خبرگزاری کار ایران

حضور رئیس و جمعی از اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در سازمان بازرسی کل کشور

حضور رئیس و جمعی از اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در سازمان بازرسی کل کشور
کد خبر : ۱۵۸۹۰۶۲

جمعی از اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در سازمان بازرسی کل کشور از مرکز نظارت همگانی و مرکز آموزش و پژوهش سازمان بازرسی کل کشور بازدید کردند.

به گزارش ایلنا، رئیس و جمعی از اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور در سازمان بازرسی کل کشور از مرکز نظارت همگانی و رسیدگی به شکایت‌های مردمی بازدید کردند.

بازدید از مرکز نظارت همگانی و مرکز آموزش و پژوهش

در این بازدید که با حضور خداییان انجام شد، رئیس مرکز نظارت همگانی و رسیدگی به شکایت‌های مردمی اهم اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقا و تقویت نظارت همگانی در سازمان بازرسی کل کشور را تشریح کرد و به تبیین روند پاسخگویی به مکاتبات و پیگیری‌های مراجع قانونی، برگزاری ملاقات‌های عمومی و تعامل و همکاری با سمن‌ها پرداخت.

رئیس و جمعی از اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در ادامه مرکز آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی را مورد بازدید قرار دادند.

سرپرست مرکز آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری و مبازره با فساد سازمان بازرسی نیز در این بازدید عملکرد این مرکز در حوزه آموزش و پژوهش را تشریح کرد.

در ادامه، نشست مشترک رئیس و مدیران سازمان بازرسی با رئیس و اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

تعامل بین کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس و قوه قضاییه، نتایج مثبت خوبی را به دنبال داشته است

ذبیح‌الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این نشست مشترک با بیان اینکه در هیچ دوره‌ای از ادوار کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس چنین تعاملی بین این کمیسیون و قوه قضاییه وجود نداشته است و این تعامل بی بدیل است، اظهار کرد: چنین تعاملی بین کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس و قوه قضاییه، نتایج مثبت خوبی را به دنبال داشته است که از جمله آن تسهیل روند نظارت کمیسیون بوده است.

وی با اشاره به بازدید اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس از بخش‌های مختلف دستگاه قضایی خاطرنشان کرد که این بازدید‌ها و نشست‌ها در شناخت نمایندگان بر وظایف قوه قضاییه و آشنایی با نقاط ضعف و قوت قوه قضائیه موثر است.

خداییان در ادامه گریزی بر همکاری سازمان بازرسی و کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در تصویب قانون برنامه هفتم پیشرفت زد و تصریح کرد: در اثر این تعامل و با پیگیری اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی به خصوص رئیس کمیسیون، احکام متناسب و تاثیرگذاری نسبت به قوه قضاییه و همچنین در زمینه شفافیت، تسهیل امور و بهبود فضای کسب و کار به تصویب رسید.

تصویب حکمی در برنامه هفتم پیشرفت که در راستای مبارزه با فساد تاثیرگذار است

وی یکی از احکام برنامه هفتم پیشرفت که در راستای مبارزه با فساد تاثیرگذار است را بند (ث) ماده ۵ عنوان کرد و گفت: این بند در مورد برداشت اموال نهاد‌های شبه دولتی یا تضییع اموال آن مراجع بود که پیش از تصویب برنامه هفتم پیشرفت تحت عنوان خیانت در امانت و قابل گذشت شناخته می‌شد و تعقیب مرتکبان را با مشکل مواجه می‌کرد ولی بر اساس این حکم قانونی چنانچه اموال این قبیل موسسات و شرکت‌ها توسط شخصی که اموال در اختیار او است به نفع خود یا دیگری برداشت شود و یا اینکه مرتکب اقدام به تضییع اموال مراجع مذکور شود، حسب مورد در حکم اختلاس یا تضییع اموال دولتی خواهد بود.

رئیس سازمان بازرسی ادامه داد: این سازمان نه تنها با کمیسیون قضایی و حقوقی بلکه با اکثر کمیسیون‌ها تعامل خوبی دارد و سعی شده است تا از ظرفیت سازمان بازرسی در جهت کمک به نمایندگان مجلس در همه بخش‌ها استفاده شود.

بیش از هزار پرونده در حوزه حمایت از تولید در بازرسی مرکز و استان‌ها تشکیل شده است

خداییان با گلایه نسبت به اینکه برخی مسئولین کُندکاری خود را پای سازمان بازرسی می‌گذارند، از نمایندگان مجلس خواست هرجا با موردی در این زمینه مواجه شدند سریعاً به سازمان بازرسی منعکس نمایند تا مورد پیگیری قرار دهد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اقدامات این سازمان در حوزه حمایت از تولید، یادآور شد: در شش ماهه اول امسال بیش از هزار پرونده در حوزه حمایت از تولید در بازرسی مرکز و استان‌ها تشکیل شده است.

بازدید از ۷۵۶ واحد تولیدی، ارسال ۲۷۸ نامه هشداری به دستگاه‌های اجرایی، احیا و راه‌اندازی ۵۵ واحد تولیدی، تسریع در اخذ مجوز ۳۱۸ واحد تولیدی و جلوگیری از تعطیلی ۲۸۶ واحد تولیدی از جمله اقدامات سازمان بازرسی در این حوزه در شش ماهه نخست سال جاری بوده است که مورد اشاره خداییان در این نشست قرار گرفت.

وی با تأکید بر رویکرد اصلاح‌محور سازمان بازرسی، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ در نتیجه بازرسی بازرسان سازمان بازرسی بیش از ۱۶ هزار پیشنهاد اصلاح فرآیند‌ها و امور به دستگاه‌ها ارسال شده است.

رفع تعارض منافع در کاهش تخلفات بسیار اثرگذار است

رئیس سازمان بازرسی کل کشور راهکار اصلی در پیشگیری از فساد را بحث شفافیت عنوان کرد و افزود: اگر چنانچه مجوزها، قرارداد‌ها و موافقت اصولی‌ها شفاف باشد و امضا‌های طلایی حذف شوند، میزان فساد پایین می‌آید.

خداییان توجه نمایندگان مجلس را به موضوع رفع تعارض منافع که در کمیسیون اجتماعی مطرح است، معطوف ساخت و تأکید کرد که رفع این گلوگاه فساد در کاهش تخلفات بسیار اثرگذار است.

نظارت بر اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت

وی با اشاره به اقدامات سازمان بازرسی در زمینه نظارت بر اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت، تصریح کرد که تکالیف دستگاه‌ها در این برنامه احصاء و به آنها ابلاغ شده است و بر اجرای این وظایف با جدیت نظارت می‌شود تا به سرنوشت برنامه ششم توسعه مبتلا نشود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: بر اجرای قوانینی مانند قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، بهبود فضای کسب و کار، جوانی جمعیت، هوای پاک به صورت مستمر نظارت می‌شود و با رصد عملکرد دستگاه‌ها به مدیران گزارش داده می‌شود تا تکالیف قانونی به فراموشی سپرده نشود.

خداییان خاطرنشان کرد: اقدامات سازمان بازرسی در سال گذشته منجر به قریب به ۳۸۰ همت اثربخشی مالی در کشور شده است و همکاران ما در سازمان بازرسی به صورت شبانه روزی کار می‌کنند.

نظارت و بازرسی در سازمان با پشتوانه علمی صورت می‌گیرد

رئیس سازمان بازرسی با بیان اینکه نظارت و بازرسی در سازمان با پشتوانه علمی صورت می‌گیرد، افزود: از ظرفیت اساتید باتجربه و نخبگان استفاده می‌شود از تعامل خوب میان سازمان بازرسی و مراکز علمی و پژوهشی خبر داد و با اشاره به رویه سازمان بازرسی در برخورد علمی با فساد و پیشگیری از آن به انعقاد تفاهم‌نامه با بسیاری از دانشگاه‌های مرجع اشاره کرد.

مدیرکل دفتر نمایندگان مجلس و قوه قضاییه: عملکرد سازمان بازرسی نشان دهنده حاکمیت نگاه علمی و تخصصی در سازمان است

بنابراین گزارش، پیرزاده مدیرکل دفتر نمایندگان مجلس و قوه قضاییه نیز در این نشست با بیان اینکه نگاه تعاملی رئیس سازمان بازرسی نقش موثری در تعامل و ارتباط بین دو قوه در چند سال اخیر داشته است، عملکرد سازمان بازرسی را نشان دهنده نگاه علمی و تخصصی در سازمان حاکم دانست و ابراز امیدواری کرد که دستاورد‌های سازمان بازرسی در حوزه تقنین و قانونگذاری استفاده شود.

سرگزی: در حوزه مبارزه با فساد و حسن اجرای قوانین اتفاقات خوب و ارزشمندی رقم خورده است

محمد سرگزی رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز در این نشست، با قدردانی از اقدامات بسیار خوب و ارزشمندی که در مجموعه سازمان بازرسی خصوصاً در دو، سه سال اخیر انجام داده است، تصریح کرد: شاهد هستیم در حوزه مبارزه با فساد و حسن اجرای قوانین اتفاقات خوب و ارزشمندی رقم خورده است.

وی با اشاره به اقدام سازمان بازرسی در شناسایی گلوگاه‌های فساد، اظهار کرد: ارائه گزارشات به مقامات ارشد کشور پیرامون مسئله‌ها و موضوعات مهم خصوصاً گلوگاه‌های فساد به زعم روسای قوا در راستای کاهش تخلفات موثر بوده است.

رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی ادامه داد: همچنین شاهد هستیم بسیاری از مسئولان در دستگاه‌های اجرایی و دستگاه‌های دیگر زمانی که در تفسیر و اجرای قانون با مشکل مواجه می‌شوند با مجموعه سازمان بازرسی تماس می‌گیرند و توسط کارشناسان این سازمان راهنمایی کافی انجام می‌پذیرد.

سرگزی تفکر حاکم بر سازمان بازرسی را نگاه همراهی و پیشگیری از وقوع تخلفات عنوان کرد و بیان داشت: اگر نگاه مچ‌گیری بود این رویه بر سازمان حاکم نبود که جا دارد از همراهی این مجموعه تقدیر و تشکر داشته باشم.

رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: قریب به ۴۰ درصد طرح‌ها و لوایحی که به مجلس ارجاع می‌شود به کمیسیون حقوقی و قضایی می‌آید و آمادگی لازم را جهت استفاده از ظرفیت‌های سازمان بازرسی داریم.

وی یادآور شد: در حال حاضر برخی از قوانین که به نحوی با حوزه عملکرد سازمان بازرسی مرتبط است در دستور کار کمیسیون قرار دارد و امیدواریم با توجه به اشرافیت سازمان و اقدامات میدانی بسیار خوبی که انجام داده است، بتوانیم این موارد را در حوزه تقنین استفاده کنیم تا نتیجه آن به تصویب یک قانون موثر و معقول منتج شود.

رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه از ظرفیت پژوهشی سازمان بازرسی خصوصاً در زمینه طرح‌ها و لوایحی که به کمیسیون ارجاع می‌شود استفاده خواهیم کرد، گفت: حضور نمایندگان سازمان بازرسی در جلسات کمیسیون در حوزه‌های تخصصی بسیار می‌تواند کمک کننده باشد.

وی خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌ها سازمان بازرسی را به عنوان یک سازمان علمی می‌شناسند و امیدوارم کمیسیون قضایی مجلس هم بتواند از این ظرفیت استفاده کند.

آذری: امیدواریم این تعامل بهترین اقدامات را در حوزه تقنینی برای آحاد جامعه رقم بزند

علی آذری سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز با استقبال از تفکر نوینی که ریاست محترم قوه قضاییه در حوزه ارتباط بین سه قوه، خاصه قوه مقننه طرح‌ریزی کرده‌اند، تصریح کرد که امیدواریم این تعامل بهترین اقدامات را در حوزه تقنینی برای آحاد جامعه رقم بزند.

لزوم ورود سازمان بازرسی به موضوع پروژه‌های نیمه تمام زارعی

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز با اشاره به لزوم ورود سازمان بازرسی به موضوع پروژه‌های نیمه تمام، مطالبی را پیرامون پسماند گیلان مورد توجه قرار داد و بر ساماندهی آن تأکید کرد.

محمدی: سازمان بازرسی را امروز متفاوت از دیروز می‌بینیم

محمدحسین محمدی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه با بیان اینکه شروع کار آقای خدائیان در سازمان بازرسی فصل نوینی از کار در این سازمان است و پویایی خاصی ایجاد کرد، گفت: این سازمان را امروز متفاوت از دیروز می‌بینیم و هر چه جلوتر می‌رویم وظایفی که برای سازمان در قانون دیده شده است بیشتر درک شده است و سازمان بازرسی می‌تواند بسیاری از مشکلاتی که امروز با آن دست به گریبان هستیم را حل کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز