خبرگزاری کار ایران

خدائیان در نشست تخصصی رئیس سازمان بازرسی با صاحب نظران اقتصادی:

نظارت‌ها باید تا شفافیت کامل سیستم بانکی با جدیت ادامه داشته باشد/ صلاحیت افراد در واگذاری‌ها مورد توجه قرار گیرد

نظارت‌ها باید تا شفافیت کامل سیستم بانکی با جدیت ادامه داشته باشد/ صلاحیت افراد در واگذاری‌ها مورد توجه قرار گیرد
کد خبر : ۱۳۷۳۵۸۳

رئیس سازمان بازرسی گفت: بانک‌ها با وجود شرکت‌های زیان دهی که در اختیار دارند و با انبوهی از بدهی‌های انباشته شده که مرتب بر میزان آن نیز افزوده می‌شود در مقابل واگذاری اموال مازاد مقاومت می‌کنند.

به گزارش ایلنا، ذبیح الله خدائیان در نشست تخصصی صاحب نظران اقتصادی با موضوع بررسی برنامه «مهار تورم و رشد تولید» که همزمان با هفته قوه قضاییه و با حضور رئیس کل بانک مرکزی و اصحاب صاحب نظر در حوزه اقتصادی در سازمان بازرسی برگزار شد، با اشاره به ورود علمی این سازمان به حوزه‌های تخصصی، هدف از برگزاری نشست با مسئولان و متخصصان را هم اندیشی و استفاده از نظرات آنان در بازرسی‌ها و آسیب شناسی‌ها عنوان کرد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به دستیابی توامان به رشد تولید و مهار تورم، تصریح کرد: اگر تصمیمات به درستی اتخاذ و اجرا شود، در مجموع رونق تولید و مهار تورم شکل خواهد گرفت.

وی در بیان مصداق گفت: اگر تسهیلات بانکی که میزان آن کلان است به جای دلالی و امور غیرتولیدی به سمت تولید سوق داده شود در «رونق تولید و مهار تورم» تاثیر مثبت خواهد داشت.

خدائیان با اشاره به عوامل تاثیرگذار در مهار تورم، به وظایف بانک مرکزی در این زمینه اشاره کرد و گفت: اقتصاد ما یک اقتصاد بانک محور است و بازار سرمایه آن طور که باید بر اقتصاد تاثیرگذار نیست و بر همین اساس بانک مرکزی متولی اصلی این قسمت است.

وی شفافیت در نظام بانکی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد که بانک مرکزی با نظارت درست و دقیق بر بخش‌های مختلف می‌تواند به مهار تورم کمک کند.

رئیس سازمان بازرسی کشور در ادامه به نظارت‌های الزامی بانک مرکزی بر بخش‌های مختلف اشاره کرد و افزود: میزان پایه پولی، میزان اضافه برداشت، نوع تسهیلات و معوقات می‌تواند بر تورم تاثیرگذار باشد.

وی با اشاره به ورود بانک مرکزی در این مقوله‌ها در عین حال تاکید کرد که نظارت‌ها باید تا شفافیت کامل سیستم بانکی کشور با جدیت ادامه داشته باشد.

خدائیان از شفاف نبودن سیستم بانکی انتقاد کرد و ادامه داد: اگر می‌خواهیم در بازار پولی و بانکی نقش ایفا کرده و آثار آن در مهار تورم و رشد تولید ظهور و بروز پیدا کند، باید نسبت به شفاف سازی سیستم بانکی اقدام شود.

وی در تبیین نکته بعد، الزام بانک مرکزی به اجرای قوانین بر زمین مانده حوزه بانکی را مورد توجه قرار داد و گفت: از جمله این قوانین، قانون رفع موانع تولید است که ماده ۱۶ آن تصریح دارد که بانک‌ها باید ظرف سه سال از بنگاه داری خارج شوند و به عبارتی سالی ۳۰ درصد از بنگاه‌های خود را واگذار کنند؛ اما به این ماده قانونی توجهی نشده و بر همین اساس سازمان بازرسی نامه هشداری به بانک‌ها ارسال کرده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: بانک‌ها با وجود شرکت‌های زیان دهی که در اختیار دارند و با انبوهی از بدهی‌های انباشته شده که مرتب بر میزان آن نیز افزوده می‌شود در مقابل واگذاری اموال مازاد مقاومت می‌کنند.

وی با رد این ادعا که دستگاه‌های نظارتی مانع مولدسازی هستند، اظهار کرد: عامل اصلی عدم اجرای مولدسازی خود مدیران هستند و آن‌ها نمی‌خواهند از بنگاه داری خارج شوند و مقصر دستگاه‌های نظارتی نیستند.

رئیس سازمان بازرسی با اشاره به اضافه برداشت بانک‌ها، ارتباط این موضوع با بنگاه داری را متذکر شد و گفت: تنها دلیل اضافه برداشت بانک‌ها تسهیلات تکلیفی نیست و به موضوعات دیگر از جمله همین بنگاه داری ارتباط دارد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به تلاش و مساعی دستگاه قضایی در دوران تحول و تعالی به تامین امنیت اقتصادی بر اساس رویکرد ریاست معزز قوه قضاییه اشاره کرد و سیاست سازمان بازرسی کل کشور در این مقوله را توجه به صلاحیت افراد در واگذاری‌ها عنوان کرد.

وی گفت: کارخانه یا بنگاه اقتصادی باید به فردی واگذار شود که کننده کار و هدف آن ایجاد تولید و اشتغال باشد نه تعطیلی کارخانه و فروش زمین.

رئیس سازمان بازرسی یادآور شد: اگر با بررسی همه جانبه، یک واحد تولیدی رایگان و یا با قیمت کمتر به متخصصین خبره و کار بلد و کننده کار واگذار شود به طوریکه شخص خریدار با توسعه آن بنگاه اقتصادی اشتغال ایجاد کرده و تولید را افزایش دهد و دولت هم مالیات خود را اخذ کند قطعا رونق تولید رقم خواهد خورد.

خدائیان سیاست سازمان بازرسی در بحث مولدسازی و خروج از بنگاه داری را کمک به دولت عنوان کرد و افزود: سازمان بازرسی به عنوان یک دستگاه نظارتی تلاش دارد که در همه حوزه‌ها علمی و تخصصی ورود کرده تا بر این اساس نظارت بر حسن جریان امور به خوبی رقم بخورد؛ بنابراین گزارش، در بخش ابتدایی این نشست فرزین رئیس کل بانک مرکزی برنامه‌های این بانک برای تحقق شعار سال را تشریح کرد.

وی با ابراز امیدواری نسبت به مهار تورم گفت: امسال برنامه بانک مرکزی این است که تورم را کاهش دهد و ظرفیت کشور به ما اجازه می‌دهد تورم را کاهش دهیم.

فرزین با تاکید بر جلب اعتماد مردم گفت: ما حتما باید روی انتظارات مردم کار کنیم و سیاست بانک مرکزی این است که اعتماد مردم را تقویت کند.

همچنین در این نشست که با حضور داود دانش جعفری، سید شمس الدین حسینی، علی طیب نیا وزرای اقتصاد و دارایی پیشین، معاونان بانک مرکزی، مدیران کل ادوار این بانک و صاحب نظران اقتصادی برگزار شد، هر کدام از حضار دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود را مطرح کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز