خبرگزاری کار ایران

خانجانی در گفت‌وگو با ایلنا:

آفت کشور ما تحجر،‌ جهل و رادیکالیسم است/ تا زمانی که مشی اعتدالی و میانه روی را رواج ندهیم، جامعه اسیر برخوردهای اشتباه خواهد بود/ مشروعیت دولت و حکومت به آرا مردم وابسته است

آفت کشور ما تحجر،‌ جهل و رادیکالیسم است/ تا زمانی که مشی اعتدالی و میانه روی را رواج ندهیم، جامعه اسیر برخوردهای اشتباه خواهد بود/ مشروعیت دولت و حکومت به آرا مردم وابسته است
کد خبر : ۱۰۳۲۷۶۴

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: آفت کشور ما تحجر،‌ جهل و رادیکالیسم است و تا زمانی که اینها را از جامعه دور نکنیم و مشی اعتدالی و میانه روی را رواج ندهیم، جامعه اسیر برخوردهای اشتباه خواهد بود.

جهانبخش خانجانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص اظهارات اخیر رئیس جمهور و اجرای آرمان‌های امام درباره تحقق انتخابات پرشور رقابتی، اظهار کرد: هر نظامی در صورتی مشروع است که مردم آن نظام را قبول داشته و بپذیرند. برخی از افراد مشروعیت را به لحاظ فقهی نگاه کنند اما حکومت یک موضوع فقهی نیست بلکه یک موضوع اجتماعی و یک امر حکومت گری است و حکومتی که آرا مردم و همراهی مردم خود را نداشته باشد،‌ آن حکومت،‌ حکومتی مشروع نیست.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی افزود: کسانی که مشروعیت حکومت را از مردم نمی‌دانند، اساساً مردم و آرا مردم را قبول ندارند و زمانی که به قدرت رسیدند، خود را معصوم می‌دانند و این تفکر خطاست. طبیعی است که این افراد با همین رویکرد،‌ نقش آرا مردم را کمرنگ کنند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب بیان کرد: اگر یک حکومت نتواند مردم را به صحنه بیاورد و اشتیاق مردم را به حضور در صحنه افزون نکند، طبیعتاً انتخابات، انتخابات پر سود و پر ثمری نخواهد بود کما اینکه در انتخابات مجلس یازدهم، در یک شهر چند میلیونی، شرکت کنندگان کمتر از ۲۰ هزار نفر بودند. طبیعتاً پشتوانه مجلسی که آرا همه مردم را داشته باشد، قوی‌تر از مجلسی است که نمایندگان آن با ۵ هزار نفر رأی وارد مجلس شده است.

خانجانی ادامه داد: اگرچه وظیفه و نقش‌آفرینی نمایندگان بر میزان رأی یکسان است اما اگر این موضوع تداوم داشته باشد، اقتدار، مقبولیت و مشروعیت حاکمیت کاسته می‌شود. اگر اقتدار یک حکومت از مردم نباشد، هر چه به لحاظ ابزارهای اقتدار تصنعی برخوردار باشد،‌ طبیعی است که در کوتاه مدت این ابزارها به کار نخواهد آمد. شاهد رژیم های بسیاری بودیم که وقتی مردم از آنها فاصله گرفتند علیرغم اینکه تا دندان مسلح بودند، نتوانستند در برابر جنبش‌ها و فعالیت‌های اجتماعی بایستند.

وی با بیان اینکه هر چه حاکمیت در ابعاد مختف تلاش کند که مردم حضور خود را جدی تلقی کنند و در صحنه‌های انتخاباتی حاضر شوند،‌ شاهد بهبود حکمرانی خواهیم بود، اظهار کرد: اگر مردم در صحنه باشند، توانمندی و کارآمدی حکومت افزایش می‌یابد. عدم حضور مردم در انتخابات ممکن است در لایه‌های زیرین اجتماع، نمایان شود و حاکمیت را در آینده دچار چالش کند و این چالش‌ها، چالش‌هایی نیست که با ابزار سرکوب و یا جنگ سخت بتوان با آن برخورد کرد.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی تاکید کرد: ما باید به آرای مردم توجه کنیم. به عبارتی با توجه به فرمایش امام، مشروعیت دولت و حکومت به آرا مردم وابسته است. از آنجایی که حتی امام علی نیز حکومت‌گری را به حضور مردم مشروط می‌کرد؛ می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که اگر مردم هر شیوه حکومت‌گری را بپذیرند، آن حکومت می‌تواند حاکم مناسبی باشد. 

خانجانی بیان کرد: موضوع رفراندوم قاعده‌ای دارد که در قانون اساسی به آن پرداخته شده است و می‌توان براساس همان قانون موضوع رفراندوم را پیش برد اما قبل از رفراندوم ما باید فکرمان را از توسعه نیافتگی مفرط و جهل نجات دهیم. به عبارت دیگر تا زمانی که مسئولان ما اعم از رؤسای سه قوه خود را از توهم فکری و توسعه نیافتگی نجات ندهند، طبیعتاً نباید انتظار داشته باشیم که به سمت یک جامعه توسعه یافته حرکت کنیم. 

وی در پایان خاطر نشان کرد: به نظر من قبل از رفراندوم باید تفکرات توسعه گرایانه را رواج دهیم تا بتوانیم جامعه را هدایت کنیم. طبیعی است که رفراندوم قاعده و قانون خود را دارد. ما حتی اگر رفراندوم برگزار کنیم و مردم به حکومت جدیدی رأی دهند اما کشوری توسعه نیافته باشیم، مجدداً مشکلات عدیده‌ای در پیش خواهیم داشت. آفت کشور ما تهجر،‌ جهل و رادیکالیسم است و تا زمانی که اینها را از جامعه دور نکنیم و مشی اعتدالی و میانه روی را رواج ندهیم، جامعه اسیر برخوردهای اشتباه خواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز