خبرگزاری کار ایران

مهرعلیزاده:

بدون مداخلات غیرقانونی، اختیارات رئیس جمهور کافی است/درهای تعامل با جهان باید باز باشد

بدون مداخلات غیرقانونی، اختیارات رئیس جمهور کافی است/درهای تعامل با جهان باید باز باشد
کد خبر : ۱۰۸۷۷۳۰

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: درهای تعامل با جهان باید باز باشد، اما نباید فکر کنیم که اگر دیگران به روی ما خندیدند و با شرط و شروطی ما را به بازی گرفتند می توانیم زنده بمانیم و در غیراین صورت زندگی را از دست خواهیم داد.

به گزارش ایلنا، محسن مهرعلیزاده عصر چهارشنبه در گفت‌وگویی درباره انگیزه‌اش برای حضور در انتخابات خاطرنشان کرد: فقر و تنگدستی مردم، فاصله طبقاتی و نگرانی های مردم در خصوص آینده جوانان انگیزه ای شد برای اینکه داوطلب نامزدی انتخابات ریاست جمهوری شوم. در زمینه های مختلف صنعتی، برنامه ریزی، سرمایه گزاری، توسعه بانکی، پولی و مالی، در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی کار کرده ام. شاید نادر باشد کسی که در زمینه های مختلف و متعدد مربوط به توسعه، این حد از تجربیات انباشته شده به این شکل را داشته باشد. وظیفه دانستم که سرمایه خودم از اعتماد این مردم را به آنها ارائه کنم.

وی گفت: مهم است که رییس جمهوری از مسائل کف جامعه، درد دل مردم، مساله تولید، کارگر، مناسبات اقتصادی، مسائل سیاسی داخلی، توسعه، صادرات و واردت مطلع باشد و در این ۴۲ سال فعالیت، این توانایی ها را در خود جمع کردم و فکر می کنم در مقایسه با سایرین، بیشتر می توانم به حل مشکلات مردم کمک کنم.

رییس‌جمهوری شخص اول اجرایی کشور است

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بر اساس قانون اساسی، رییس جمهوری شخص اول اجرایی کشور است، خاطرنشان کرد: قانون اساسی سطحی برای رییس جمهوری قائل است که در مقایسه با قوای دیگر بالاتر است.

مهرعلیزاده تصریح کرد: اگر در عمل، شاهد مداخلات غیرقانونی در کار رییس جمهوری نباشیم، اختیارات رییس جمهوری کافی است و بستگی به رییس جمهوری دارد که چقدر بتواند از اختیاراتش استفاده کند. کسی که بلد نیست از این اختیارات استفاده کند، همیشه در تردید است و نمی تواند کار را انجام دهد، حتی اگر شجاعت ذاتی هم داشته باشد.

وی در خصوص سیاست خارجی خود گفت: درهای تعامل با جهان باید باز باشد و بتوانیم با بیرون کار کنیم و تعامل داشته باشیم اما اینکه فکر کنیم که اگر دیگران به روی ما خندیدند و با شرط و شروطی ما را به بازی گرفتند می توانیم زنده بمانیم و در غیراین صورت زندگی را از دست خواهیم داد اشتباه محض است. کشور ما که یک کشور غنی و قوی با چندین هزار سال سابقه تمدنی و دارای جوانانی باهوش است. به لحاظ موقعیت جغرافیایی در وضعیت سوق الجیشی هستیم و می توانیم هاب حمل و نقل منطقه باشیم. در مقایسه با کشورهای همسایه از لحاظ صنعتی و فناوری خیلی جلو هستیم و آنها می توانند بازار ما شوند و با این امکانات و ظرفیت ها نیازی به خنده دیگران نداریم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه در داخل قدرت داریم اما در داخل ماندن هم خطاست، خاطرنشان کرد: باید بتوانیم تولیداتمان را به دنیا بفروشیم. کشورهای زیادی هستند که می توانند بازار ما باشند. اتکا به درون و قدرت داخلی باید اولویت ما باشد اما در عین حال نبایستی هم بی خودی با دیگر کشورها دعوا و معارضه داشته باشیم و باید بر اساس آنچه که ویژگی یک ملت بزرگ است با دنیا تعامل کنیم.

مهرعلیزاده درباره تاثیر تحریم ها بر اقتصاد کشور نیز گفت: عمده مشکلات کشور ناشی از نداشتن برنامه منظم و سوءعملکرد و مدیریت است. مدیریت خوب می توانست مشکلات ناشی از تحریم را کمتر کند و حتی می توانستند اراده خود را به طرف مقابل تحریم کنند.

سه برابر فرانسه قانون داریم

وی با بیان اینکه خیلی خودتحریمی داریم، افزود: ۱۲ هزار قانون در کشور داریم. سابقه قانون نویسی ما حدود ۱۰۰ سال است اما سابقه فرانسه در این زمینه بیش از ۳۰۰ سال است اما قوانین فرانسه یک سوم قوانین ماست. این قوانین متضاد و متعارض سبب می شود سیستم خودش را از بین ببرد و شاهد اسطکاک قوانین با قوانین و مردم با قوانین هستیم. ۲۸۸ هزار مقررات در کشور داریم و همین موضوع برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان مشکلات زیادی ایجاد کرده است. صادرکنندگان با تلاش زیاد در کشورهای همسایه بازار پیدا می کنند و یکدفعه با کاهش آن کالا در بازار، بخشنامه صادر می شود و صادرات آن ممنوع می شود و به این ترتیب بازار آنها از دست می رود و دیگر کشورها آنرا تصاحب می کنند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: برخی مدیران ما جرات ندارند و فقط برای گرفتن آن جایگاه آمده اند. ۱۷ دستگاه نظارتی بر کار مدیران نظارت می کنند و این موضوع، جرات اقدام را از مدیران گرفته است.

مهرعلیزاده درباره مشکل بیکاری جوانان نیز گفت: ناراحتی من از بیکاری جوانان بیشتر از دیگران است زیرا می دانم که می توان برای آنها کار ایجاد کرد ولی کاری برای آنها نمی شود. خویشاوندسالاری ها و حزب سالاری ها اجازه نمی دهد افراد شایسته در جای خود قرار بگیرند. بیش از ۶۰ درصد ظرفیت تولید کشور بیکار است و در یک شهرک صنعتی که ۲۰ هزار نفر می توانند کار کنند، الان ۶ هزار نفر کار می کنند. در یک ماه می توان این ظرفیت را به سمت فعال شدن برد. قوانین متعارض و متناقض زیاد را باید برداشت.

وی با بیان اینکه سال های زیادی به نام تولید نامگذاری شد اما اتفاقی نیافتاد، خاطرنشان کرد: موانع تولید زیاد هستند که یکی از آنها زیاد بودن قوانین متناقض و متعارض است. مشکل دیگر تامین سرمایه در گردش است و به طور مثال مواد اولیه ۶ برابر شده و هزینه های تولیدکنندگان هم ۶ برابر شده است اما بانک های خصوصی وام ۳۰ درصد می دهند و با سود ۳۰ درصد نمی توان تولید را پیش برد و همین موضوع باعث زمینگیر شدن تولید شده است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری، سن ۲۴ سال را حداکثر سن مناسب برای ازدواج عنوان کرد و افزود: متاسفانه الان مثل قدیم نیست که جوانان ازدواج کنند و بعد دنبال یافتن کار و دیگر نیازهای زندگی بروند و از روز خواستگاری این مسائل مطرح می شود. با دادن وام به تنهایی نمی توان مشکل ازدواج جوانان را حل کرد بلکه باید برای آنها کار ایجاد کرد. باید تولید و اشتغال راه بیافتد و راه های تولید را باز کنیم تا اشتغال ایجاد شود.

شیپور توسعه را وارونه زده‌ایم

مهرعلیزاده با بیان اینکه در مورد فضای مجازی نگران است، خاطرنشان کرد: والدین راه مشخص برای حضور کودکان در فضای مجازی طراحی کنند و پدرومادرها بچه ها را آگاه کنند تا بدمصرفی نداشته باشند. خانواده ها می توانند فضای مجازی را منطق بر فرهنگ ملی برای کودکان تنظیم کنند. دولت و دستگاه های فرهنگی هم نباید فضای مجازی را محدود کنند بلکه این رویه های مصرف خوب را به خانواده ها منتقل کنند تا بچه ها استفاده مطلوب داشته باشند. هر چندهنجارها متفاوت است اما در اروپا، بچه هایشان از بچه های ما سالم تر از فضای مجازی استفاده می کنند.

وی در خصوص حضور خانواده اش در مناصب دولتی بعد از پیروزی در انتخابات نیز گفت: فرزندانم خوشبختانه هیچ علاقه ای به کارهای دولتی ندارند و من هم هیچ راهی برای آنها باز نکردم.

این نامزد انتخابات درباره تفریحاتش نیز تصریح کرد: باغ کوچولویی در آبسرد دارم و سالی دوسه بار آنجا می روم. کوهنوری در کوه های دارآباد و سفرهای زیارتی و سیاحتی هم از دیگر تفریحات من هستند. روزی یک ساعت ورزش می کنم و به خبرهای قهرمانی علاقه مند هستم و آنها را پیگیری می کنم.

مهرعلیزاده در خصوص حضورش در مناطق حاشیه ای تهران نیز گفت: بارها برای آشنایی با وضعیت مردم حاشیه تهران به نسیم شهر، محمدشهر، کرج، پاکدشت و جاده قم سفر کردم و با وضعیت آنها آشنا شدم. وقتی مشهد استاندار بودم، ۱۵ روز یکبار سوار اتوبوس می شدم و بدون محافظ به محلات حاشیه ای این شهر سفر می کردم.

وی افزود: مردم روستاها و شهرهای کوچک را رها کرده اند و برای حل این مشکل باید مکان تولید را بر اساس استعدادهای منطقه به مناطق مختلف ببریم. شیپور توسعه را وارونه زده ایم و به جای اینکه از زمین، خاک، معدن، ساحل و دریا توسعه را شروع کنیم. از خوزستان نفت را صادر و پول آنرا به بانک مرکزی در تهران منتقل کرده ایم و پول از تهران به شهرستان ها منتقل می شود و شاهد هستیم که به روستاها و شهرهای کوچک چیز زیادی نمی رسد. تنها راه این است که با برنامه های دقیق علمی از جاهایی که پتانسیل توسعه دارند، فرایند توسعه را شروع کنیم.

نقدینگی باید از بازار مسکن به بازار تولید برود

این نامزد انتخابات درباره تامین مسکن برای مردم نیز گفت: در سال های اخیر قیمت مسکن ۱۰ برابر شده است. دیگر مسکن برای اسکان نیست بلکه بورسی شده است. پولی که در صنعت می توانست باعث اشتغال شود در مسکن حباب ایجاد کرده است. کاری می کنم که حجم تخریب کننده نقدینگی موجود در بازار مسکن به سمت تولید برود. راه را برای شرکت های خصوصی و نه بانک ها باز می کنم تا شهرک های کوچکی بسازند که زیرساخت های لازم را داشته باشد و به سرنوشت مسکن مهر دچار نشود و مثل بانک رهنی سابق به شکل اجاره به شرط تملیک برای مردم مسکن های ارزان خواهم ساخت.

مهرعلیزاده با بیان اینکه قانون واقعی هدفمندی یارانه ها باید اجرا شود، تصریح کرد: ۴۵ هزار تومانی که به عنوان یارانه داده می شود دردی از قشر ضعیف دوا نمی کند و هدر دادن پول است. در سال، ما ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان یارانه پنهان در حوزه انرژی و آب پرداخت می کنیم. صنایع بزرگ وابسته به شرکت های دولتی و نیمه دولتی، آب و برق و گاز تقریبا مجانی دریافت می کنند و محصول را به قیمت جهانی به مردم می فروشند. تسهیلات ارزی باید به شرکت های کوچک و متوسط داده شود تا ۷۰ درصد ظرفیتی که غیرفعال است فعال شود و با همین کار، ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بیکار کشور می توانند سرکار بروند.

وی در خصوص نقدپذیری خود نیز گفت: من محدودیتی برای نقد قائل نیستم و انتقادهای تند را هم دوست دارم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در خصوص سیاست اقتصادی خود نیز گفت: سیاست قتصاد اجتماعی را دنبال خواهم کرد و در این نوع سیاست، درها برای رقابت باز است و حداقل حقوق، بیمه و دیگر مسائل برای قشر آسیب پذیر فراهم می شود تا آنها زیر چرخ های اقتصاد آزاد از بین نروند و در واقع اقتصاد آزادی است که نگاه اجتماعی دارد.

اصلاح‌طلبان از ظرفیت انتخابات برای اصلاح کشور استفاده کنند

مهرعلیزاده در خصوص برخورد با فساد نیز گفت: با هر فردی حتی نزدیکانم اگر دچار فساد شود برخورد جدی می کنم. چون هم کار خطا کرده و هم به اعتبار من لطمه زده است.

وی در خصوص قهر برخی اصلاح طلبان با صندوق رای نیز گفت: مردم از برخی مسائل عصبانی هستند و ممکن است برخی از آنها صحبت از شرکت نکردن در انتخابات کنند اما نقش گروه های سیاسی این است که برای آینده فکر کنند. اگر انتخابات شرکت نکنیم چه جایگزین دیگری داریم. جریان اصلاح طلبی یک جریان شناخته شده در ایران است و ایرانی های ذاتا اصلاح طلب هستند. نهضت تنباکو، نهضت مشروطه، انقلاب اسلامی و بسیاری فعالیت های دیگر ایرانیان، حرکت های اصلاح طلبانه بودند بنابراین ما اصلاح طلبان باید فعال باشیم و از ظرفیت های قانونی و دموکراتیک برای باز کردن راه توسعه استفاده کنیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه کسی باید رییس جمهوری شود که به میان برود و خود را در اتاقش محصور نکند، خاطرنشان کرد: خود را مدیون مردم می دانم. من ۱۶ سال است کار نکرده ام اما آنزمانی که در دولت خاتمی مسئولیت داشتم کارهای خوبی انجام شد. ۵۰ درصد تورم دوره دولت سازندگی در دوره اصلاحات به ۱۰ درصد رسید و قیمت دلار در هشت سال دوره اصلاحات حدود ۸۰۰ تومان ثابت ماند. انشاالله دولت سوم آقای خاتمی را تشکیل می دهم و این روند را ادامه خواهم داد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز