود.

علیزاده طباطبایی ادامه داد: متاسفانه اقدام نادرستی که در مجلس صورت گرفته این است که 2 ماه است که این لایحه به مجلس رفته اما هنوز اعلام وصول نشده است. فکر می‌کنم گرفتن استقلال کانون وکلا به نفع خود قوه قضاییه هم نیست.

وی گفت: تجربه ماده 178 خوب است قوه قضاییه می‌خواست وکیل فراوان و ارزان در سراسر کشور ایجاد کند امروز می‌بینیم وکیلی هم درست شده است که 32 میلیارد تومان حق‌الوکاله می‌گیرد. قطعا وکلای کانون مرتکب چنین تخلفاتی نمی‌شوند.

این وکیل پایه یک دادگستری در مورد لایحه جرم سیاسی نیز گفت: در قانون اساسی صراحتا به این مساله پرداخته شده است و گفته که به جرم سیاسی باید در دادگاهی علنی و با حضور هیات منصفه رسیدگی شود این اتفاق به دلیل رفتار حکومت شاه با متهمین سیاسی افتاد.

وی افزود: بنابراین قانون‌گذاران از این اتفاقات به این نتیجه رسیدند که مخالفان حکومت باید بتوانند حرفشان را بزنند. حتی اگر اقدامشان مجرمانه باشد. آنچه اخیرا در مجلس مطرح است واقعا مساله را به گونه‌ای دیگر نشان می‌دهد. مجرم سیاسی کسی است که به حکومت ظلم می‌کند اما حکومت باید به جرائم او منصفانه رسیدگی کند.

کد خبر : ۲۵۶۹۲۲