خبرگزاری کار ایران

بقایی در نشست خبری:

تهدید تأسیسات صلح‌آمیز کشورها مانند تهدید صلح جهانی است/ اقدامات لازم برای مقابله با این تهدیدها را مهیا کرده‌ایم

تهدید تأسیسات صلح‌آمیز کشورها مانند تهدید صلح جهانی است/ اقدامات لازم برای مقابله با این تهدیدها را مهیا کرده‌ایم
کد خبر : ۱۵۵۷۸۸۹

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تهدید تأسیسات صلح‌آمیز کشورها مانند تهدید صلح جهانی است وزرات امور خارجه با مواضع صریح خود را در این خصوص اعلام کرده است. ما با این رویکردهای قانون‌شکنانه از سوی رژیم صهیونیستی آشنا هستیم و تا جایی که به ما مربوط می‌شود، اقدامات لازم برای مقابله با این تهدیدات را مهیا کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری خود روز دوشنبه ۲۸ آبان‌ماه در رابطه با قطع‌نامه ۵۳۳ که حمله به تأسیسات هسته‌ای را ممنوع اعلام کرده‌ است و تهدیداتی که از سوی رژیم اشغالگر صهیونیستی انجام شده، گفت: قطعنامه ۵۳۳ یکی از مقرراتی است که هرگونه تهدید و توسل به زور علیه تاسیسات هسته‌ای را منع می‌کند و حتی تهدید به حمله به تأسیسات هسته‌ای کشورها را هم منع می‌کند.

تهدید تأسیسات صلح‌آمیز کشورها مانند تهدید صلح جهانی است

وی افود: تهدید تأسیسات صلح‌آمیز کشورها مانند تهدید صلح جهانی است وزرات امور خارجه با مواضع صریح خود را در این خصوص اعلام کرده است. ما با این رویکردهای قانون‌شکنانه از سوی رژیم صهیونیستی آشنا هستیم و تا جایی که به ما مربوط می‌شود، اقدامات لازم برای مقابله با این تهدیدات را مهیا کرده‌ایم.

استقبال از پیوستن کشورها به کارزار جلوگیری از حضور رژیم صهیونیستی در مجامع بین‌المللی

سخنگوی وزارت امور خارجه در رابطه با حضور رژیم صهیونیستی در مجامع بین‌المللی و در رابطه با موضع‌گیری‌های کشورهای اسلامی در این خصوص، گفت: درخواست گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل متحد مبنی بر لزوم اقدام جمعی کشورها برای لغو عضویت رژیم صهیونیستی در سازمان ملل اهمیت دارد. این نکته را به همین دلیل بیان می‌کنم که حضور نمایندگان رژیم در گردهمایی‌های بین‌المللی و نشست‌هایی که قرار است در رابطه با حل و فصل مسائل و مشکلات جهانی تصمیم‌گیری کنند، هیچ مبنای منطقی ندارد. ما از اینکه تعداد بیشتری از کشورها به کارزار جلوگیری از حضور رژیم صهیونیستی در مجامع بین‌المللی بپیوندند، استقبال می‌کنیم.

سفر لاریجانی؛ نشانه‌ای از بهره‌برداری از تمامی ظرفیت‌های کشور برای پیشبرد اهداف ایران

بقایی در رابطه با سفر لاریجانی به سوریه و لبنان، تصریح کرد: ببینید، سفر ایشان نشانه‌ای از بهره‌برداری از تمامی ظرفیت‌های کشور برای پیشبرد اهداف است. این امر برای ما به عنوان کشوری پیشتاز و پیشگام در جلوگیری از توسعه‌طلبی رژیم صهیونیستی، پیام مشخصی را به همراه دارد، پیامی مبنی بر حمایت قاطع و مستمر جمهوری اسلامی ایران از مردم و مقاومت لبنان و سوریه در برابر تداوم تجاوزات و تحرکات جنگ‌افروزانه.

در سفر گروسی تفاهم‌های مناسبی حاصل شد

وی در رابطه با از سرگیری مذاکرات هسته‌ای، گفت: در تمام این سال‌ها مذاکرات مرتبط با رفع تحریم‌ها و احیای برجام برقرار بوده است. طبیعی است که هیچ مذاکره‌ای در خلأ صورت نمی‌گیرد، به‌ویژه در رابطه با موضوع هسته‌ای. جمهوری اسلامی ایران این را نشان داده و وزیر امور خارجه به‌صراحت اعلام کردند که اکنون نوبت طرف‌های اروپایی است. سفر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم فرصت خوبی بود که در آن تفاهم‌های مناسبی حاصل شد.

بقایی گفت: از طرف دیگر، انتظار می‌رود که طرف‌های مقابل قدردان این ابتکار و رویکرد مثبت جمهوری اسلامی ایران باشند و اجازه دهند که موضوعات فی‌مابین ایران و آژانس در مسیر فنی و به دور از فشارهای سیاسی ادامه یابد.

سفر گروسی به ایران هیچ ارتباطی با رژیم صهیونیستی و تهدیدات آن ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: سفر گروسی به ایران هیچ ارتباطی با رژیم صهیونیستی و تهدیدات آن ندارد. تهدیدهای رژیم صهیونیستی صد درصد مقابل حقوق بین‌الملل است و به وقت آن پاسخ داده خواهد شد. به عنوان یک طرف معاهده ان پی تی درخواست ما این بود که برخی ابهامات و سوالاتی که در رابطه با برنامه هسته‌ای صلح آمیز ما مطرح بوده و از نظر ما مبانی دقیق و روشنی نیست مورد گفت‌وگو قرار گیرد.

وی گفت: سازمان انرژی اتمی ما به مباحث فنی آن پرداخته ولی آنچه مشخص بود و در دیدار آقای گروسی و وزیر خارجه مورد تاکید قرار گرفت رویکرد مثبت و همراه با حسن نیت جمهوری اسلامی ایران در پرداختن و رسیدگی به مباحثی است که بین ایران و آژانس هست. همه تلاش و تاکید ما این است که اجازه داده شود آژانس بتواند به دور از فشارهای مخرب و شرورانه برخی طرف‌ها کار فنی خود را انجام دهید امیدواریم این مسیر منجر به فضای اعماد بیشتر برای کار مشترک میان دو طرف شود.

بقایی در خصوص گسترش ارتباط با کشورهای همسایه و رابطه ایران و مراکش گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از بهبود روابط با کشورهای همسایه، منطقه و کشورهای اسلامی استقبال کرده است. در خصوص تاریخچه روابط ایران و مراکش، روشن است که در گذشته روابط چندانی وجود نداشته است. اما ما در راستای سیاست‌هایی که از مدت‌ها قبل دنبال کرده‌ایم و در دولت چهاردهم نیز ادامه خواهیم داد، همواره از بهبود روابط با کشورها بر مبنای اصول حکمت، عزت و مصلحت و با توجه به منافع منطقه و جهان اسلام استقبال می‌کنیم.

سخنگوی وزرات امور خارجه در رابطه با برقراری ارتباط با اتحادیه اوراسیا و امضای تفاهم نامه با آن، عنوان کرد: اطلاع دارید که این موضوع مشتمل بر پنج کشور است که ظرفیت قابل توجهی دارند. موافقت‌نامه  بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا توسط ارمنستان به تصویب رسید. فکر می‌کنم اگر یک یا دو کشور دیگر از این پنج کشور مراحل موافقت را انجام دهند و این موضوع در مجلس شورای اسلامی تصویب شود، به زودی اجرایی خواهد شد. انتظار می‌رود که همکاری‌های اقتصادی ایران و کشورهای عضو این اتحادیه به ظرفیت‌های قابل توجهی دست یابد.

ارتباطات ما با دولت آمریکا از طریق کانال مشخصی انجام می‌شود

وی در خصوص کانال‌های ارتباطی با آمریکا، گفت: ارتباطات ما با دولت آمریکا از طریق کانال مشخصی انجام می‌شود و در آن قالب می‌توانیم پیامی را منتقل کنیم.

انتظار می‌رفت اروپایی ها با  وجود اعتراف اخیر زلینسکی در اقدامات تحریمی خود تجدیدنظر کنند

بقایی در پاسخ به این پرسش که اگر غربی‌ها اقدام به تحریم کشتی‌های ایران کنند، واکنش جمهوری اسلامی ایران چه خواهد بود، گفت: هر اقدام نامناسبی علیه جمهوری اسلامی ایران با واکنش متقابل مواجه خواهد شد. این اقدام می‌تواند از طریق بخش‌های مختلف اقتصادی ایران صورت گیرد.

وی افزود: هفته گذشته نیز اشاره شد که در شرایطی که مقامات اوکراین اذعان کردند که انتقال موشک‌های بالستیک از سوی ایران به روسیه صحت ندارد، انتظار می‌رفت که در اقدامات تحریمی قبلی خود تجدیدنظر کنند. متأسفانه به نظر می‌رسد که برخی از کشورهای اروپایی به این رویه اصرار دارند و روند تحریم‌ها ادامه خواهد داشت. جمهوری اسلامی ایران با توجه به تمامی ملاحظات، در واکنش به اقدام اقتصادی اروپا، سیاست‌های لازم را اتخاذ خواهد کرد.

واکنش به احتمال آغاز گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

بقایی درباره شرایط لازم برای آغاز یک گفت‌وگو میان ایران و آمریکا، تصریح کرد: رویکرد ما باید واقع‌گرایانه باشد و شناخت دقیقی از روابط دو کشور داشته باشیم. سابقه تلخ روابط بین ایران و آمریکا وجود دارد و متأسفانه در طول دهه‌ها، دولت‌های مختلف آمریکا با رفتارهای ناپسند خود، به جبران یا ترمیم این روابط اقدام نکرده‌اند. کمک‌های نظامی به دشمنان جمهوری اسلامی ایران و استفاده از ابزارهای مختلف برای اعمال فشار بر ملت ایران، نشان‌دهنده‌ این حقیقت است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: بنابراین، طبیعی است که ما عملکرد دولت‌های مختلف آمریکا را مبنای ارزیابی و تصمیم‌گیری‌های خود قرار دهیم. ما باید محاسبه دقیقی از منافع ملی خود داشته باشیم و فضای بین‌المللی را به‌خوبی بشناسیم. به همین دلیل، بحث روشن است ما با توجه به عملکرد و رفتار دولت آمریکا، برنامه خود را در آینده تنظیم خواهیم کرد.

کارشکنی در مسیر اجرای عدالت، نوعی همدستی محسوب می‌شود

بقایی با اشاره به گفت‌وگو با کشور‌های اروپایی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل گفت: این ابتکار از سوی جمهوری اسلامی ایران، منجر به انجام گفت‌وگوهای خوبی بین معاونین وزارت خارجه شده است. موضوع مذاکرات هسته‌ای و قطعنامه‌ها یکی از موارد مورد بحث بوده و دامنه موضوعاتی که با کشورهای اروپایی مورد بررسی قرار گرفته، متعدد است. قاعدتاً در ادامه نیز ما با حسن نیت آماده‌ایم تا با در نظر گرفتن منافع ملی و سه اصل راهنمای عمل خود، به این گفتگوها ادامه دهیم.

وی در خصوص قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، گفت: این قطعنامه به صورت خودکار پس از انقضای زمان ده ساله منقضی خواهد شد و موضوع هسته‌ای ایران از دستور کار شورای امنیت خارج خواهد شد. ما از ابتدای امر اعتقاد داشتیم که ورود موضوع ایران به دستور کار شورای امنیت هیچ مبنا و توجیه قانونی و منطقی ندارد و برنامه هسته‌ای ایران در طول زمان به‌طور کامل اثبات شده است. بنابراین، در مورد اینکه کدام بخش‌ها از بسته‌ای که برجام را در بر می‌گیرد، می‌تواند مورد بحث قرار بگیرد، مختصات موضوع به‌روشنی بیان شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در رابطه با استمرار نسل‌کشی‌های اسرائیل و اقدامات بین‌المللی برای مقابله با آن، تصریح کرد: متأسفانه، آنچه در یک سال اخیر مشاهده شده این است که رژیم صهیونیستی با اطمینان از کارشکنی‌های آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، به جنایات خود ادامه می‌دهد. به همین دلیل است که گفته می‌شود کارشکنی در مسیر اجرای عدالت، نوعی همدستی محسوب می‌شود. در دیوان بین‌المللی کیفری، فشارها علیه قضات و دادستان دیوان برای ایجاد اختلال در روند درخواست حکم بازداشت سران رژیم صهیونیستی در حال افزایش است. متأسفانه، برخی از کشورهای دیگر، از جمله آلمان، نیز به این روند اخلال‌گرانه ورود کرده‌اند. این وضعیت نشان می‌دهد که جامعه بین‌المللی باید نسبت به جلوگیری از اجرای عدالت هوشیار باشد و نسبت به اقداماتی که به عادی‌سازی جنایت منجر می‌شود، آگاه باشد.

ایران به عنوان یار و همراه مقاومت، از هر تلاشی برای توقف جنایات حمایت خواهد کرد

بقایی درباره‌ی دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در برابر طرح‌های آمریکا برای ارتش لبنان است، گفت: متأسفانه، مداخلات آمریکا در مسائل منطقه، تحت عناوین مختلف و به‌ویژه طرح‌های یک‌طرفه، در مسیر گسترش و ترویج جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه ما قرار دارد. ما امیدوار و مطمئن هستیم که مردم لبنان و مقاومت لبنان خودشان مسائل را تشخیص می‌دهند و در خصوص هر طرحی که مرتبط با توقف جنایات و تجاوزات باشد، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یار و همراه مقاومت، از هر تلاشی حمایت خواهد کرد.

وی افزود: در مورد سفر آقای لاریجانی، باید بگویم که این سفر نشانه‌ای از حمایت قاطع و جدی جمهوری اسلامی ایران از مسیر مقاومت مشروع و قانونی مردم لبنان علیه اشغالگری و تجاوزات است.

بقایی  در رابطه با تقویت رایزنی بازرگانی و و برنامه وزارت خارجه درباره توسعه تجاری، عنوان کرد : موضوع دیپلماسی اقتصادی و استفاده از ظرفیت‌های دیپلماسی برای توسعه تجاری و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران یکی از موضوعات ثابت در دستور کار تعامل دیپلماتیک میان مقامات کشور است. در هفته‌های گذشته، به‌طور مشخص به این نکته اشاره کردیم که جمهوری اسلامی ایران مصمم است از ظرفیت‌های مختلف موجود در این راستا بهره‌برداری کند. وزارت امور خارجه ارتباط مستمر و هدفمندی با سازمان توسعه تجارت دارد و برنامه‌های مشخصی برای تقویت نمایندگان جمهوری اسلامی در این زمینه در نظر گرفته است.

بقایی با اشاره به وضعیت روابط تهران و پکن : رابطه ایران و چین مستحکم است و دو طرف کماکان مصمم هستند که از همه ظرفیت‌ها برای تعمیق و گسترش روابط و همکاری‌ها استفاده کنند و نقشه راه همکاری‌های بلندمدت نیز با جدیت از سوی دو طرف پیگیری می‌شود و تلا‌ش بر این است که از تمام ظرفیت‌های آن استفاده شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به خبرنگار ایلنا درباره از سرگیری مجدد روابط با بحرین و  آخرین وضعیت بازگشایی سفارت‌خانه‌ها و استمرار   روابط دیپلماتیک ایران و بحرین گفت: موضع ما در خصوص بحرین همچون دیگر همسایگان روشن است. در خصوص روند برقراری روابط دیپلماتیک دو طرف این موضوع از مدت‌ها قبل شروع شده بود. وزیر خارجه بحرین طی چند ماه ۳ سفر به ایران داشت، حضور در مراسم تشییع پیکر شهدای خدمت، حضور در مراسم تحلیف و البته حضور در مجمع گفتگوهای آسیایی، ما نیز سفری به بحرین داشتیم و طبیعی است که بحث برقراری روابط دیپلماتیک دو طرف یکی از موضوعات گفت‌وگو هست و البته می‌تواند زمان‌بر باشد.

وی عنوان کرد: ما بارها گفتیم که هیچ وقت بخشی از مسأله اوکراین نبودیم و یکی از دلایل پیچیدگی این مساله هم مداخلاتی است که از سوی کشورهای غربی و به خصوص آمریکا صورت می‌گیرد.

بقایی ادامه داد: مراودات میان ایران و حکومت سرپرست افعانستان برای تبادل زندانیان دو طرف از مدت‌ها قبل صورت گرفته است. در اغلب استان‌های کشور زندانی افعانستانی داریم و جرائم آنها هم متنوع است و تعدادشان نیز قابل توجه است و البته هزینه‌های زیادی هم بر دوش بیت المال گذشته است. طی یکی دو سال گذشته تلاش‌های خود را برای انتقال محکومین افعانستان به کشور خود مضاعف کردیم. امیدواریم به صورت موثر اجرای این مهم را از سوی طرف افعانستان شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه طرفی که هیچ اعتقادی به توقف جنایت و جنگ ندارد رژیم صهیونیستی است و بارها این را نشان داده است، گفت: اعتقادی به توقف جنگ افروزی در منطقه ندارد. علی‌رغم این مسأله، ایران و دیگر کشورهای منطقه برای توقف جنگ و آتش بس تلاش‌های زیادی را انجام داده و می‌دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص همکاری‌های ایران و پاکستان در مقابله با تروریسم، تصریح کرد: تقویت روابط با کشورهای همسایه و به خصوص پاکستان برای ما اهمیت دارد. همکاری‌های خوبی را با پاکستان داشتیم و هر دو کشور در معرض آسیب از سوی تروریست‌ها قرار گرفته‌ایم. ما سازوکارهایی عملیاتی برای مقابله با تروریسم ایجاد کردیم. موافقتنامه امنیتی ایران و پاکستان وارد مرحله عملیاتی شده و دو طرف مصمم هستند که گروه‌های تروریستی و گروه‌هایی که جرائم سازمان یافته دارند را شناسایی و به نحو مقتضی با آنها مقابله کنند.

بقایی افزود: طی ماه‌های گذشته اقدامات موثری از سوی ایران و پاکستان برای مقابله با تروریسم در دو سوی مرزها اتفاق افتاده و این روند همچنان ادامه دارد.

وی عنوان کرد: پرونده اموال ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری یکی از چندین پرونده ما در این دیوان است. رأی دیوان در این موضوع صادر شده و آمریکا به دلیل ارتکاب اقدامات متخلفانه بین المللی و نقض معاهده ۱۹۵۵ محکوم شد. یک دور مذاکره فنی و حقوقی با طرف مقابل در لاهه داشتیم‌. قاعدتا در صورتیکه نتوانیم تا مارس ۲۰۲۵ به نتیجه برسیم باید به دیوان بین‌المللی دادگستری مجدد مراجعه کنیم و لایحه مرتبط را ارائه دهیم تا دیوان در این مورد تشخیص دهد.

خبر در حال تکمیل می باشد...
ارسال نظر
پیشنهاد امروز