خبرگزاری کار ایران

استاد دانشگاه ام‌سی مستر کانادا:

عزم جدی برای احیای برجام وجود دارد/ تجدید تعهد در همه طرف‌ها باید آغاز شود/ عدم احیای تحریم‌های سازمان ملل گام مثبتی بود

عزم جدی برای احیای برجام وجود دارد/ تجدید تعهد در همه طرف‌ها باید آغاز شود/ عدم احیای تحریم‌های سازمان ملل گام مثبتی بود
کد خبر : ۱۰۴۱۴۶۵

استاد روابط بین‌الملل عدم احیای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را گام مثبتی ارزیابی کرد.

جان کلاروسو (John Colarusso) استاد روابط بین‌الملل و علوم اجتماعی دانشگاه اِم‌سی‌مستر کانادا است. وی به صورت تخصصی در حوزه روابط بین‌الملل و تاریخچه این روابط تحقیق و تدریس کرده است.

کلاروسو در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، نظرات خود را در خصوص تنش میان ایران و آمریکا مطرح کرده است

عزم قابل توجهی برای احیای برجام وجود دارد

کلاروسو در ابتدا با اشاره به سرنوشت برجام با توجه به روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا گفت: من فکر می‌کنم انرژی و عزم  قابل توجهی برای احیا و  برقراری مجدد توافق قبلی یا چیزی شبیه به آن وجود دارد. 

خروج ترامپ از برجام فاجعه بود

این استاد دانشگاه در ادامه گفت: آمریکا از نظر  "بین المللی" دوران بدی با ترامپ داشت. ترامپ نقشی فاجعه‌بار در خروج آمریکا از برجام داشت. در دوره ریاست جمهوری بایدن احتمال بازگشت به برجام و به طور کلی بازگشت به عرصه بین‌المللی وجود دارد.

تجدید تعهد در همه طرف‌ها باید آغاز شود

وی با بیان اینکه اصرار بر اینکه ایالات متحده باید اول از همه اقدام کند، عامل تحریک اختلاف است و مفید نخواهد بود، گفت: اکنون مهم است که نوعی تجدید تعهد در همه طرف‌ها به سادگی به عنوان ابراز تمایل به مشارکت آغاز شود.

عدم احیای تحریم‌های سازمان ملل گام خوبی است

کلاروسو اضافه کرد: بایدن باید لغو تحریم‌ها را که مستقیماً بر سلامت جمعیت ایران در این زمان بیماری تأثیر می‌گذارد، بررسی کند. بایدن از احیای تحریم‌های سازمان ملل عقب‌نشینی کرد. تعامل مجدد با دیگر امضاکنندگان برجام  نیز به عنوان یک موضوع فوری تلقی می‌شود. من این را گامی اساسی در جهت بهبود روابط با تهران می‌دانم.

وی یادآور شد: رئیس‌جمهور روحانی و ظریف وزیر امور خارجه ممکن است به دنبال مذاکرات احتمالی برای رفع تحریم‌ها و مسائل هسته‌ای باشند در حالی که وزیر بلینکن و همتایان وی به دنبال یک برنامه گسترده‌تر هستند که باعث کاهش خصومت در خاورمیانه شود. نشستن و شروع دوباره گفت‌وگوها به منظور شروع روند تعامل دو طرف، به عنوان یک شرکت‌کننده کامل و متعهد یا یک ناظر متعهد مهم است.‌

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز