خبرگزاری کار ایران

دهقانی در جریان استیضاح فاطمی‌امین:‌

وزیر صمت نباید وزیر دو خودروساز باشد/ با آمارهای غلط شعور مردم و مسئولان به سخره گرفته می‌شود

وزیر صمت نباید وزیر دو خودروساز باشد/ با آمارهای غلط شعور مردم و مسئولان به سخره گرفته می‌شود
کد خبر : ۱۳۵۲۹۵۱

نماینده موافق استیضاح گفت: علیرغم اینکه مجلس به وزیر احترام می گذارد اما دولت هم به این نتیجه رسیده که وزیر توان اداره وزارتخانه را ندارد و لایحه های تفکیک وزارتخانه را می دهد لذا رئیس جمهور یک مدیری را بگذارد که بتواند وزارتخانه را اداره کرده و تورم مهار شده و تولید رونق پیدا کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، الله وردی دهقانی نماینده مردم ورزقان در موافقت با استیضاح فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در صحبت‌های خود از ۲۹ محور استیضاح به ارائه ۲ محور اصلی صنعت به ویژه صنعت خودرو و معدن بسنده می‌کنم. می‌خواهم یک آمار واقعی ارائه بدهم ما ۲۹ میلیون خودرو در حال تردد داریم که اگر عمر مفید خودرو را ۷ سال در نظر بگیریم، ۲۳ میلیون خودرو فرسوده داریم. اگر عمر مفید خودرو را بار دیگر ۱۰ تا ۱۲ سال در نظر بگیریم، ۱۳ میلیون خودرو فرسوده داریم. ما در سال بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین مصرف می‌کنیم. سرانه مصرف بنزین در میانگین جهانی ۴ لیتر است و اگر در ۱۰۰ کیلومتر مصرف بنزین را ۱۰ لیتر در نظر بگیریم، ۶ کلیومتر مازاد بر مصرف جهانی داریم. در مصرف بنزین و ناوگان فرسوده کشور ما سالانه ۱۰۰۰ همت از منابع ملی را هدر می‌دهیم.

وی افزود: با توجه به تولید یک میلیون خودرو در سال باید ۱۸ میلیون خورو فرسوده را نوسازی و از رده خارج کنیم اما چه کردیم. وقتی وزیر این مسئولیت را قبول کردند، قیمت خودرو ۳ برابر شده است به طور مثال قیمت پراید از ۱۰۹ میلیون به ۳۰۰ میلیون تومان رسیده است. آقای وزیر در ارائه برنامه خود گفتند در سال ۱ تا ۲ میلیون خودورو تولید خواهند کرد اما برنامه اجرایی نشده است. قول داده بودند قرعه کشی را حذف می‌کنند اما خبری از آن نیست. وزیر در خدمت دو خودروساز بزرگ کشور است در حالی که باید وزیر صنعت باشد نه وزیر دو خودروساز. این همه مسائل که در خودروسازی وجود دارد اقتصاد و منابع ملی ما را هدر داده است. چرا ما از خودروسازان بیرون نمی آییم مگر دولت در خودروسازی چقدر سهم دارد. دولت باید سیاستگذار بوده و منافع ملی را در نظر بگیرد و خودروساز را به خودروسازان تبدیل کند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با بیان اینکه مردم اموال غیرمنقول و منقول خود را می فروشند تا خودرو پیش خرید کنند، یادآور شد: اما موقع تحویل خودرو باید آن را با قیمت دو تا سه برابر بخرند لذا نه می توانند خودرو را تحویل بگیرند و نه می توانند اموال فروخته شده خود را دوباره بخرند.

نماینده مردم ورزقان گفت: خودروسازان در این مشکل ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصد سود می‌برند اما مردم بیش از ۵ درصد سود نمی‌برند. جالب است که در زمان استیضاح دو لایحه دو فوریتی به مجلس می آورند. به دولت و وزارت این اختیار داده شده است که برنامه‌های خود را به شکل بهتر اجرا کند که این اختیار را مجلس، سران قوا در اختیار دولت و وزیر قرار دادند. آیا لایحه هر کارت ملی یک خودرو، بستن درهای تولید نخواهد بود.  علیرغم اینکه مجلس به وزیر احترام می گذارد اما دولت هم به این نتیجه رسیده که وزیر توان اداره وزارتخانه را ندارد و لایحه های تفکیک وزارتخانه را می دهد لذا رئیس جمهور یک مدیری را بگذارد که بتواند وزارتخانه را اداره کرده و تورم مهار شده و تولید رونق پیدا کند.

دهقانی با اشاره به اهمیت توجه به معادن که مورد توجه رهبری بوده و صراحتا اعلام کردند که از بخش معدن به شدت ناراضی هستم، عنوان کرد: وزیر در گزارش های خود می گوید ۳ هزار معدن را فعال کرده است. در حال حاضر ۶ هزار و ۵۰۰ معدن فعال در کشور داریم که اگر ۳ هزار معدن فعال شده باشد و به این تعداد اضافه شده باشد، رشد تولید ما در معدن باید بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد باشد. با توجه به گران شدن قیمت ارز و تورم باید رشد بالایی را در معدن داشته باشیم اما نداریم و اینها آمارهای غلطی است که داده می شود و شعور مردم و مسئولان به سخره گرفته می شود.

عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی با اشاره به اکتشافات کشور، ایران را ۹ کشور برتر معدنی دنیا معرفی کرد و افزود: ۷ درصد معادن دنیا در اختیار ما است که وزیر قول داده بود نقشه یک پنجاه هزارم را در عرض ۴ سال تمام می کند اما متأسفانه عملکرد وی و دولت های قبلی این موضوع را به ۱۰ درصد هم نرسانده است یعنی از حدود ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومتر خط طولی که باید اکتشاف می شد، ۶۰۰ هزار بیشتر اکتشاف نشده و حدود ۱۰ درصد اجرایی شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه وزیر می داند که ما ۱۰ سال دیگر معادنی برای اکتشاف نخواهیم داشت، عنوان کرد: در زمینه تبدیل کانسارهای سنگ آهن به معادن چه اقدامی شده است که این اقدام در هر کشور دیگری این موضوع حدود ۷ سال طول می کشد که در کشور ما ۱۵ سال طول می کشد.

دهقانی در ادامه با بیان اینکه در صنعت سنگ رتبه اول دنیا را داریم، گفت: از ۲ هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی، ۸۰۰ واحد در حال فعالیت هستند و هیچ اقدامی برای استفاده از این مزیت نشده است. متوسط اکتشاف کشور ما زیر ۱۰ متر است در حالی که در دنیا این میزان به ۷۰ تا ۸۰ متر می رسد و در کشورهای پیشرفته حدود ۲۰۰ متر است.

این متقاضی استیضاح وزیر صمت ادامه داد: از سوی دیگر عدم نظارت باعث ایجاد فساد در مجموعه شده و از نیروهای غیرمتخصص در آن استفاده می شود در حالی که متخصصان معدنی و متالوژی و زمین شناسی از شرکت های معدنی اخراج شده و به جای آنها جامعه شناس و ادیب گمارده اند. در شرکت ملی مس نیز همینگونه است و پروژه های معادن خوابیده اند. این شرکت یکی از مراکز فساد است که مدارک آن را به وزیر داده ایم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: ۱۰ ها هزار میلیارد تومان پروژه به صورت رانتی و ترک تشریفات به شرکت های غیرتخصصی واگذار شده و اکثر فرمایشات رهبر معظم انقلاب در زمینه اقتصاد که از مصادیق آن وزیر صمت است، نادیده گرفته شده و محصولات معدنی در بورس به قیمت دلارهای بازارهای آزاد فروخته شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز