غریبآبادی:
اعتبار و اعتماد عمومی به پزشکی قانونی سرمایهای بزرگ است
معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر تاکید کرد: مردم به پزشکی قانونی اعتماد کامل دارند و شاید این سازمان تنها مجموعه در حوزه تخصصی پزشکی باشد که مردم و حتی دستگاههای مسئول به نظرات آن تمکین می کنند و به آن اعتماد کامل دارند.
به گزارش ایلنا، کاظم غریب آبادی صبح امروز در جلسه شورای مدیران سازمان پزشکی قانونی کشور، گفت: برای مجموعه تخصصی پزشکی قانونی سه ویژگی می توان در نظر گرفت که عبارتند از اعتبار، اعتماد و کار علمی.
وی با تأکید بر اینکه اعتبار در محافل علمی و اعتماد عمومی به سازمان از همان کار علمی و تخصصی مجموعه ناشی می شود، اظهار داشت: این برای پزشکی قانونی سرمایه بزرگی است که در جامعه از اعتبار بالایی برخوردار است و مسئولین و مردم به نظرات و کارشناسیهای آن در موضوعات گوناگون اعتماد کامل دارند و این اعتبار و اعتماد حاصل یک فرایند، تلاش و فعالیت علمی است.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه ادامه داد: در حوزه علمی بودن آنچه برای سازمان پزشکی قانونی کشور اهمیت دارد آن است که کار اجرایی مانع فعالیتهای علمی و آموزشی آن نشود. هرچند حوزه خدمات و سطح ارجاعات پزشکی قانونی بسیار گسترده است اما باید برنامهای منسجم و نه صرفا سازمانی (حتی به صورت فردی) برای تولید علم و فعالیت های آموزشی و فنی آن حتی در حوزههای بینالملل تعریف شود.
غریبآبادی با اشاره به لزوم تقویت فعالیتهای حوزه بینالملل سازمان و گسترش تعاملات دو یا چند جانبه با دیگر کشورها، تصریح کرد: طی چند سال گذشته به دلیل برخی اتفاقات و تحولات شاهد کاهش فعالیتهای سازمان در حوزه بینالملل بودیم اما لازم است این تعاملات با هدف تبادل تجربیات با پزشکی قانونی دیگر کشورها و مجامع علمی مجددا برقرار و تقویت شود.
وی افزود: سازمان پزشکی قانونی کشور زمینه های مناسبی جهت برقراری ارتباط موثر و مفید با کشورهای منطقه و امضای تفاهمنامه های همکاری مشترک با سایر کشورها دارد.
دبیر ستاد حقوق بشر به موضوع تحریمها و مشکلات سازمان در تأمین برخی تجهیزات اشاره و خاطرنشان کرد: سازمان پزشکی قانونی کشور در سالهای اخیر تلاش هایی برای بومیسازی تجهیزات مورد نیاز خود داشته است اما با توجه به تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی علیه کشورمان در تأمین برخی تجهیزات و دستگاههای تخصصی مورد نیاز خود در بخشهای فنی با مشکلاتی مواجه است.
به گفته غریبآبادی، امور بینالملل قوه قضاییه با توجه به جایگاه و نقش پزشکی قانونی آماده کمک به این سازمان تخصصی در موضوع تأمین تجهیزات مورد نیاز و نیز برگزاری نشستها و همایشهای بینالملل است.
وی با تأکید بر لزوم تقویت ارتباطات بین الملل قوه قضاییه ابراز داشت: قوه قضاییه به دنبال برقراری ارتباط و تعاملات هدفمند با مجموعههای قضایی دیگر کشورها است به ویژه آنکه مسئولیتهای قوه قضاییه در ایران بسیار سنگین و متنوع است و هیچ کشوری چنین تشکیلات قضایی ندارد.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه از تدوین برنامهای برای تعاملات بینالمللی قوه قضاییه خبر داد و بیان کرد: این برنامه مراحل پایانی تدوین را طی میکند و به زودی در بخشهای مختلف این دستگاه اجرایی و ارتباطات بینالملل قوه تقویت میشود.
غریبآبادی برقراری تعاملات بینالمللی هدفمند و بیان دستاوردها را عاملی برای تبادل تجربیات و نیز معرفی چهرهای درست از نظام قضایی کشور دانست.