خبرگزاری کار ایران

گزارش ایلنا از حاشیه‌های ۲۲ بهمن امسال:

از اعدام عروسک نتانیاهو تا پخش پلاکاردهای ضد مذاکرات

از اعدام عروسک نتانیاهو تا پخش پلاکاردهای ضد مذاکرات
کد خبر : ۲۵۱۲۳۱

سالگرد سی‌و‌ششم پیروزی انقلاب حاشیه‌های مختلفی داشت که عجیب‌ترین اتفاق آن پلاکاردهای جهت‌دار با هدف تحت‌الشعاع قرار دادن مذاکرات هسته‌ای کشورمان با گروه ۱ + ۵ بود.

سی‌وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور پرشور و شکوهمند مردم همچون سال‌های گذشته برگزار شد و مانند تمام سال‌ها حاشیه‌های ریز و درشتی با خود همراه داشت.

به گزارش خبرنگار ایلنا٬ سالگرد سی‌و‌ششم پیروزی انقلاب حاشیه‌های مختلفی داشت که عجیب‌ترین اتفاق آن پلاکاردهای جهت‌دار با هدف تحت‌الشعاع قرار دادن مذاکرات هسته‌ای کشورمان با گروه ۱ + ۵ بود.

درگذشت مادر محمود احمدی‌نژاد

بنا بر این بود که محمود احمدی‌نژاد از خیابان رودکی و مقابل سازمان حج و زیارت به جمع راهپیمایان بپویندد که به علت مشکلات به وجود آمده از محلی دیگر در مراسم حاضر شد٬ اما در میانه حضورش در راهپیمایی٬ خبر درگذشت مادر رییس‌جمهور سابق کشورمان به وی رسید که باعثشد که به علت فوت مادر٬ راهپیمایی را ترک کرد.

تراکت‌های گسترده برای هجمه به مذاکرات هسته‌ای

در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن و در مقابل درب اصلی دانشگاه صنعتی شریف تراکت هایی بر علیه مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱ + ۵ پخش شد.

در جریان راهپیمایی ۲۲ بهمن تراکت‌هایی با شعارهای‌ «التماس در سیاست خارجی»، «آیا می دانید توافقنامه ژنو به چه سرانجامی رسید؟!» و «تنبلی در اقتصاد داخلی» از سوی یکی از تشکل‌های دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف علیه وزارت امور خارجه و تیم مذاکره کننده هسته ای به صورت گسترده پخش شد.

اقدام نهاد وابسته به شهرداری تهران در نصب پلاکاردهای ضد مذاکرات

اقدام عجیب شهرداری در پخش برخی پلاکاردهایی با مضمون مخالفت با مذاکرات هسته‌ای از اتفاقات نادر در مراسم ۲۲ بهمن امسال بود. پلاکاردهای زرد با شعارهای مختلف همچون «توافقات ننگین مایه ذلت ماست» ٬ «تا آخر ایستاده‌ایم» ٬ «نه تحریم نه ذلت٬ مذاکره با عزت» ٬ «توافق سیاسی؛ نیرنگ آمریکایی» و «توافقات ننگین مایه ذلت ماست» از جمله پلاکاردهایی بود که میان مردم پخش می‌شد.

این اتفاق در حالی افتاد که مقام معظم رهبری نیز برای چندمین بار از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای حمایت کردند.

اعدام عروسک اوباما و نتانیاهو

ساخت عروسک بنیامین نتانیاهو و باراک اوباما از دیگر نکته‌های سی‌و‌ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بود که در نهایت توسط مردم در راهپیمایی به صورت نمادین به دار آویخته شدند.

تئاتر خیابانی

برگزاری تئاتر خیابانی با موضوع مبارزات پیش از انقلاب از دیگر حاشیه‌های مراسم امسال بود که در میدان انقلاب و بین جمعیت مردم برگزار شد.

پوستر‌های دیدار عارف و وزیر خارجه آلمان

از دیگر پلاکاردهای جهت‌دار که توسط تندروها میان مردم پخش می‌شد٬ پوستر دیدار عارف و وزیر خارجه آلمان بود که توسط یکی از رسانه‌ها٬ به این صورت که تنها حرف‌های یکجانبه منتشر شد٬ به صورت حاشیه درآمد. در مراسم ۲۲ بهمن امسال عکس‌های دیدار وزیر خارجه آلمان با عارف٬ یکی از همین حاشیه‌ها بود که توسط جناح تندرو ایجاد شد.

آتش زدن پرچم ۲۳۲ متری آمریکا

از حاشیه‌های دیگر مراسم ۲۲ بهمن سی‌و‌ششم٬ آتش زدن ۲۳۲ متر پرچم آمریکا توسط جمعیت مردم روبروی درب اصلی دانشگاه شریف بود.

حضور دستفروشان میان جمعیت

در حاشیه مراسم ۲۲ بهمن حضور دست فروشان و افرادی که اقدام به خرده فروشی می کردند مشهود بود.

بیشتر این افراد با توجه به نزدیک بودن شب عید اقدام به فروش پوشاک از قبیل روسری، شال و حتی اقلام کادویی می‌کردند اما برخورد ماموران شهرداری با این افراد شدید بود به طوری که در برخی مناطق از جمله تقاطع خیابان انقلاب نواب و خیابان رودکی و دامپزشکی منجر به درگیری فیزیکی شد که همین امر سبب بروز بی‌نظمی و اختلال در مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن گردید در طول مسیر راهپیمایی خصوصا مناطق نزدیک به میدان آزادی این برخوردها با شدت بیشتری بود به طوری که در تمام تقاطع‌ها وانت‌های برخورد با سد معابر حضور داشتند و اقدام به جمع‌آوری اجناس افراد دستفروش می‌کردند.

وقتی بخش خصوصی اتوبوس‌های رایگان نمی‌شناسد

عملکرد شهرداری تهران سبب شد مردمی که برای ارج نهادن به آرمان‌های انقلاب و انجام وظیفه دینی خود به خیابان آمده بودند آزرده خاطر شوند.

مراسم راهپیمایی امروز تبدیل به مانور خودنمایی و حضور ماموران شهرداری شد به طوری که در طول مسیر راهپیمایی٬ زحمتکشان رفتگر به صورت زنجیروار و جارو به‌دست در طول مسیر ایستاده بودند و بعضی از این زحمتکشان به دلیل سن زیاد و ساعات طولانی روی جدول نشسته بودند که گه‌گاه با تذکر مسئولان‌شان که اکثرا بی‌سیم به دست بودند روبرو می‌شدند.

برپا نمودن ایستگاه‌های مختلف از طرف هر منطقه شهرداری و پخش صدا که با حداقل سیلقه و زیبایی‌شناسی انجام شده بود٬ از دیگر ضعف‌های شهرداری بود. به طوری که خیابان انقلاب تبدیل به میدان مسابقه شهرداری‌های مناطق مختلف شده بود و هرکدام سعی داشتند با تعدد غرفه‌ها و بالا بردن صدای دستگاه‌های پخش صوت خود٬ حضور خود را بیشتر نشان دهند.

مهم‌تر از تمام اینها ضعف اطلاع‌رسانی دقیق به مردم بود که سبب شده بود مردمی که از دیگر محله‌های شهر خود را به خیابان انقلاب رسانده بودند دچار زحمت کنند.

بنابر اعلام شهرداری تهران امروز اتوبوس و مترو رایگان بود اما اتوبوس‌های بی‌آر‌تی در خط تهرانپارس – آزادی و تجریش – راه آهن این دستور شهرداری را نادیده گرفته بودند و با این استدلال که چیزی به ما اعلام نشده یا اینکه ما بخش خصوصی هستیم٬ باعثدرگیری لفظی و در برخی مواقع منجر به برخورد فیزیکی شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز