خلجی:
جا دارد دوره قبل از منظر نحوه حکمرانی در دانشگاهها بهعنوان «عبرت تاریخ» تدریس شود
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در یادداشتی از جلسه دولت قبل با سی ابراهیم رئیسی و شرایط کشور در مرداد ۱۴۰۰نوشت .
به گزارش ایلنا، سپهر خلجی در توییتر نوشت: تورم به مرز ۶۰ درصد رسیده بود، جامعه بهشدت تحتفشار قرار گرفته و بهدلیل حجم مشکلات اقتصادی که فشار مستقیم آن بر معیشت مردم سرریز شده بود، همه شاخصهای مرتبط با اعتماد عمومی دچار تنزل شده بود.
حاکمیت دوگانه رسما در این دوره تقویت و جسارت برخی اعضای ارشد آن دولت در برابر حاکمیت مشهود بود.
معتقدم واقعا جا دارد دوره قبل از منظر نحوه حکمرانی در دانشگاهها بهعنوان «عبرت تاریخ» تدریس شود. به اعتراف برخی وزرای وقت، ارتباط رئیس دولت با وزرا قطع و به همان نسبت، ارتباط دولت با مردم نیز کم شده و آنجا هم که قرار بود به مردم توجه شود، با نگاه از بالا به پایین بود که نمونههایی از آن را در حضور در جمع کارگران با خودروی شاسیبلند شاهد بودیم.
نوع رویکر دولت وقت را در قبال پیشرفتهای موشکی ایران ببینید و با وضعیت الان مقایسه کنید که رئیسجمهور خود در مراسم رونمایی از موشک هایپرسونیک شرکت میکند و دست دانشمندان این عرصه راکه باعث اقتدار و افتخار ایران بزرگ هستند، میبوسد.
بیخاصیت شدن صنعت فضایی کشور در بخش دولتی در آن مقطع را ببینید و با وضعیت فعلی فضایی کشور که با اقتدار توان تصویربرداری از هر نقطهای از جهان با فاصله یک متر را دارد، مقایسه کنید.
قطع کامل ارتباط کشور با سایر ظرفیتهای بینالمللی، ازجمله کشورهای همسایه و مسلمان و شرق آسیا را ببینید و با وضعیت ارتباطات امروز جمهوریاسلامی ایران با کشورهای منطقه مقایسه کنید. از دست رفتن ظرفیت هستهای کشور را ببینید و با توان غنیسازی ۶۰ درصدی و بالاتر در صنعت هستهای امروز مقایسه کنید.
عدماستفاده از فرصتهای ارتباطات راهبردی با ابرقدرتهای جهانی چون روسیه و چین را ببینید و با ارتباطات راهبردی امروز با این دو کشور مقایسه کنید.
حسن بزرگ دولت قبل، این بود که به تجربه جمعی ملت اضافه کرد؛ یعنی اگر الان به کسی بگوییم «نفوذ» یعنی چه؟ دقیقا تداعی ذهنی پیدا میکند یا اگر به کسی بگویید معطل کردن ظرفیتهای کشور یعنی چه؟ دقیقا میتواند آنرا با مثال برای شما بیان کند و چهره بعضی از اعضای دولت قبل جلوی دیدگان انسان رژه میرود.
آقای جهانگیری در این جلسه صریحا میگوید:«... واقعا شرایط کشور دشوار است. ما تقریبا کمسابقهترین دوران ۴۰ سال انقلاب را داشتیم. با اینکه ما خب جنگ تحمیلی را هم داشتیم و همه ما توی مسائل بودیم، توی شرایطی که بههرحال با فشار خارجی، آمریکاییها و مسائل ما در منطقه، مسائل داخلی بسیار سخت شده بود. این شرایط کرونا، این شرایط خشکسالی، منابع کشور هم که ته کشیده، این هم شرایط دشوار بودجه، شرایط اقتصاد دشوار شده، هم شرایط اجتماعی و هم خارجی؛ بالاخره آقای رئیسی در چنین شرایطی مسئولیت اداره کشور را برعهده گرفتهاند.»
وزیر وقت صمت در این جلسه میگوید: «در برق صنایع، ۶۰درصد شبها و ۳۰درصد روزها برق هست. برق فولادمان هم ۵۰درصد بعضی مواقع وصل است و بعضی مواقع قطع و الان تولیدمان کاهش داشته است.»
اردکانیان، وزیر وقت نیرو در این جلسه میگوید: «جناب آقای رئیسی در جریان باشند که با توجه به کاهش نسبی دما، خوشبختانه فعلا امکان اینکه تولید برق را افزایش بدهیم فراهم شده؛ منتها این افزایش مرتب نیست؛ یعنی ما حتی ۷۰ درصد تا ۸۰ درصد هم در بعضی مواقع قطعی داشتیم....