خبرگزاری کار ایران

آیین تکریم و معارفه دبیر ستاد حقوق بشر برگزار شد

آیین تکریم و معارفه دبیر ستاد حقوق بشر برگزار شد
کد خبر : ۱۵۹۷۸۳۶

آیین تکریم کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر و معارفه ناصر سراج برای تصدی این سمت در حال برگزاری است.

به گزارش ایلنا، آیین تکریم کاظم غریب‌آبادی و معارفه ناصر سراج، روز یکشنبه، ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد.

ناصر سراج، معاون امور بین‎الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر نیز در ابتدای سخنان خود دهه فجر و اعیاد شعبانیه را تبریک گفت.

سراج در تشریح دوران حرفه‌ای خود با اشاره به اینکه من کار خود را از دادگستری شروع کردم و در آخرین منصب، معاون سیاسی قوه قضاییه بودم و تقریبا در همه بخش‌های قوه قضاییه انجام وظیفه کردم، تصریح کرد: بنا داریم درباره همه موضوع‌های حقوق بشر فعال باشیم و مسیر موجود را ادامه دهیم؛ از آقایان لاریجانی، باقری و غریب‌ آبادی به‌دلیل مسئولیت فعالانه در ستاد حقوق بشر تشکر می‌کنم. 

سراج با بیان اینکه سابقه فعالیت در ۲ حوزه مرتبط با ستاد حقوق بشر را دارا است، گفت: ایرانیان خارج از کشور و حقوقشان یکی از این موضوع‌ها بود.

وی با بیان اینکه ما موفق شدیم تبلیغات منفی را درباره برخورد با ایرانیان بازگشته به کشور، خنثی کنیم، اظهار کرد: فضاسازی علیه نظام تا حد زیادی از این طریق از بین رفت. همچنین ما با ورود به سازمان بازرسی تعداد تفاهم‌نامه‌ها با کشورهای مختلف را افزایش دادیم و از یک‌ مورد به ۱۲ مورد رساندیم. 

سراج با اشاره به اینکه ما تلاش کردیم از طریق این تفاهم‌نامه‌ها همکاری‌های با کشورهای مختلف در جهان را افزایش دهیم، بیان کرد: ارتباطات خوبی در این زمینه داشتیم و قصد داریم برای پرهیز از موازی کاری با دادستانی کل و سازمان بازرسی هماهنگی بیشتری داشته باشیم.

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه همچنین به استانداردهای دوگانه و شعارهای کشورهای غربی درباره حقوق بشر اشاره کرد و گفت: ما باید حقوق بشر اسلامی را اجرا کنیم؛ ان‎شاءلله سند بالادستی و سند تحول را اجرا می‌کنیم. 

کاظم غریب آبادی در بخشی دیگر از این مراسم ضمن خوشامدگویی به حاضران در مراسم، اعیاد شعبانیه را تبریک گفت.

وی با بیان اینکه پیش از هر چیز از رئیس قوه قضاییه جهت فراهم کردن این فرصت تشکر میکنم، گفت: ما همواره از حمایتهای ایشان بهرهمند بودیم؛ معاون اول قوه قضاییه هم اهمیت ویژه‌ای به مباحث معاونت بین الملل و ستاد حقوق بشر داشتند.

غریب آبادی در ادامه ضمن تشکر از روسای کل دادگستریهای سراسر کشور و شورای عالی قوه قضاییه به دلیل همکاری و حمایت از ستاد حقوق بشر، اظهار کرد: همگی آنها به ما در ایفای مسئولیتهایمان یاری رساندند؛ وزیر دادگستری نیز همواره به ما کمک کرد.

دبیر پیشین ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه معاونت امور بین الملل و ستاد حقوق بشر دو دستگاه مستقل بوده که در دستگاه قضا مشغول کار هستند، بیان کرد: ستاد حقوق بشر یک مجموعه فراقوهای است که در سال ۸۴ با تایید مقام معظم رهبری تشکیل شد و منحصر به قوه قضاییه نیست؛ همانطور که رئیس قوه قضاییه بهعنوان رئیس ستاد حقوق بشر اعلام کردند، ستاد حقوق بشر در داخل و خارج از کشور ماموریت خود را انجام میدهد.

غریب آبادی با بیان اینکه ما در ۴۰ ماه گذشته تلاش کردیم تا محوریت لازم را برای این ۲ مجموعه ایجاد کنیم و در این مسیر از همکاری همه بهره‌مند شدیم که آثار خوبی داشت، تصریح کرد: ستاد حقوق بشر ظرفیت بسیار بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران است و تلاش کردیم تا هر ۳ قوه را در این برنامه‌ها درگیر کنیم؛ ما با هر دستگاهی در هر قوهای درباره حقوق بشر همکاری کردیم؛ حتی نیروهای مسلح نیز با ما همکاری کرد؛ این همکاری بی‌سابقه است.

غریب آبادی با اشاره به اینکه ما در همه حوزه ها موفق شدیم بیمانع کار خود را انجام دهیم، اظهار کرد: در حوزه حقوق بشر، سیاست خود را فعالانه تعریف کردیم؛ ما خود را در حوزه مدعی قرار دادیم و مطالبهگری کردیم؛ این مهمترین سیاست ما بود و توفیقهای خوبی داشتیم؛ درون کشور اقدامهای خوبی را در زمینه حقوق بشر انجام دادیم و توانستیم دستاوردهای خود را در عرصه بینالمللی تبیین کنیم؛ ما ارتقا از حقوق بشر را در داخل تقویت کردیم؛ براساس مصوبه شورای امنیت ملی، ستاد حقوق بشر در عرصه داخلی هم مسئولیت دارد.

وی با اشاره به اینکه ما در زمینه حمایت و ارتقا حقوق بشر در داخل کار زیادی داریم و در این زمینه کمیتههای مختلفی را تشکیل دادیم، بیان کرد: اهمیت ستاد حقوق بشر به حدی است که ریاست آن را رئیس قوه قضاییه برعهده دارد و ۵ وزیر عضو آن هستند؛ ضمن اینکه از نهادهای دیگر هم عضو ستاد هستند.

دبیر پیشین ستاد حقوق بشر در بخشی دیگر با تاکید بر اینکه ما تمرکز ویژهای بر مسائل غزه و فلسطین داشتیم و اقدامهای بسیار زیادی در زمینه های سیاسی، افشاگری مستندسازی داشتیم، خاطرنشان کرد: در موضوع ترور و تحریم تمرکز ویژهای داشتیم، زیرا ایران قربانی تروریسم است؛ تاکنون ۲۳ هزار ایرانی قربانی ترور شدند؛ ما با چند کشور کمیته های مشترک مقابله قضایی با تروریسم راهاندازی کردیم.

وی ضمن تشریح همکاری با کشورهای دیگر در زمینه مبارزه با تروریسم از جمله با عراق، گفت: در حوزه تحریم در عرصههای حقوقی و سیاسی بین المللی اقدامهای زیادی انجام دادیم که یکی از مهمترین آنها دعوت گزارشگر ویژه سازمان ملل به ایران است.

غریب‌ آبادی با بیان اینکه تلاش کردیم گزارش خوبی از سوی وی برای تبیین آثار تحریم بر مردم ایران تهیه شود، اظهار کرد: شکایت‌های قربانیان تحریم را پیگیری کردیم و ده‌ها پرونده با هدایت معاونت امور بین‌الملل در این زمینه تشکیل دادیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه درباره ایرانیان خارج از کشور با همکاری دادگستری و وزارت امور خارجه اقدام های خوبی انجام دادیم، بیان کرد: تسهیلات خوبی در این زمینه فراهم شد؛ در پرونده آزادی حمید نوری و اسدالله اسدی نقش قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر آشکار بود. به‌تازگی هم هموطن ایرانی دستگیر شده در ایتالیا و دانشجوی بازداشت شده در جمهوری آذربایجان را آزاد کردیم. ما همه کارها را با نگاه به اینکه این افراد صرفا هموطنان ما هستند، انجام دادیم. 

غریب‌ آبادی تصریح کرد: در حوزه معاضدت‌های قضایی در عرصه‌های مختلف حقوقی، مدنی، کیفری و غیره با همکاری و هماهنگی وزارت دادگستری اقدام‌های زیادی را انجام دادیم، به‌ویژه در زمینه انتقال محکومان و استرداد مجرمان اقدام‌های برجستهای انجام شد.

وی با اشاره به اینکه قوه قضاییه ظرفیت‌های بالایی در روابط بین‌المللی دارد، تاکید کرد: ما ظرفیت یادشده را در ۴۰ ماه گذشته چند برابر افزایش دادیم که اعزام و میزبانی از هیئت‌های قضایی و یادداشت‌های تفاهم از نمونه‌های آن هستند.

دبیر پیشین ستاد حقوق بشر با بیان اینکه اگر توفیقهایی بود مرهون حمایت و کمک همکارانم در ستاد حقوق بشر بود، اظهار کرد: روابط بین‌المللی را نباید محدود به وزارت امور خارجه دانست و قوه قضاییه هم در این عرصه ظرفیت و حرف برای گفتن دارد. 

غریب آبادی در پایان انتصاب ناصر سراج را تبریک گفت و تاکید کرد که از هیچ کمکی برای ایفای مسئولیت‌هایش دریغ نمی‌کند. 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز