سلیمی در گفتوگو با ایلنا:
هیات عالی نظارت به قانون نانوشته ایراد گرفته است/ پیشنهاد طرحی برای اظهارنظر نمایندگان بر اصلاح احکام عودت شده
عضو هیات رییسه مجلس درباره انتقاد نمایندگان به ایرادات هیات عالی نظارت توضیحاتی را ارائه کرد.
علیرضا سلیمی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره انتقاد نمایندگان به ایرادات هیات عالی نظارت مجمه به عدم انطباق احکام برنامه هفتم و بودجه و اینکه این کار در واقع باعث میشود مجلس از حیّز انتفاع خارج شود و باید این رویه دارای سازوکار شود، گفت: به نظر من اگرچه هیئت عالی قانونی است و ما بحثی در این زمینه نداریم و باید به کار خودش ادامه دهد اما چند نکته در مورد آن مطرح است.
وی ادامه داد: اول اینکه مواردی که در برنامه آمده و قانون شده دیگر نباید در قانون بودجه سنواتی برای آن حکمی بیاوریم. بلکه در اینجا باید در جداول و ردیفها دولت منابع را مشخص کند. اینکه ما بیایم همان احکامی که در برنامه است را دوباره در قانون بودجه تکرار کنیم چه معنایی میتواند داشته باشد چراکه ما قانون داریم.
عضو هیات رییسه مجلس خاطرنشان کرد: در قانون برنامه هم آمده است که باید به صورت یک پنجم در هر بودجه سنواتی این احکام انعکاس پیدا کند بنابراین اینکه مجمع میگوید مجلس قانون برنامه را رعایت نکرده به نظر میآید باید در آن تاملی شود و باید توضیح بدهند که چرا این ایراد را گرفتهاند چراکه وقتی قانون است دیگر نیازی به این نیست که ما حکم را تکرار کنیم. حکم داریم و تکرار حکم گرهگشا نیست و جز اینکه باعث سردرگمی شود، سود دیگری ندارد.
سلیمی تصریح کرد: نکته دیگر این است که بعضی از موارد را دولت نیاورده است و مجلس هم مصوب نکرده است اما باز اینجا هیئت عالی ایراد گرفته است و حالا صحبت ما این است که این ایراد هیات عالی به چه چیزی است؟ هیات عالی به قانون نانوشته ایراد گرفته است. ممکن است بگویند به دلیل رعایت سیاستهای کلی این ایراد بوده است اما سیاستهای کلی از قانون عادی بالاتر و برتر است و بنابراین اینجا باید به اصطلاح اعداد و ارقام توسط دولت و سازمان برنامه در مرحله دوم بودجه دیده شود. عرض ما این است که جای ایرادی که از سوی هیات عالی گرفته شده اینجا نبوده و اگر میخواستند ایراد بگیرند باید در مرحله دوم بودجه و در بخش دوم اگر دولت به اصطلاح اینها را در ردیف جداول نیاورده بود، ایراد بگیرند.
وی ادامه داد: اما نکته مهم اینجاست که این موضوع اگر رویه شود موجب اشکال میشود. نکته دیگری هم که وجود دارد این است که این ایرادات به تلفیق میرود و بعد در آنجا اصلاح میشود اما این موضوعات چون جدید است ما باید در مجلس برای آن ساز و کاری تعریف کنیم که نمایندگان حق پیشنهاد بر این احکام را داشته باشند. یعنی نمایندگان اینها را ببینند و نظر بدهند و حق پیشنهاد نمایندگان نباید سلب شود.
وی ادامه داد: همین موجب شده که الان یک ایدهای در مجلس شکل گرفته که ما در قانون بودجه ماده ۱۸۲ اصلاح کنیم و این موارد را انشاالله در کمیسیون آیین نامه مطرح کنیم که حق اظهارنظر و حق موافقت و مخالفت نمایندگان سلب نشود در حال حاضر این اتفاق نمیافتد و ما باید حتما آن را اصلاح کنیم.