خبرگزاری کار ایران

معاون حقوقی رئیس‌جمهور:

نمی‌توانیم دست بسته باشیم‌ تا یک کشور قربانی تروریسم به همکاری با تروریست‌ها متهم شود

نمی‌توانیم دست بسته باشیم‌ تا یک کشور قربانی تروریسم به همکاری با تروریست‌ها متهم شود
کد خبر : ۱۵۵۸۰۶۳

همایش بین‌المللی داوری با حضور حجت الاسلام مجید انصاری و اساتید برجسته حقوق بین‌المللی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا،  همایش بین‌المللی داوری با تاکید بر آموزه‌های داوری‌ دعاوی ایران -ایالات متحده با حضور حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری و اساتید برجسته حقوق بین‌المللی آغاز شد.

حجت الاسلام مجید انصاری در همایش بین‌المللی داوری با تاکید بر آموزه‌های دیوان داوری دعاوی ایران -ایالات متحده گفت: در پی وقوع انقلاب اسلامی مردم ایران که بزرگترین حادثه نیمه قرن بیستم بود، آثارش در منطقه و جهان موجب تغییرات شگرفی شد.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور تاکید کرد: انقلاب با محوریت استکبارستیزی با خواست مردم به وقوع پیوست. حوادث انقلاب همچنان ادامه دارد، از جمله حوادث مهم تسخیر سفارت آمریکا بود که با هدایت امام به مجلس شورای اسلامی سپرده شد و موضوع حل دعاوی ایران و آمریکا مطرح شد و دیوان بین‌المللی ایران و آمریکا شکل گرفت متعاقبا مرکز بین‌المللی دعاوی ایران و آمریکا شکل گرفت که امروز پرسابقه‌ترین است که نزدیک ۴۳ سال است که وجود دارد و حدود ۳ هزار و ۶۴ پرونده شکل گرفته است که آموزه‌های مختلف دارد اما گنجینه‌ای حقوقی کارزار تمام عیار میان یک کشور انقلابی مستقل مردمی با ابر قدرت بلامنازع سیاسی، اقتصادی و حقوقی جهان است و آرایی که دیوان داده و مسیری که طی شده است، بسیار مهم است.

وی افزود: این همچنان بسیار ارزشمند است. دعاوی میان ایران و آمریکا در قالب ۳۶ جلد کتاب به زبان انگلیسی تدوین شده است و یازده جلد هم به فارسی تدوین شده است و جلد دوازدهم هم در دست تدوین است.

انصاری گفت: در این پرونده‌ها بعضی جاها شکست خوردیم و محکوم شدیم و از دارایی‌های ما به نفع آمریکا برداشت شد و در پاره‌ای از موارد حقوقدان‌های ما پیروزی‌هایی داشتند که دستاورد مادی هم داشته است.

وی افزود : قهرمانان نظامی ما در عرصه های میدانی حضور داشتند اما امروز می‌خواهم از قهرمانان گمنام در میدان‌های دیپلماسی بگویم که در میدان‌های حقوقی ایستادند و پیروز شدند. نقش جناب دکتر افتخار جهرمی در تاسیس مرکز حقوقی و در راهبری پرونده مرکز و دیوان نقش بسیاری داشته‌اند و ما قدرشناس این عزیزان هستیم.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور بیان کرد: گرچه این داوری و دیوان برای حل و فصل مسائل بین ایران و آمریکا ایجاد شده است و ۱۷ پرونده بیشتر نداریم اما این ظرفیت برای دفاع از حقوق کشور و آموزش دانشجویان عزیز و پشتیبانی تمام حقوق دستگاه‌های نظام مورد استفاده خواهد بود و لذا ما مصمم هستیم مرکز خدمات را تقویت و تجهیز کنیم. اگر داوری‌ها آنلاین برگزار می‌شد، یک کلاس بی‌نظیر در اختیار دانشجویان و اساتید قرار می‌گرفت به دکتر پیری هم گفتم دفتر پاریس را تجهیز کنند که این امکان در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد.

وی تاکید کرد: جوان‌گرایی یکی از اولویت‌های ماست و این‌که دوستان بتوانند در میدان عمل حضور یابند این مرکز می‌تواند این حضور را افرایش دهد.

انصاری گفت: البته همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند و رئیس‌جمهور هم تاکید کرد، ما سر جنگ و دعوا با هیچ کشوری و هیچکس را نداریم و اگر هر کشوری از جمله آمریکا بر پایه حقوق بین‌الملل و رسمیت شناختن ملت ایران و خواست مردم ایران آمادگی مراوده و تعامل قانون مند و ضابطه مند دور از تحکم استکباری باشد جمهوری اسلامی همواره اعلام کرده آماده است. امیدواریم روزی جنگی در هیچ نقطه‌ای از جهان نباشد، اما می‌بینید در برابر جنگ‌های تحمیلی اقتصادی در قالب تحریم و در قالب جنگ‌های حقوقی از جمله اتهام‌افکنی ما نمی‌توانیم دست بسته باشیم‌ تا یک کشور قربانی تروریسم به همکاری با تروریست‌ها متهم شود، یک کشوری که در خاک خودش به وسیله بیگانه مورد هجوم تروریستی قرار می‌گیرد نمی‌تواند دست بسته باشد.

وی یادآور شد: یکی از نقاط ضعف ما در قراردادها است که با استفاده از حقوقدان‌ها می‌توانیم کاهش دهیم.

انصاری خطاب به دانشجویان و اساتید گفت: نگهبانان حقوق شهروندی شما عزیزان هستید و احتمالا نشستی را با رئیس‌جمهور در روز تصویب قانون اساسی داشته باشیم .

وی خاطر نشان کرد: مایه شرمساری جامعه جهانی و همه طرفداران حقوق انسانی و بشر است که ما در دورانی زندگی می‌کنیم که همه حقوق بشر در تمام اشکال ماه‌هاست در بدترین شکل خود نقص می‌شود، من ابدا بحث ایدئولوژیک ندارم، به جای غزه فکر کنید مردم دیگری بودند، به جای کشور غزه فرض کنیم ملت دیگری بود، انسان به هویت انسان امروز قربانی قدرت‌هایی است که ادعای حقوقی بشری‌شان گوش بشر را کر کرده است، اما تمامی کنوانسیون‌ها، میثاق‌ها و تکلیف بین المللی و منشور سازمان ملل همه را زیر پا له کردند و ظرف یک روز انواع جرائم را یکجا انجام می‌دهند. کوچ اجباری مردم، کشتار مردان و زنان، ویرانی مساجد و بیمارستان‌ها همه را انجام می‌دهند.

انصاری افزود: شرم‌آورتر این است که وزیر خارجه کشور مدعی دیرینه‌ترین تمدن اروپا می‌گوید ما نقض حقوق بشر و قتل عاملی را نمی‌‌بینیم ۲۱ هزار کودک به خون خفته و تکه و پاره شده را شما نمی‌بینید؟ چهل هزار انسانی که ۸۵ درصد آنان غیرنظامی و رزمی بوده است را نمی‌بینید؟ وقت آن رسیده جامعه جهانی حقوقی صرف نظر از دین و آئین به حرمت حقوق و حرمت انسان در یک حرکت و انسجام بین المللی اقدام کنند.

معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: دردآور که همه این‌ها به هنجار در رفتار بین الملل در حال تبدیل است، آنچه که ناهنجاری محض است هنجار این روزهاست و مردم همان کشوری که به زور از خانه رانده شدند و در اردوگاه اسارت هستند متهم به تروریسم می‌شوند و اگر از خودشان دفاع کردند اقدام‌شان تروریستی است و اگر ایران از آن‌ها حمایتی کرد حامی تروریست‌ها می‌شود و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران توسط این کشورها تحریم می‌شود و می‌گویند شما به کشوری پرواز می‌کنید که آنجا تروریست‌ها هستند! حال تروریست ها چه کسانی هستند؟ زنان و مردان فلسطینی و لبنانی هستند. خواستم این درد و رنج را بیان کنم و فکر کنم با یک مسئولیت بین المللی جامعه حقوقی بتوانیم گامی برداریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز