رسولی در گفتوگو با ایلنا:
تداوم روند فقرافزایی با این شتاب، سرانجام خطرناکی را برای ایران رقم خواهد زد/ دولت مسئله هستهای کشور را با نگاه به منزلت و منافع ملت ایران حل کند
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: همه کارشناسان و فعالان سیاسی وظیفه دارند نسبت به مذاکرات هستهای که مرتبط با امنیت ملی است و سطح و مرتبه آن فراتر از دسته بندیها و جناح بندی های سیاسی داخلی است، نگاه فراجناحی و ملی داشته باشند.
حسن رسولی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره اینکه چند وقتی است مسئولان کشور و نمایندگان مجلس مردم را از تریبونهایی که در اختیار دارند به تحمل شرایط دعوت میکنند و به جای اینکه به حل مشکلات بپردازند تنها مشکلات را مطرح میکنند، اینگونه گفتهها چه تاثیری در اجتماع خواهد داشت، گفت: نفس اینکه مسئولان کلیدی کشور اذعان میکنند مردم تحت فشارهای اقتصادی و معیشتی هستند، نشاندهنده اهمیت در نظر داشتن وضعیت عمومی شرایط جامعه در مواجهه با بحرانهای فراروی کشور است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب خاطرنشان کرد: به طور طبیعی هر سیستم سیاسی که جمهوری اسلامی ایران هم از آن مستثنی نیست در صورتی میتواند اهداف و برنامههای خودش را در عرصههای گوناگون به مرحله اجرا برساند که نسبت اعتمادآوری بین حاکمیت با بطن جامعه برقرار باشد. توجه داشته باشید به هر میزانی حاصل حکمرانی متولیان اداره کشور از منظر افکار عمومی در راستای کاهش مشکلات زندگیشان باشد، احساس رضایت عمومی از وضع موجود در سطح جامعه روند صعودی به خود میگیرد و متقابلاً در هر نسبتی که شاهد واگرایی بین مواضع و منویات دولت و مردم باشیم، سرمایه اجتماعی که اصلیترین قدرت پیشبرنده اهداف حکومتی است، رو به کاهش گذاشته سیر نزولی طی میکند.
وی با بیان این که امروز اصلیترین مسئله کشور فقر و مشکلات اقتصادی و معیشتی است، عنوان کرد: این شاخص در عین حالی که تصویرکننده شرایط عموی دهکهای جامعه از حیث برخورداری از رفاه عمومی است، نشانگر بسیار خوبی برای همراهی مردم با دولتمردان بر اساس شاخصهای رسمی اعلام شده است که مورد توجه و سنجش قرار میگیرد. مقامات رسمی کشور اعلام کردهاند که حداقل از ۸۵ میلیون نفر جمعیت ایران ۱۰ میلیون نفرشان در فقر مطلق قرار دارند؛ یعنی اینکه طی ۲۴ ساعت شبانهروز امکان تأمین حداقل کالری مواد غذایی مورد نیاز برایشان وجود ندارد. از سوی دیگر توسط مراجع رسمی گفته شده است از ۱۰ دهک جامعه ایران یعنی صد در صد اقشار مختلف، ۶ دهک معادل ۶۰ درصد جامعه نیازمند تحت حمایت اجتماعی قرار گرفتن هستند؛ در چنین شرایطی از منظر کارشناسی باید هشدار داد که تداوم روند فقرافزایی در کشور با این شتاب، سرانجام خطرناکی را برای ملت و دولت ایران رقم خواهد زد.
رسولی خاطرنشان کرد: مهمترین مسئلهای که به عنوان راهحل ریشهای باید مدنظر قرار گیرد، شناسایی اصلیترین مسائل امروز کشور است، به باور من تداوم تحریمهای ظالمانه از یک طرف و مسدود شدن مسیر رسمی و قانونی مبادلات بازرگانی، تجاری و بانکی از سوی دیگر و نیز کاهش امید به آینده و در نتیجه کاستن از نرخ تشکیل سرمایه و سرمایهگذاری، اصلیترین تهدیدهایی است که کشور ما را به این روز رسانده است.
وی ادامه داد: معتقدم هرچند موانع و مشکلات زیاد است، اما ایران علیرغم همه لطماتی که طی سالهای اخیر از تحریمها، ناکارآمدی و بروز و ظهور برخی از مفاسد دیده است، منابع و ظرفیتهای بالقوه خوبی در کشور وجود دارد که میتواند کمککننده باشد به طور مثال هنوز هم کشور ما در صدر کشورهای غیربدهکار از لحاظ بدهیهای خارجی قرار دارد. گفته میشود حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار داراییهای نقد کشور بر اثر تحریم در سایر کشورها بلوکه شده است و یا در سایر بخشها ظرفیتها و منابع بالقوه و قابل قبولی در ایران وجود دارد که در صورت اتخاذ تدابیر موثر و کارآمد امکان نجات اقتصاد کشور در یک برنامه میانمدت و درازمدت میسر است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به اینکه اصلیترین راهبرد، اتکاء به درون و استفاده از ظرفیتهای داخلی است، بیان کرد: معتقدم در دنیای به شدت جهانی شده امروز قرار گرفتن در شرایط انزوای بین المللی به نحوی که امروز ما در آن شرایط قرار داریم که عادیترین مراودات بازرگانی و بانکی ما با ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش هزینه روبهرو است، قابل تداوم نیست. درست است که اهم مشکلات اقتصادی کشور ذاتا اقتصادی است اما سیاست و آن هم سیاست خارجی اصلیترین محدودیتها را متوجه پویایی اقتصاد ایران کرده است .
وی با بیان این که حل مسئله هستهای به صورت عزتمندانه و با یک نگاه واقع بینانه اصلیترین قدمی است که در حال و روز امروز ایران توسط متولیان عالی رتبه کشور بایستی در معرض اقدام و عمل قرار بگیرد، گفت: مدتی مذاکرات و حل مسائل هستهای تعطیل شد تا دولت جدید استقرار پیدا کند و ساز و کار را صورت دهد. امروز هم مذاکرات مجدداً از سر گرفته شده است من فکر میکنم که همه کارشناسان و فعالان سیاسی وظیفه دارند نسبت به مذاکرات هستهای که مرتبط با امنیت ملی است و سطح و مرتبه آن فراتر از دسته بندیها و جناح بندیهای سیاسی داخلی است با نگاه فراجناحی و ملی پشتیبان و حامی دیپلماتهای ارشد فعال کشور در عرصه مذاکرات فوق العاده حساس و پیچیده جاری باشند؛ ضمن اینکه نقدهایشان را نسبت شکل و محتوای مدیریت حل منازعه هستهای بیان کنند.
رسولی اظهار داشت: امیدوارم مسئولان کشور بخصوص آقای رئیسجمهور که نوید رسیدن به روزهای بهتری به ملت ایران میدهند مسئله هستهای کشور را با نگاه به منزلت و منافع ملت ایران حل کند که کشور وارد فرآیند روابط عادی و عزتمندانه با سایر کشورهای جهان شود که در این صورت امکان احیای امید به آینده تقویت سرمایهگذاری و حسن استفاده از ظرفیتهای خالی اقتصادی و مزیتهای نسبی کشور بر بخشهای مختلف وجود دارد. من شخصا دعا میکنم دولت آقای رئیسی به ویژه مردان دیپلماتیک این دولت در پیمودن این راه پیچیده، حساس و مهم موفق باشند.