خبرگزاری کار ایران

محمدی در بازدید از ندامتگاه زنان استان تهران:

سرکشی از زندان و زندانیان را جدی بگیرید/بازدید قضات محترم از زندان‌ها باید افزایش یابد/توسعه اشتغال را با تعیین یک زندان و استان مشخص کلید می‌زنیم

سرکشی از زندان و زندانیان را جدی بگیرید/بازدید قضات محترم از زندان‌ها باید افزایش یابد/توسعه اشتغال را با تعیین یک زندان و استان مشخص کلید می‌زنیم
کد خبر : ۱۱۷۶۶۲۱

رئیس سازمان زندان‌ها در جمع کارکنان ندامتگاه زنان استان تهران گفت: لازم است با تعاملات بیشتر روند بازدید قضات محترم و همکاران قضایی‌مان از زندان‌ها افزایش یابد بلکه با دیدن شرایط مددجویان و آسیب‌های ناشی از زندان، بر استفاده از مجازات های جایگزین حبس اهتمام بیشتری داشته باشند.

به گزارش ایلنا،غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندان‌ها با حضور در ندامتگاه زنان استان تهران ضمن بازدید و سرکشی از بخش‌های مختلف، در جمع کارکنان این مرکز نیز حضور یافت و به گفتگو با آنان نشست.

وی در جمع پرسنل و ضمن رصد شرایط موجود در این ندامتگاه گفت: من با دیدن وضعیت رفاهی و امکانات خصوصا توسعه اشتغال مددجویان ندامتگاه زنان انرژی مضاعفی گرفتم؛ برهمین اساس هم باید بواسطه اقدامات خوبی که در این مجموعه رخ داده است از پرسنل ندامتگاه تشکر ویژه داشته باشم.

محمدی همچنین اعلام کرد؛ برای تحقق فرآیند اصلاح و تربیت مددجویان باید از کانال اشتغال در زندان وارد شد. برهمین اساس هم بزودی یکی از زندان‌های استان تهران و نیز یکی از استان‌های کشور را به‌عنوان الگو و پایلوتی برای توسعه اشتغال در زندان‌ها قرار داده و توسعه اشتغال حداکثری را کلید خواهیم زد.

وی با تأکید بر اینکه یکی از راه‌های رفع آسیب‌های زندان، توجه جدی به اشتغال مددجویان است، گفت: با حرفه‌آموزی و اشتغال زندانیان است که در کنار بازپروری، مراقبت از آنان پس از خروج از زندان نیز ممکن خواهد شد. 

رئیس سازمان زندان‌ها در عین حال اعتقاد داشت؛ ما ادعای کمال‌گرایی در حوزه اشتغال زندانیان را نداریم اما بالاخره باید کاری کرد که اشتغال مولد و نشسته مددجویان تا حد امکان میسر شود بلکه با این اقدام بتوان مانعی بر ارتکاب جرم مجدد و بازگشت آنان به زندان شویم.

محمدی نرخ بازگشت زندانیان به زندان را معیار موفقیت در برنامه‌های اصلاحی و تربیتی خواند و اذعان داشت: قطعا اشتغال می‌تواند شاخص و امکانی برای موفقیت در زمینه عدم رجوع مجدد زندانیان به زندان‌ها باشد.

وی با اشاره به اینکه همه کشورها جدای از ساختار حاکمیتی و دینی، فهمی مشترک نسبت به زندان و زندانی دارند، توضیح داد: همه کشورها در تلاشند زندان را محلی برای اصلاح و تربیت و بازسازگاری اجتماعی سازند تا بعد از آزادی، آنان بتوانند زندگی شرافتمندانه‌ای برای خودشان فراهم کنند.

رئیس سازمان زندان‌ها اینگونه نیز گفت: ما در کشورمان بخاطر نگاه دینی و انسانی‌مان به مددجویان بویژه بانوان و نیز کودکان و نوجوانان حاضر در کانون‌ها، رویکرد خاص‌تری داریم چرا که معتقدیم روح این افراد لطیف، حساس و قطعا تأثیرپذیری‌شان از محیط و افراد بیشتر خواهد بود.

وی ادامه داد: به حتم تمرکز هرچه بیشتر ما بر فرآیند اصلاح و تربیت این دسته از مددجویان، موفقیت ما را نیز در شیوه بازپروری و بازگشت دوباره آنان به جامعه ممکن‌تر خواهد کرد. قلب نوجوان و جوانی که دچار بزه شده‌اند، مثل آینه‌ای است که غباری بر آن نشسته که با اقدام کوچک تربیتی رفع می‌شود.

محمدی در این راستا تأکید کرد: پرسنل زندان‌ها و مراقبین ما قطعا کارشان در قبال این گروه‌ها تأثیرگذارتر و البته خطیرتر است. بنابراین امیدوارم با رفتار توام با محبت، متانت و صبوری این برنامه اصلاحی و تربیتی را به جلو ببرند. قطعا هرجا کار سختی برعهده ما باشد، اجر و قرب مضاعف‌تری در نزد خداوند دارد.

رئیس سازمان زندان‌ها با یادآوری آیه مبارکه «و من احیاها فَکَأَنَّما أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعاً» اذعان داشت: فرصت خدمت در زندان را سفره ثوابی پیش روی خودمان بدانیم تا منتهای آمال و آرزوی ما با توجه به چنین بشارتی رقم بخورد. از مدیران درخواست می‌کنم در جهت رصد مشکلات و رفع آنان، سرکشی از زندان و زندانیان را جدی بگیرند.

وی همچنین با اشاره به فعالیت جدی حوزه مددکاری گفت: فعالیت‌های مددکاری در زندان‌ها قابل تأمل است اما در کنار مددکار اجتماعی نیاز به مددکار قضایی نیز داریم که در برنامه‌های آتی ما این مسأله دیده شده است.

وی افزود: اگر قرار است زندان را بر مدار دانایی و علمی اداره کنیم، پس باید با مراکز دانشگاهی وارد تعامل شویم. در این راستا علاوه بر نشست با نخبگان، با مراکز دانشگاهی نیز جلساتی داشته‌ایم که نمونه آن همکاری با دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری درجهت تربیت مددکاران قضایی است.

محمدی توسعه اقدامات فرهنگی در کانون‌های اصلاح و تربیت و مراکز نگهداری از بانوان را لازم دانست و گفت: انتظار من این است که در مناسبت‌های مذهبی خصوصا در هفته پیش رو که مصادف است با سالروز شهادت حضرت زهرا(س)، این برنامه‌ها را در زندان‌ها پررنگ کنید چرا که همین محتوای دینی قطعا می‌تواند زمینه‌ساز هدایت افراد شود.

رئیس سازمان زندان‌ها بر اهتمام بیشتر به اقدامات بعد از خروج نیز تأکید کرد و در مورد مددجویان ندامتگاه زنان گفت: لازم است اداره‌کل زندان‌های استان تهران شرایط بهتر و بیشتری را در زمینه اقدامات بعد از آزادی خصوصا بدرقه بانوان از زندان تا منزلشان فراهم کند.

وی همچنین اعلام کرد؛ بزودی کمیته و کارگروهی را ویژه نسوان و کانون اصلاح و تربیت تدارک خواهیم دید بلکه مشکلات این دسته از مدددجویان به نحو بهتری پیگیری و به سرانجام برسد.

محمدی همچنین یادآوری کرد: تمام هم و غم ما مسئولین سازمان زندان‌ها در قبال پرسنل این است که وضعیت رفاهی و معیشتی شما را پیگیری مجدانه کنیم و این وضعیت را ارتقا دهیم. بخشی دست ماست که بطور جدی دنبال می‌شود و بالاخره بخشی نیز در دست تصمیم‌گیری‌های دولت است که شرایط را برای تعامل بیشتر با آنان در دستور کار داریم.

رئیس سازمان زندان‌ها در پایان گفت: امیدوارم با تعاملات بیشتر روند بازدید قضات محترم و همکاران قضایی‌مان از زندان‌ها افزایش یابد چرا که هرچقدر همکاران حوزه دادسرا و حتی قضات محاکم بدوی و تجدیدنظر از نزدیک در زندان‌ها حضور داشته باشند و آسیب‌ها را ببینند، بر کیفیت آراء آنان نیز تأثیر خواهد گذاشت.

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز