اسلامی در جمع کارآفرینان و مدیران اشتغالزای کشور:
قدرت خلق محصول با ظرفیت طراحی و مهندسی، رمز موفقیت کارآفرینی است
چهاردهمین جشنواره تجلیل از کارآفرینان و مدیران اشتغالزای کشور عصر شنبه با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و جمعی از مدیران و مسئولان کشوری در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد.
به گزارش ایلنا، محمد اسلامی که بهعنوان سخنران در این مراسم حضور داشت، در ابتدای سخنانش ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این جشنواره، خطاب به کارآفرینان و مدیران اشتغالزای کشور گفت: یک سری از واژههای پر تکرار هستند که قدر و ارزش آنها بهدرستی بیان نمیشود.
وی ادامه داد: از جمله این واژهها کارآفرینی است. کارآفرین در معنای واقعی کلمه فدا شونده و عاشق است، یعنی توقعی ندارد و عاشقانه خودش را در مسیر مهم کارآفرینی قرار میدهد.
معاون رئیسجمهور در خصوص ویژگیها و اهداف کارآفرینان اظهار داشت: یک کارآفرین و مدیر اشتغالزا به دنبال منفعت شخصی نیست؛ اگر منفعت را در نظر بگیرد در این مسیر نمیتواند گام بردارد. کارآفرینان در مقابل همه سختیها و ناملایمات مقاوم هستند؛ این یک اصل بنیادی است.
اسلامی با اشاره به چند دهه فعالیت در مسئولیتهای دولتی تصریح کرد: در حوزههای مختلف بهعنوان مدیر دولتی در نظام جمهوری اسلامی ایران فعالیت داشتهام. برای پیشبرد اهداف و برنامهها همواره تلاش بسیار زیادی داشتیم و فراز و نشیبهای فراوانی را در مسیر دیدیم. مخصوصاً زمانی که میخواستیم در زمینه فناوریهای سطح بالا (High-tech) کاری انجام بدهیم.
وی افزود: در مقطعی تصمیمی در نظام جمهوری اسلامی ایران گرفته شد و در حکمی به بنده ابلاغ شد تا صنعت هواپیماسازی کشور را ایجاد کنم. کاری که با توجه به امکانات محدود بسیار طاقتفرسا بود و باید تقریباً از صفر شروع میکردیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه باید طوری طراحی و سازماندهی میکردیم که بتوانیم سه جبهه را همراه داشته باشیم، خاطرنشان کرد: یکی از آنها باور جامعه و مردم بود، بحث دیگر جلب باور و اعتماد مسئولان و دیگر موضوع مهم، تعریف سازوکار یارگیری برای انجام کار تیمی بود که از شایستگیهای لازم برخوردار باشند. اگر بخواهیم این سه جبهه را در مسیر همراه خود ببینیم، لازمه آن ایجاد یک جریان است که در یک مسیر مولد و با دوام با رعایت استانداردهای بینالمللی سازوکار مورد نیاز فعالیت را ایجاد کند.
به گفته اسلامی، ایجاد یک جریان صحیح و هدفمند، در مسیر رسیدن به هدف، با تمرکز اصلی بر مدار نیروی انسانی متعهد و برخوردار از دانش و ظرفیت لازم، انرژی زیادی را میطلبد.
وی با بیان اینکه با همان سازوکار، صنعت هواپیماسازی در مسیر پیشرفت و ترازی قرار گرفت که هواپیماهای مافوق صوت، تولید، عرضه و بهرهبرداری میشود، ابراز داشت: در صنعت هواپیماهای بدون سرنشین نیز با وجود تحریمهای سخت و طاقتفرسا امروز در جمع برترینهای دنیا هستیم.
معاون رئیسجمهور رمز موفقیت در کارآفرینی بهویژه گستره محصولات دانشبنیان را ایجاد ظرفیت برای قدرت خلق محصول دانست و بیان کرد: شما لازم است بتوانید قدرت خلق محصول با ظرفیت طراحی و مهندسی داشته باشید. این چیزی است که از فقدان آن در صنایع رنج میبریم. اگر بتوانیم قدرت خلق محصول را با روش فوق محقق کنیم، همان فرصتی است که برای نیروی نخبه و دانشی ایجاد خواهیم کرد. ظرفیت طراحی و مهندسی که بتواند فناوری روز را به کار بگیرد و ارتقای محصول با دوام را توسعه بدهد. این فرایند روز به روز مشتری وفادار را برای محصولات جذب میکند.