خبرگزاری کار ایران

بازدید رئیس قوه قضائیه از زندان مرکزی بجنورد

بازدید رئیس قوه قضائیه از زندان مرکزی بجنورد
کد خبر : ۱۳۵۸۳۰۷

رئیس قوه قضاییه در سفری بدون تشریفات و از پیش اعلام نشده وارد بجنورد مرکز استان خراسان شمالی شد.

 به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در بیست‌ویکمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، امروز چهارشنبه (۲۷ اردیبهشت) در سفری بدون تشریفات و از پیش اعلام نشده، وارد بجنورد مرکز استان خراسان شمالی شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا در دهم تیرماه سال ۱۴۰۰ تاکنون به صورت رسمی و در صدر هیئت عالی قضایی به استان‌های ایلام، قزوین، خوزستان، گلستان، خراسان‌رضوی، سیستان‌وبلوچستان، قم، یزد، خراسان جنوبی، زنجان، مرکزی، اصفهان، البرز و کردستان سفر کرده است.

ریاست دستگاه قضا در دوره جدید علاوه بر سفر‌های رسمی استانی که به همراه هیئت عالی قضایی انجام می‌شود، سفر‌هایی غیررسمی و بدون تشریفات را هم در برنامه کاری خود گنجانده است؛ استان‌های البرز، اصفهان، هرمزگان، بوشهر، کرمان و خراسان رضوی استان‌هایی بودند که رئیس قوه قضاییه طی مدت اخیر بدون انجام تشریفات به آن مناطق سفر کرده است.

سفر امروز به استان خراسان شمالی، هفتمین سفر بدون تشریفات رئیس قوه قضاییه است.

نقطه اشتراک تمام سفر‌های استانی رئیس عدلیه در دوره جدید -اعم از سفر‌های رسمی همراه با هیئت عالی قضایی و سفر‌های غیررسمی و بدون تشریفات- انجام ملاقات‌ها و دیدار‌های مستقیم و بلاواسطه با متن مردم در سراسر ایران اسلامی و رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی آن‌ها و همچنین اتخاذ رویکرد مسئله‌محور و تخصص‌گرایانه در قبال چالش‌ها و آسیب‌های موجود است که به نحوی از انحاء مرتبط با وظایف و مسئولیت‌های دستگاه قضا بویژه در حوزه صیانت از حقوق عامه می‌شوند.

بازدید رئیس قوه قضاییه از زندان مرکزی بجنورد

به گزارش حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان سفر بدون تشریفات به استان خراسان شمالی و در ادامه بازدیدهای میدانی و آسیب‌شناسانه خود از مراکز و مراجع قضایی، امروز (چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت) از زندان مرکزی بجنورد بازدید کرد.

رئیس دستگاه قضا در جریان این بازدید، ضمن سرکشی از بخش‌های مختلف زندان مرکزی بجنورد، از نزدیک با مسائل و مشکلات مددجویان آن و کادر ندامتگاه آشنا شد و دستورات مقتضی را به مسئولان ذی‌صلاح صادر کرد.

سرکشی به سالن‌هان زندان مرکزی بجنورد از جمله بخش قرنطینه و مجتمع اشتغال و حرفه‌آموزی ندامتگاه، بخش‌هایی از بازدید امروز رئیس قوه قضاییه بود.

 در جریان بازدید رئیس عدلیه از بخش‌های مختلف زندان مرکزی بجنورد، وی در گفتگوی چهره به چهره با محکومان این زندان، در خصوص جرم ارتکابی آنها، مدت زمان سپری‌شده از محکومیت‌شان، شرایط بهداشتی و غذایی زندان و نحوه بهره‌مندی مددجویان از امکانات ورزشی ، رفاهی و آموزشی کسب اطلاع کرد.

پاسخ قابل توجه رئیس قوه قضاییه به محکومی که مدعی بود: «کاری نکرده‌ام، فقط باتری دکلی را سرقت کرده‌ام»!

یکی از مددجویان ، در پاسخ به رئیس قوه قضاییه درخصوص جرم ارتکابی خود، مدعی شد: «کاری نکرده‌ام ، فقط باتری دکل مخابرات را سرقت کرده‌ام»! ؛ در اینجا ، رئیس عدلیه به این زندانی یادآور شد که در مقوله سرقت تجهیزات و تأسیسات زیرساختی مرتبط با برق و آب و گاز و مخابرات، صرفاً ارزش مادی این تجهیزات و تأسیسات مورد توجه نیست؛ اینکه مثلاً گفته شود فلان مقدار سیم برق یا کابل برق، توسط سارق به سرقت رفت؛ بلکه در این مقوله، خسارات ناشی از سرقت و تخریب این تجهیزات که به زندگی و کسب و کار مردم وارد می‌شود، بیشتر مورد توجه است و‌قضات باید در احکام این پرونده ها موضوع خسارت وارده را مدنظر قرار دهند.

رئیس قوه قضاییه خطاب به مددجویان زندان مرکزی بجنورد تاکید کرد که طی نامه‌ای با ذکر جزئیات، درخواست‌های خود، وضعیت خانوادگی، نوع محکومیت، سوابق کیفری، میزان بهره‌مندی خود از ارفاقات قانونی را درج کنید؛ قاضی‌القضات به مددجویان این زندان اطمینان خاطر داد که به تک تک نامه‌ها و درخواست‌های مدجویان مبتنی بر اقتضائات قانونی، رسیدگی خواهد شد.

رئیس عدلیه همچنین خطاب به مددجویان زندان مرکزی بجنورد گفت: همچنین اشخاصی را مسئول خواهم کرد تا در صورت لزوم برای پیشبرد امور شما، وفق درخواست‌هایی که دارید با قاضی صادرکننده حکم و قاضی اجرای احکام پرونده در جهت اعمال ارفاقات قانونی، رایزنی داشته باشند.

رئیس قوه قضاییه در عین حال ضمن اشاره به سیاست‌های دستگاه قضایی برای حبس زدایی و فراهم کردن شرایط عفو و آزادی زندانیان واجد شرایط ، بر این موضوع نیز تاکید کرد که مرتکبین جرائم خشن و سرقت که امنیت فیزیکی و روانی مردم و شهروندان را تهدید می‌کنند، در فهرست عفوها قرار نمی‌گیرند و تأسیسات ارفاقی شامل آنها نمی‌شود.

در جریان این بازدید به دستور رئیس قوه قضاییه، تمامی نامه‌های زندانیان که حاوی درخواست‌های آنها بود، جمع‌آوری شد تا مبتنی بر جهات و ملاحظات قانونی به آنها ترتیب اثر داده شود.

رئیس دستگاه قضا در پاسخ به یک زندانی که خواهان مورد عفو قرار گرفتن خود بود، بر سه شاخصه مهم «رفتار پسندیده در زندان»، «نداشتن سابقه» و «اطمینان یافتن مسئولان امر از عدم ارتکاب جرم توسط محکوم»  برای قرار دادن اسامی زندانیان در فهرست عفوهای مناسبتی تاکید کرد و خطاب به مددجویان ندامتگاه بجنورد، گفت: پس از عفو و آزادی تلاش کنید تا مجدداً اسیر وسوسه‌های شیطان‌صفتان نشوید و به ارتکاب جرم مبادرت نورزید؛ چرا که پس از محکومیت مجدد که در این مورد که با تشدید مجازات همراه خواهد بود و اعزام به زندان، در مراحل و دفعات بعدی، کار مسئولان امر برای قراردادن شما در فهرست عفوهای مناسبتی مشکل خواهد شد.

رئیس عدلیه یادآور شد: آن دسته از مجرمان نیز که اکنون برای چندمین بار است محکوم به زندان شده‌اند و یا در ندامتگاه رفتار مناسبی از خود بروز نمی‌دهند، در لیست عفو و‌ ازادی قرار نمیگیرند.

در جریان بازدید قاضی‌القضات از زندان مرکزی بجنورد ، نماینده مددجویان در تعدادی از سالن‌ها، شرایط این ندامتگاه و رسیدگی به زندانیان را مطلوب دانست و از مسئولان زندان تقدیر به عمل آورد.

در اثناء بازدید رئیس عدلیه از مجتمع اشتغال و حرفه ‌آموزی زندان مرکزی بجنورد، مسئول زندان به ارائه آماری از وضعیت اشتغال مددجویان در این ندامتگاه پرداخت و رئیس قوه قضاییه در جریان فرآیند تولید محصولات مختلف در این مجتمع قرار گرفت و خطاب به مددجویان فعال در این مجتمع گفت: در امر تولید محصولات و مصنوعات ، نهایت دقت و ظرافت را به کار ببندید تا همگان بدانند که کیفیت محصولات تولیدی در کارگاههای زندان‌ها از کیفیت مطلوبی برخوردار است.

بهبود وضعیت زندان‌ها و زندانیان، از جمله تاکیدات همیشگی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بوده و وی طی مدت اخیر شخصاً چندین بازدید از زندان‌های سراسر کشور انجام داده است. زندان مرکزی ایلام، زندان رجایی‌شهر، زندان دماوند، زندان اوین، زندان مرکزی مشهد، زندان مرکزی اصفهان، زندان ساری ، زندان زنان قرچک و زندان مرکزی بجنورد از جمله ندامتگاه‌هایی هستند که رئیس قوه قضاییه از آنها سرکشی کرده و در جریان این سرکشی‌ها بر لزوم تحول رفتاری و ساختاری در امر زندانبانی و ارتقاء وضعیت زندانیان در حوزه‌های مختلف تاکید کرده است.

«ایجاد شرایط و بستر اصلاح، تربیت و بازاجتماعی شدن زندانیان»،«اشتغال زندانیان»، «حبس‌زدایی» ، «اعمال تأسیسات ارفاقی» و «ایجاد ترتیبات فنی و قضایی برای استفاده از پابند الکترونیک در قبال محکومان واجد شرایط قانونی» از جمله رویکردهای تحولی در مقوله زندان و زندانیان است که مورد تاکید جدی رئیس قوه قضاییه است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز