متکی:
مجلس به مشکلات جدی مردم یا نگاه دقیقی ندارد یا به نتیجهای نرسیده است
منتخب مردم تهران در مجلس دوازدهم گفت: مجلس به مشکلات جدی مردم یا نگاه دقیقی ندارد یا به نتیجهای نرسیده است. در چندین سال گذشته معیشت مردم هم با مشکلاتی مواجه بوده است و باید برای آنها راهکارهای بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت در نظر گرفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، منوچهر متکی در نشست مشترک شورای وحدت با منتخبان مجلس دوازدهم گفت: هدف ما از این نشست که در آن از آقای قالیباف و ذوالنوری هم دعوت شده بود این است که نقدها و ملاحظات مطرح شود. قرار است در این جلسه با یک همافزایی و به دور از تبلیغات به نتیجهای مشخص برسیم.
وی افزود: امروز حکمرانیها باید خودارزیابی شوند تا عیب و نقص یا نقاط قوت مشخص شود. در ارزیابیها مولفه اول شاخصها هستند و اینکه چه میزان از برنامهها اجرا شده است. مولفه دیگر افکار عمومی و مردم هستند که یکی از نقاط اظهار نظرشان را در انتخابات با حضور یا حضور نیافتن خود نشان میدهند.
متکی تصریح کرد: در دو انتخابات گذشته آمار مشارکت زیر ۵۰ درصد بود که موضوعی قابل مطالعه بود اما مطالعهای درباره آن انجام نشد. مردم حرف خود را در انتخابات میگویند و ما باید آن را بشنویم. میتوانیم انتخابات گذشته را بررسی کنیم.
وی تصریح کرد: مردم ما نگاه جدی و کارآمد و کارساز از مجلس ما ندارند. مجلس به مشکلات جدی مردم یا نگاه دقیقی ندارد یا به نتیجهای نرسیده است. در چندین سال گذشته معیشت مردم هم با مشکلاتی مواجه بوده است و باید برای آنها راهکارهای بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت در نظر گرفت.
وی تاکید کرد: ما باید نگران باشیم که نگاه مردم به مجلس اینچنین باشد. در چند روز گذشته مردم شکوهی از تشییع مسئولان شهیدی که به آنان اعتماد داشتند نشان دادند. شهید رئیسی رئیسجمهوری مردمی، محبوب و انقلابی بود که نیت پاک داشت و علاقهمند به خدمت بود و مردم به همین دلیل چنین تشییعی را برای او برگزار کردند.
متکی ادامه داد: اینکه یک نمره منفی به یک دستگاه اجرایی از سوی نمایندگان داده میشود باید کاملاً بررسی شود که چرا چنین اتفاقی رخ داده است. ما باید در کارکرد کمیسیونها یک بازنگری انجام دهیم تا آن بخش نظارت کار نمایندگان که ضعیفترین بخش است تقویت شود.
منتخب تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید در هر حوزه اجرایی ۱۰ مورد اساسی را بررسی کنیم تا کمیسیونها برای آنها تصمیمگیری داشته باشند. در مجلس باید یک تجدیدنظر در فعالیتها ایجاد شود.
وی افزود: لزوم بهکارگیری زنان در ساختار تصمیمگیری مجلس تاکید جدی دارم. تعداد بانوانی که به مجلس آمدهاند به دلیل فقدان سیستم حزبی در کشور به اندازه جمعیت آنان در جامعه نیست اما باید از ظرفیتشان برای ریاست کمیسیونها استفاده کرد.
وی افزود: باید در مجلس از طرحهای قدیمی فاصله گرفته شود تا به سمت طرحهای جدید حرکت و مشکلات مردم را حل کنیم.
متکی افزود: فساد و آقازادگی دو مشکل بزرگ است. در زمینه مبارزه با فساد، کلی عمل کردهایم. اگر ساختار فسادزا شناسایی میشود باید ریشهای با آن برخورد شود تا مشکل حل شود و افکار عمومی جامعه از این موضوعات ناراحت نباشد.
وی افزود: در موضوع آقازادگی باید مراقبت و نظارت بیشتر شود تا فرزندان مسئولی به خود حق ندهند حیثیت و خدمات پدرشان را برباد دهند. این موضوع اصلأ پذیرفتهشده نیست و اگر نمیتوانیم این موضوع را تحت کنترل قرار دهیم باید از مسئولیت انصراف دهیم.